Barnporr eller konst? Varning freaky bilder

När Aftonbladet skrev om att Brooke Shields skulle ställas ut naken som 10-åring undrade jag först om det var ett skämt, är det ens lagligt? Jag förstår att man inte såg på barnporr på samma sätt 1975, men ändå? Jag googlade det hela och hittade en del foton ifrån en utställning där fotot ifråga och 80 andra kontroversiella foton ställdes ut. (Nedan ser du några av dem)

Vad tycker du, konst eller bara äckel?


Foto: Gary Ross, Untitled, 1975
(Det omtalade Brooke Shields fotot)Foto: Oliviero Toscani, Kissing-nun, 1992Foto: Andres Serrano, Piss Christ, 1987


Foto: Anonymous, Abou Ghraïb, Iraq, 2004


Kommentarer
Postat av: Karl

Om folk tycker att det är konst så är det väll det. Men jag skulle tro att dem flesta bara tycker att detta är äckligt.

2009-09-30 @ 10:56:56
Postat av: Katja

Irakbilden är ju äckligare. Synd om Broke Shields dock

2009-09-30 @ 11:56:50
Postat av: Nisse

Eftersom bilden hittades med Google så kan det inte vara barnporr för då borde ju media ha slagit upp det stort vid det här lag. "Google sprider barnporr". Och Google borde även vara polisanmälda för spridande av barnporr.Hade bilden däremot hittas på Pirate Bay så är den klart barnporr.

2009-09-30 @ 12:24:31
Postat av: Malin

Jag tycker bilderna är väldigt stöttande och äckliga, och ser inget konstvärde i att exponera en naken ung flicka på det sättet. Inoljad och sminkad i en utmanande pose.

2009-09-30 @ 12:56:31
Postat av: Mr Galahad

Visst är det barnporr, det spelar ingen roll vem fotografen är eller vad man kallar det.

Ett ros är en ros oavsett om någon kallar den för något annat.Nisse har för övrigt också helt rätt i sin analys vilket även jag skriver om i min blogg kring dessa bilder. Det finns för övrigt flera ännu värre bilder som fotografen tog på henne men jag antar att du hittade dem med.Det intressantaste i denna story är att det sk barnporrfiltret (som bla censurerat Bonsai sidor) ändå inte lyckas hindra den som vill att hitta till denna otvivelaktiga barnporr.

Och att media INTE dragit några växlar på det, jämfört med hur man rapporterade om barnporren på TPB.Det är intressant att analysera hur media prioriterar och väljer vad vi vanliga dödliga ska få veta.//Mr G

2009-09-30 @ 15:58:33
URL: http://mrgalahad.wordpress.com/
Postat av: Jung

Var är porren i en sån bild?? det är väl inte väre än vad du kan se vilken sommardag som helst på stranden: ett barn insmort i olja (eller solskyddskräm). Jakten på barnporr börjar få löjliga proportioner.... (så är man väl klassad som pedofil då...)

2009-09-30 @ 16:46:17
Postat av: Geomad

Fyfan vad ni är äckliga, sådär såg jag också ut när jag var liten och lekte med smink med mamma och mina vänner, sen dushade vi av oss och tro det eller ej, vi kunde se ut sådär då och då!

Att sitta här och läsa att ni blir tända på bilden (det måste ni göra om ni ser sex i det) får mig att bli röd i ansiktet, inte för att det skulle vara fel i att ha sexuella fantasier, men, att hyckla som ni gör, shit. Alla ni som ser porr i bilden är fan perversa, erkänn det och gå vidare i livet, men, gnäll fan inte på någon som gör sitt jobb.

2009-09-30 @ 19:13:55
URL: http://snetripp.wordpress.com
Postat av: Geomad

Synd att du har suddat anuset på terroristerna dock.

DET hade varit något att skriva om.

2009-09-30 @ 19:16:05
URL: http://snetripp.wordpress.com
Postat av: Mamman

Jung: När du var liten stod du även och drog i din snopp för att se hur lång den kunde bli. (något alla 3-5 åringar gör) Betyder det att en sådan bild på nätet inte heller skulle klassas som barnporr?!?! Så länge du inte blir sexuellt påverkad av bilden så kan du vara lugn, då är du ingen pedofil. Å hande på hjärtat - hade du verkligen tyckt att det var ok om någon publicerade en sådan bild på din dotter/syster/flickvän/mamma?Geomad: Att se sex i en sådan bild betyder inte att man tänder på den. Om du inte vet skillnaden på SEXUELLT och SEXIGT tycker jag att du ska vara tyst. Med ditt resonemang så är även du sjuk om du tycker att fina underkläder på en docka i ett skyltfönster är sexiga. Tänder du på dockor eller?!?!Bianca i Oslo: Bara för att man vill föra till diskussion så är det inte ok att publicera barnpornografi (vilket jag anser att det är). Oavsett anledning så hjälper du till att sprida bilden med din blogg. Att ha i åtanke...

2009-09-30 @ 20:29:28
Postat av: Mr Galahad

Den bilden Bianca har publicerat är den "snällaste" bilden i en serie om minst 16 bilder som alla har ungefär samma karaktär som Playboy vid samma tid (1975). Hade man porträtterat en vuxen kvinna på samma sätt så hade det klassats som mjukporr men ändock porr och eftersom bilderna visar ett barn så är de per definition barnporr. (PS Bianca Mamman har en poäng, det finns ett skäl till att AB inte tar risken att publicera bilden)@Geomad - Kul att veta hur du spenderade din barndom men du verkar inte förstå skillnaden mellan att några barn leker med smink och sedan duschar ihop och en fotograf som fotar ett litet barn naket, inoljat och sminkat i samma poser som du kan hitta i vilken playboy som helst, kalla dem vad du vill.

Det ena skulle vara ett brott om det skedde i riket idag medan det andra är en helt naturlig del av att vara ett barn. Gissa vilket :)//Mr G

2009-09-30 @ 21:18:01
URL: http://mrgalahad.wordpress.com/
Postat av: Magnus

Jag tycker bilderna på henne som gjordes i samband med Pretty Baby-inspelningen är jättefina.. klart en konstnär som fixat dem och jag tycker att människokroppen kan få avbildas på det viset så länge det inte skadar nån fysiskt eller psykiskt.. I detta fallet har det ju inte skadat nån och Brooke har ju senare velat ta tillbaka bilderna men det är ju nåt hon får leva med.

2009-10-01 @ 07:43:11
Postat av: Bianca i Oslo

Jag tycker på inget sätt att jag sprider porr! Hör upp nu. Det här är bilder som visas offentligt på en utställning. Det är också bilder som godkändes av Brooke Shields föräldrar, men jag tyckte bilden var osmaklig och förstår debatten kring den.Men var går gränsen? I alla Astrid Lindgren-filmer så springer det omkrig nakna barn hela tiden och jag ser verkligen INTE det som porr.Man hade en mer naturlig syn på barn och nakenhet förr och det är ju just det naturligt och väldigt osexigt.

Vad jag motsätter mig är att dem har sminkat upp henne som en liten vuxen, vad var egentligen tanken bakom det?

2009-10-01 @ 08:31:34
URL: http://biancaioslo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback