Alice in Wonderland - Del 3

Alice i underlandet är en underbar saga och både konstnärer och designers har fått inspiration ifrån både boken och den klassiska Disneyfilmen. Letar man lite på internet och ebay kan man hitta massvis med fantastiska Alice grejer.Disney Couture med Alice in Wonderland tema


Vackra skrivböcker hittar du på CafépressTekanna designad av Paul Cardew (se fler delar här)1. Se-Hör-Läs set ifrån 1979 2. Kreditkortshållare 3. Poster ifrån Filmen 4. Presentask i papp1. Medaljonghalsband 2. Fickur  3. Brädspel ifrån 1930-talet 4. Alice Sängbordslampa 5. väggklocka som går baklänges


Alice in Wonderland - Del 2

Här kommer först lite nya bilder (och sedan några "äldre") ifrån Disney's och Tim Burtons nya Alice in Wonderland som har premiär i Mars 2010.Klicka här för full storlek


Klicka här för full storlek


Klicka här för full storlek


Klicka här för full storlek


Klicka här för full storlek


Alice in Wonderland - Del 1

Jag älskar Alice i underlandet och idag kommer jag ha en tema-dag i 3 delar där jag börjar med trailern, sen en spesial med nya pics och till sist lite nyheter och prylar. Enjoy!

Det har kommit en trailer till den nya Alice in Wonderland och den är fantastisk. Jag älskar Johnny Depp och jag tycker att Tim Burton är helt underbar, detta kommer bli en AMAZING film!


Dimitri Didorenko - Den blinda konstnären

Dimitri Didorenko föddes inte blind. Han hade ett stort intresse för konst och blev med åren en konstnär. Konst var det han levde för.
Han deltog i ett gräv-uppdrag i Ukrainas skogar där han hjälpte till att leta efter lämningar av Sovjetiska Soldater ifrån andra världskriget. Under uppdraget gick han på en gammal tysk landmina ifrån andra världskriget och förlorade på så sätt synen på båda ögonen.

En vän till Dimitri ornade en utställning med Dimitris gamla verk och Dimitri bestämde sig för att skapa ett extra konstverk till utställningen som representerade han som blind. I början så blev det bara kladd och nonsens men efter en del övning så hade han klarat av att skapa sin första målning som blind, den fick heta “Even the longest way starts with a tiny step".

Sedan dess har han målat ca 250 olika verk, här är några av dem:

Läs mer här


Arnold anväder F-ordet (se hela texten här)

Haha, jag tyckte att dete var så himla klockrent, ett "Fuck you" har nästlats sig in (eventuellt skrivits in med vilje) i ett brev. Arnold Schwarzenegger säger att det är en slump och att det skulle vara oundvikligt att något liknande hände med tanke på hur många brev han skriver varje dag.

Vad tror du? Var detta med vilje?
Läs med om saken på Aftonbladet, bilden är lånad ifrån Wired.


Vad jag har med mig till Solariet

Bara 5 veckor kvar till Egypten, så nu är det dags att börja jobba på brännan! ;)1. Min Fina Filofax med pengar så jag kan fylla på solkortet. 2. Solögon 3. Mjukgörande lipbalm ifrån Clinique att ha på efter solningen 4. Ansiktsolja - för att bli brunare i ansiktet 5. Solkort - ger 20% mer soltid för pengarna 6. Min iPod touch 7. Glöm inte att ta av alla smycken, man vill ju inte ha märken!Hahah, snyggt! Locket till Solariet är böjt så man sr lite rolig ut. Alla som har solat i ett Luxura solarie vet att man blir galen av ljudslingan som går precis HELA TIDEN: "Luxura, it's your body"


Resa till Egypten-Hurghada bokad!

Så fort jag skrev om Kina på min blogg och att jag ville resa till ett kallt ställe så fick Honovi eld i rumpan. Bara några timmar senare hade vi bokat ett resa till Egypten.
Destination Hurghada - Hilton Plaza (via Apollo).

Vi har bokat in oss i en av deras Bungalows som ligger i en trädgård brevid Hotel Hiltons privata strand. Hilton Plaza är ett all inclusive hotel med både buffèer och a la carte. Dricka såväl alholhol som alkoholfritt är också inkluderat så länge restaurangerna har öppet (midnatt).
Dem har bland annat en sjömats-restaurang som serverar Hummer Thermidor, tror ni jag kommer ha det bra eller? ;)

Ice & Snow Festival - Harbin China

Jag har så himla lust att resa bort. Vi har länge pratat om Egypten så det blir säkert det, men tänk om man åkte på en äventyrsresa istället?!

Snubblade över några fantastiska bilder på isskulpturer och började leta efter ursprung. Varje år den 5 januari och en månad framåt är det en Stor is & snö-festival i Harbin/Kina.
På festivalområdet finns varje år över 2000 olika snö och isskulpturer vackert upplysta. Ett riktigt magiskt äventyrsland! Under festivaltiden är det också fullt med shower och underhållning för dem tillströmmande turisterna.

Jag skulle så gärna vilja åka dit. Någon mer än jag som tycker att det verkar helt fantastiskt?

Så underbart vackert.


Dagens Outfit - Cold Pink

Jag har inte någon som kan ta ett foto på mig så jag kan få en normal dagens outfit. När jag ber Honovi ta ett foto av mig så saknar jag helt plötsligt ett huvud, eller så blundar jag, rör på mig, gäspar eller står ca 10 mil bort. Så jag måste alltid ta fotot i en spegel. Idag blev bakrunden handikapptoaletten på migg job, not that sexy. =)Top ifrån H&M, Halsband ifrån Ko-ko-no
Första gången jag använder svart nagellack. Kommer nog inte hända igen då det känns som jag ska på Halloween-fest!


Experiment med Lip-Plumper

Så nu har jag fått köpt min Sexy Mother Pucker.
Gjorde ett test och fotade, vad tycks?Sött 3-pack med transaparent, rosa och beige.FÖREBILDENEFTERBILDEN


Bullets

Hur ser det ut när en pistolskula träffar olika föremål? Se själv. Hittade dessa fantastiska bilder här.


You Sexy Mother Pucker!

Idag skall jag köpa en ett plumb-läppglans. Det kommer ifrån Soap & Glory och har produktnamnet Sexy Mother Pucker. =)
Läppglanset säljs på Boots Apotek här i Oslo och det sägs göra läpparna upp till 10 gånger större när det kommer i kontakt med vatten! Jag bara måste prova. Jag hatar att min överläpp är så smal men jag skulle aldrig kunna ta restylane då jag är onaturligt rädd för sprutor. Gör ett litet före och efter inlägg på mina läppar ikväll!Med den sköna texten "Lip Size Found Crucial for Sexuall Attraction!"


Min första fotoredigering!

Jag har fått ett program som heter Serif PhotoPlus X3. Man kan säga att det är en enklare version av Photoshop, ett nybörjarprogram. I vilket fall som helst så har jag gjort mitt första redigerade foto!
På bilden ser du Honovis söta lilla kusin. =)

Före
Efter


Jag började med att beskära bilden och göra den rak (innan var bilden inte horisontal).
Sedan gick jag in och "tog bort" dem två barnen på trampolinen med klon-applikationen.
Tillslut avslutade jag med att välja sunlight på ljusnivå och noise reduction så att bilden skulle bli mindre pixlig.


Målningar som ser ut som fotografier

Det spelar ingen roll hur länge jag ser på dessa målningar, det ser fortfarande ut som fotografier. Hade jag inte vetat att det inte var fotografier så hade jag kunnat svurit på att det var det. I vilket fall som helst så älskar jag konst som fashinerar. Bilderna är oljemålningar på linneduk. För fler fantasiska bilder gå in på http://alyssamonks.com/.

Rolig greenpeace-reklam mot växthuseffekten
You are my sunshine får en helt ny betydelse!

Dagens Outfit - Sweet VioletOch under dem varma kläderna har jag idag min söta Karen Millen blus som jag använder för första gången!


Dagens Outfit - Sweet Winter


Dags att ta fram öronmuffarna och vantarna, nu har vintern kommit till Oslo.Öronmuffarna är i kaninpäls, underbart varma.


Det brinner på min innegård!Jag vet inte vad, jag vet inte var, jag vet inte hur men någonstans på min gård har det brunnit. Rökdykare sprang upp och ner i trapporna mitt emot och knackade dörr. Känns otäckt att inte veta vad som hänt och att man inte ens märkt något. Tog ett sneak-shot ifrån storarumsfönstret när dem var påväg därifrån.

I am so spaced out right now


Funderar på att klippa lugg igen

Jupp, jag blir alltid så himla sugen på att klippa lugg så fort  hösten kommer. Och jag gör det, varje höst... Håller den rak och fin i några månader och sedan i februari så börjar jag kamma över den åt sidan som en snedlugg för att till sommaren vara utan lugg igen.

Jag vet inte om jag kan motstå saxen! Men jag har så kort hår nu att jag nästan borde låta bli. Vad tycker du? Skall jag ha lugg igen?Den enda bilden jag hittade på mig själv med lugg. Jag var 18 eller 19 år. Jag ser så oskyldig ut! Haha, as if.. =)


På tal om fotboll...

Klicka, klicka, klicka

För med Sad Em gå in på http://emsworld.webblogg.se

Mina kändis Look-alikes!

MyHeritage.com kan man lägga upp en bild på sig själv som ett program sedan matchar med olika kändisar. Där får du ett score på hur många % du är lik olika kända personer! Jätteroligt, jag prövade med flera olika foton.


MyHeritage: Slektstre - Slektsforskning - Kjendis


En blondins karriärsstege..

Å nej! Varje gång en B-kändis får lite extra uppmärksamhet i tv så vill denna personen helt plötsligt göra musik. Anna Anka är inget undantag, nu skriver Aftonbladet om hur hon vill jobba med Max Martin. Men varför, VARFÖR?!

Det blir så jäkla dumt, bara för att man är känd så betyder inte det per automatik att man kan/bör sjunga. Är det som ett nästa steg på karriärsstegen som "kändis"? Då skulle stegen kunna se ut ungefär såhär:


1. Bli känd, gör vad som helst. Låtsas att du skickar upp ditt barn i en varmluftsbalong, spela in ett realityprogram, börja knarka helt absurt mycket och låt dig fotas av paparazzi (det sistnämnda fungerar bara om pappa har mycket pengar.)

2. När du väl har fått ditt åtråvärda kändisskap så gäller det att synas, att mingla, att ställa upp på varenda jävla intervju Aftonbladet och se & hör slänger ut åt dig. Prata om dina relationsproblem, hur du egentligen är en tjock person i en anorektikers kropp och om hur du överkom allt detta genom att vara med i fröken Sverige.

3. Gift dig rikt. Det finns inget som skapar så mycket uppmärksamhet som om du gifter dig med en riktigt rik person, gärna känd också! Dessutom har du nu en fin ekonomisk grund att stå på när Se & hör har slutat betala dina fasta utgifter (naglar, hårförlägning, personlig tränare, hundmassage till Tinky osv.)

4. Det är nu problemen börjar, du står helt i skuggan av din rika man och vet inte längre varför ingen vill ta din bild? Vad skall du göra? Självklart så bestämmer du dig för att släppa en singel! Man behöver ju inte kunna sjunga för att syssla med musik, det räcker ju att se bra ut på ett cover, en fet brud får sjunga istället!

5. Efter en mindre lyckad musikkarriär bestämmer du dig istället för att ta upp din gamla modellkarriär, 30 är det nya 20 eller hur?

6.  När din man betalat Loreal för att betala dig för att vara deras "ansikte utåt" för deras nya nagellack känner du att världen fortfarande inte ger dig tillräckligt med uppmärksamhet.

7. Dags att bli en skådespelerska, alla vet ju att optimal berömelse och status går bara att nå på röda mattan! Dum & Dummare 6 kommer snart och gissa vem som är den nya stjärnan? Jo du!

8. Du anställer någon för att designa designar ditt eget klädmärke. Livet är perfekt, det är precis som du har önskat dig, du har allt...

9. ...utom ett barn. Tyvärr blev det lite mycket droger på vägen till toppen och den enda logiska lösningen är att vid 40 års ålder adoptera ett barn ifrån Afrika, det är ju dessutom senaste trenden! Madonna skulle vara så stolt över dig.


Sad Em on the bus
Fler strippar på http://emsworld.webblogg.se

Min vackra förlovningsring (bilder!)

Nu har jag fått tillbaka ringen ifrån guldsmeden och den passar perfekt! Är så glad över att kunna ha den på mig. Igår försökte jag att ta lite foton men det är ganska svårt att fota smycken. Hoppas att det går att se ungefär hur den ser ut i alla fall! (även fast man inte ser lystern den får när ljuset bryter).


KA-POW Del 3

Klicka Klicka Klicka Klicka Klicka

Läs med Sad M på http://emsworld.webblogg.se/

KA-POW Del 2

klicka

Fler strippar på http://emsworld.webblogg.se/

KA-POW Del 1Fler strippar på http://emsworld.webblogg.se/

Ny header till Sad Em

Nu har jag skapat två nya headers till min Sad Em sida. Det är jätteroligt att ha börjat vara lite kreativ igen och jag har två nya strippar hemma på datorn som snart är redo att läggas upp!

Bilderna behöver göras lite mörkare så att det svarta blir helt svart, men jag har inget bildbehandlingsprogram på jobbet så ni får se originalen istället! =)

Vilken gillar du bäst?


Föreställ dig att "håret" kommer att vara helt kolsvart


Vill sätta en svart ram runt bilden så att det blir mer som en serie-ruta


Min stora överrasking

Okej, nu har jag berättat för familjen så nu kan jag berätta det för resten också.

Jag är förlovad!
Jo det är sant.

Jag har en diamantring också, den var för stor så guldsmeden har den nu. Nästa måndag får jag tillbaka den, då kommer det bild!

Jag är så glad!

=)

Nu får cigg-paketen skräckbilder

I Norge har man nu bestämt att ciggarettpaketen skall få färgbilder på sig. Och inte tro att vi snackar cowboys och kameler nu utan avskräckande bilder på konsekvenser av rökning.
VG (som är norges motsvarighet av Aftonbladet) skriver att dessa kommer vara på plats på paketen till sommaren 2011.

Tydligen skall bilder vara mer effektivt än bara text och paketen kommer också märkas med hjälplinjens nummer för dom som vill sluta att röka. Man tror också att bilderna kommer ha större avskräckande effekt på barn (alltså framtida potensiella kunder) än bara en text.

Vad tror du och vad tycker du om bilderna, otäcka nog?
Välkommen till Sad Em's värld

Det bor en liten Em i mig, en liten figur vars kärlek till sarkasm och ironi är enda sättet att ta sig igenom dagen på.
Em har bott där länge, men nu har hon fått bli verklighet på papper!
Jag kommer att försöka lägga upp en Sad Em strip ungefär varanan dag och jag kommer upprätta en blogg där jag samlar alla strippar. Uppdaterar detta blogginlägg senare när jag har en adress till den nya bloggen!

Hoppas att du kommer gilla Sad M lika mycket som jag gör.

Uppdatering:

Nu har Em fått sin egen blogg som du finner på http://emsworld.webblogg.se/

Just nu sitter jag och skapar en ny header till sidan. Ikväll när jag kommer hem kan jag scanna den och lägga upp den på profilen.
Neat!

Sad Em

Välkommen till Sad Em's verklighet...Bilder ifrån Saltimbanco

I torsdags var jag och såg Saltimbanco, en show framförd av Cirque du Soleil. För ni svenskar där hemma så finns det fortfarande möjlighet att se showen. Den har tyvärr redan har varit i stockholm men showen kommer att sättas upp i Göteborg den 4 november!
Jag kan bara säga GÅ OCH SE. Det är en skratt-fest med helt fantastiska akrobater, clowner och live-musik. Köpte ett program när jag var där och scannade lite bilder ifrån programet så att ni kunde få ett litet smakprov! (På grund av scanningen är det inte den mest fantastiska kvaliteten på bilderna tyvärr!)Tågstationen Nationaltheatret - Fototriss

Min fototriss är den tomma tågstationen på Nationaltheateret i Oslo en Söndag. Precis som tunnelbanan går också tågen i Oslo centrum under marken. Allt utom restauranger har stängt på Söndagar i Norge och när det är dåligt väder kan Oslo kännas som en riktig spökstad. 


Gör din egen fototriss och lägg upp den här
Tema: Så här ser det ut där jag är idag


Fotbollsvärlden, en konstig värld

Jag kan inte förstå att så många bryr sig om vem som är förbundskapten. Varför skulle det vara Lagerbäcks fel att Sverige är för dåliga för att gå vidare?
Det är ju inte han som springer omkring på en gigantisk gräsplan och gång efter gång misslyckas med att göra tillräckligt med mål. Det är ju faktiskt inte han som spelar.
Varför är folk inte mer upprörda på spelarna i så fall? Är det för att det är helt orimligt att fråga "varför är du så dålig?".

I vilket fall som helst, det är klart att en bra tränare kan gör mycket för ett lag, men det känns som att all skuld läggs på Lagerbäck, är det egentligen helt rättvist?

Undrar om någon egentligen tror på, eller fortfarande kan hoppas på att Sverige går vidare...


Fototriss ifrån igår *gisses*

Vi hade det roligt igår om vi säger så ;)

Fototriss med temat Long Island Icetea
I have a feeling, that tonight's gonna be a good night

Min nya korta frisyr, så himla chic!Ikväll blir det sjukt party på La Belle!

Ikväll har vi blivit bjudna på Ed Hardy-party på la Belle sole. VIP gästen för kvällen är Adam Saaks som blivit influgen ifrån LA. Festen börjar klockan 23, men för oss få priviligerade börjar festen före festen klockan 20, med drinkar, mat och mingel. Dessutom kommer Adam Saaks köra en klädes-klipp-show, det kommer att bli helt rått!
Det ryktas också att det norska fotbollslandslaget ska komma dit, sjukt kul!

Har köpt lite coola kläder i veckan, så kolla in bloggen senare för att se min outfit för kvällen och min nya hårklippning!Roliga bloggar som jag kommer att följa =)

Häromdagen utmanade jag mig själv att se på 100 bloggar på en dag. Det tog två dagar men nu har jag gjort det och jag har hittat några bra som jag kommer att följa.
Udda Nyheter med Mickey J Barczyk
http://mj.barczyk.se/blog/

En jätterolig blogg av en "polackskåning" som skriver om udda nyheter världen runt.Prinsessans dagbok
http://prinsessansdagbok.com/

En utlandssvensk som precis som jag bor i Oslo. Ska bli kul att se hur en annan svensk lever sitt liv i Norge.Style Rookie
http://tavi-thenewgirlintown.blogspot.com/

En trettonårig liten tant som bloggar om mode och har över en miljon läsare om dagen.C´est le Requiem pour un con
http://requiempouruncon.blogg.se/index.html

Jättemysig blogg inspierad av 60-talet, man får en "feel good" känsla av att läsa den


Skor ifrån Dorothy Perkins

Yes, igår fick jag en lapp ifrån posten, avsändare Dorothy Perkins! Det betyder att mina skor har kommit! För några veckor sedan beställde jag två par skor därifrån men dem har kommit först nu. Det är så otroligt segt att beställa varor ifrån utlandet då Norge inte är med i EU. Men nu har dem kommit i alla fall. Detta är första gången jag beställer skor online och jag skulle egentligen aldrig gjort det om dem inte hade varit så billiga.
Jag beställde två leopardfärgade skor, en med "peep toe" och en utan. =)Leopard satin look pumps
Price: £18.00
Colour: Leopard
Item code: 19107517


Idag blir det skyr till mellanmål

Så vad är skyr frågar du? Det undrade jag också så jag googlade det.

Kort kan man säga att skyr är som en slags tjock yogurt med mycket protein, förutom det faktum att det inte är yogurt utan en sorts mjuk ost. Skyr är en isländsk specialitet och det äts mer skyr än yogurt på Island.
Skyr är fettfritt och innehåller inget tillsatt socker.
Q (ett mejeri i Norge) har nu börjat sälja små mellanmålsförpackade skyr(er?) så idag köpte jag en med smaken hallon/granatäpple för att prova.

Det var jättegott och verkligen mättande. I morgon skall jag prova en ny smak!

Idag åt jag den rosa med hallon och granatäpple


Röntgen som skydd emot muslimer

För inte så länge sedan diskuterade jag just det här som Aftonbladet skriver om med en vän, att flygplatser borde införa helkroppsröntgen. Jag är en förespråkare framför allt av den orsaken att vi blir olika behandlade av vakterna på flygplatserna.
När jag skall få mitt handbagage röntgat så behöver jag dessutom lägga ifrån mig jackan och ta av mig skorna, grunden är att dem vill se så att man inte har gömt något och att inget "sticker ut" ifrån kroppen. Personligen tycker jag det är helt okej, det går fort och om det skulle öka säkerheten så är det bra.
MEN, kommer det en muslimsk kvinna i burka så låter dem bara henne gå rätt igenom med burkan på. Ett stort svart lakan som täcker allt utom ögonen och som det defenitivt skulle vara lättare att gömma en bomb under än min skinnjacka.

Så vad är förklaringen till det här? Det kan ju knappast vara att jag verkar mer misstänksam än en muslimsk kvinna i burka. Jag är dessutom lättare att identifera eftersom du kan se mer än mina ögon.
Dessutom är 15% av själmordsbombare kvinnor OCH muslimska kvinnor är grovt överrepresenterade i statistiken. Om det ens finns med en enda svensk 23-årig, icke religiös tjej i statistiken så skulle jag bli väldigt förvånad.

Varför är det då som det är? Att jag, som inte utgör någon fara utsätts för kontroller men någon som bättre passar profilen inte gör det? Jag som verken bär kors eller burka, jag som inte komma ifrån ett land med orättvisor, jag som inte blivit förtryckt eller förföljd av någon politiskt ledare, varför skulle jag behandlas som en misstänkt när andra inte gör det.

Svaret är självklart, pinsamt och uppenbart. Det handlar om politik, det handlar om att inte "kränka" någon. Att män inte får ta på dem. Att andra män har bestämt att dessa kvinnor inte ska få visa sina kroppar, inte ens med kläder på och att vi andra oavsett säkerhetsregler bara ska anpassa oss efter det.
Det handlar om att religion ska få lov att gå före allt annat, även lagar och regler. Detta tänkande som också är synonymt med självmordsbombares tänkande. Att dem har rätt att döda av någon politisk eller religiös anledning, oavsett lagar som råder.

Så för att inte kränka någon så kommer man helt enkelt börja helkroppsröntga folk istället. Visst kan det vara att dem letar efter anusbomber, men jag har ändå en väldigt stark känsla av att detta är ett sätt att "skydda sig emot muslimer" utan behöva tvinga någon att visa kroppen eller ansiktet. Eftersom det dessutom är Frankrike som börjat med detta, landet som verkar förbjuda allt muslimskt (hijab i skolan, burkini osv) så tror jag att min slutsats är ganska trolig.

Samma sak ser vi också med pass. Nu skall det bli fingeravtryck i passen så att man kan identifiera en person på fler sätt än ansiktet. Varför behövs detta måntro?!

Massa roligt innan min "perfekta" månad börjar

Gud vad roligt! Jag läste i Aftonbladet hälsa om Julia Klingener som hade haft en "perfekt" månad. Alltså en månad där du följer alla hälsokostråd och motionstips som du kan. Där du lever med minimalt intag av kaffe och alkohol och byter ut mot grönsaksjuice och motion.

Visst låter det kul? Gör det du också!

Det här låter som en perfekt del i mitt anta utmaningen koncept! (Jag börjar på måndag)

Jag skall på Saltimbanco på torsdag och kommer säkert äta ute då och på fredag skall jag på Ed Hardy event på La Belle Sole, vip-gästen för kvällen är Adam Saaks. Det är han som klipper jeans för hollywood kändisarna och klipper t-shirtar för Ed Hardy (Christian Audigeir).

Se en video nedan på vad han gör, så sjukt coolt. Men hans grejer är ju inte direkt för den generade typen ;)
Hoppas att han inte bara är där för att dricka på fredag utan visar lite vad han gör live!


Ny fåtölj i storarummet

Det är en såndär recleiner, man drar i en spak på sidan och så fälls det ut ett benstöd. Luta dig bakåt och du får praktiskt taget en säng som är omöjlig att hålla sig vaken i när man ser film på kvällen! Det vill säga, när Lilleman inte okuperat fåtöljen!

Blixten gjorde ögonen lite skumma, stackars liten...


Jag älskar vackra blommor

Storarummet/köket i nya lägenheten har blivit så fint. Igår fick jag t.o.m. köpt lite blommor, så nu känns det som ett riktigt hem! Jag älskar plantor med riktigt starka gröna färger och vita blommor.Mitt storarumsfönsterSöt planta som tydligen skall vattnas underifrån.Den fina vasen är köpt på ikea och är perfekt för rosor.Rosorna som inte fick plats i vasen i fönstret hamnade på pottskåpet......och i en liten väggvas brevid bokhyllan.Någon kaktusbesläktad planta som ska hålla i minst 6 månader och behöver lite vatten. Det är min typ av planta, denna fick plats i en söt liten brun/guld kruka jag köpt på dvd-hyllan ovan för tv:n.

Vilket tycker du är det bästa porträttet?

Montblanc och UNICEF hade nyligen en auktion där dem drog in pengar till UNICEF's utbildningsprogram. Samanlagt drog dem in ca 1.5 miljoner kronor.
Skådespelerskorna porträtterade kända karaktärer ur klassiska filmer och böcker, men vem gjorde det bästa jobbet? Här är några av mina favoritbilder!


Sienna Miller som Natasha från Tolstoy's War and Peace


 
Marcia Cross som Dumas' MargueriteSusan Sarandon som Prosper Merimee's CarmenChristina Ricci som en modern Julia från Romeo and JulietEva Longoria Parker som Scarlett O' Hara från Gone with the WindMilla Jovovich som Esmerelda från Notre Dame de Paris 
Emily Blunt som Gwendolyne från Oscar Wilde's The Importance of Being Earnest


Read more: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1140610/Susan-Sarandon-channels-Carmen-black-lace-scarlet-gloves-charity-campaign.html#ixzz0SlXNLz3J

Aftonbladet


Moderna ramar till gamla bilder

Nu har jag äntligen hittat ramar till mina bilder. För att se var jag fick bilderna ifrån tryck här. Lämnade sedan in bilderna till alkopi som tryckte upp dem på honungsgult grovt papper för en "gammaldags" effekt.
Köpte dem vita high gloss ramarna på Clas Ohlson, billigt och bra! =)


Cover av Vouge ifrån 1905


3 förstasidor av modetidningar ifrån förra sekelskiftet, lite mörkt för att fotas men det är mörkt när jag går hemifrån nu!

Otroligt coola skins till mitt Wii

Jag köpte (för inte så länge sedan) skins till min ipod touch. Jag blev så nöjd att nu tänker jag även klä om mitt Nintendo Wii. Det är bara det att det finns så mycket fint att välja på! Kreterierna är såklart att det ska vara coolt och passa i inredningen, om Honovi tycker om det eller inte är trots allt inte lika viktigt som matchnings-faktorn! ;)
Här är några alternativ:

Alla skins går att köpa på http://www.istyles.com

 

Kanske läcker leopard?


 

En söt hund :)


 

Den här skulle gå perfekt till parketten!


 

Honovi är ju American så denna hade nog gjort honom glad i alla fall och så passar den perfekt till Lexingtonkuddarna i soffan!


 

Eller kanske ett Van Gogh-skin a la Starry Night (sterrennacht)?

 


Jaktsäsong för gummistövlar

Nu har hösten kommit till Oslo och det med besked! För bara några dagar sedan var det 15 grader och solsken. Nu är det frost på nätterna och regnrusk på dagarna. Jag älskar hösten, jag älskar det faktum att man måste stanna inne, dricka te och ha en filt på sig för att hålla sig varm. Hösten måste vara den mysigaste årstiden av dem alla (så länge man har ett stort paraply och gummistövlar)

Jag är innehavare av en stort paraply men jag saknar fortfarande gummistövlarna! Först så tänkte jag skaffa mig ett par klassiska ifrån Hunter men jag hittade ett mycket roligare märke.
Det finns ett märke som heter Ilse Jacobsen, ett danskt som blivit väldigt populärt här och hon gör jättefina gummistövlar, tänkte köpa någon av de här modellerna:Alla ovanstående stövlar går att se på Ilse Jacobsen där det också finns en shopfinder!


RSS 2.0