Fredagsmiddag - Lammkotlett

Idag gjorde jag örtmarinerad lammkotlett på benet, medium rare som jag sedan skivade tunt innan servering. Ugnsrostad färskpotatis i klyftor. Såsen är en rödvins och svampsås på portobellosvamp med lök, honung, vitvinsvinäger och grädde. Garnityret är fältsallad. Till det hade jag ett glas rött och en stor kanna med underbart kallt limevatten.


I Need a Dollar - Alec Blacc

Jag kan inte sluta lyssna på denhär, repeat på Spotify, oh yes.


The Four Elements

Jag älskar att sitta och klicka runt på flickr.com, det finns så mycket fantastiska foton. Du kan söka på vad som helst och det kommer bara en ström med bilder. Den här gången sökte jag på earth, water, air & fire. Alla foton är "vatten"-foton men som ändå representerar elementen på sitt sätt.


EARTH
WATERAIR
FIRE


Bästa reklamerna ever

Okej, det är kanske inte dom bästa reklamerna ever, men i alla fall dom bästa som jag kommer på just nu!
Så vad gör en reklam bra? Den skall fånga intresse, beröra, förmedla buskapet.


90-tals klassiker ifrån Pripps Blå (finns fler versioner)


 

Australiensk Turistreklam, jag vill dit, nu!

 Nike reklamerna, det finns så många bra men denhär är en av mina favoriter.
Dessutom har NIKE kanske världens bästa slogan

Coca Cola gör också alltid bra reklamer. Men det måste bli denhär eller kanske julreklamen med att lastbilar som är deras bästa. (Och det vill inte säga lite det.)Radiotjänsten - Snigel på ögat
Finns det någon som inte minns denhär? Helt genial!

Och så avslutar vi med min personliga favorit ifrån Norges Blindeforbund, som faktiskt vann  Gullfisken (reklampris) 2006. Den har allt!


Hahahaha, Multitasking?

Ögoenpenna, kork i munnen, spegel, cigg, tändare, sminka mig, härligt

Om världen var en by med 100 invånare

Om hela världen hade varit en lite by med 100 invånare hade statestiken sett ut såhär!
Klicka på bilderna för att se större version.

Källa: klicka här.


Surealism så Underbart

Jacek Yerka, 1952, Polen


Jag blir upprörd jag med, av flera grunder

Vilken fullständigt idiotisk artikel. Vilken sjukt korkad artikel. Hur man man jämföra att klä en gran i kulörta kulor med att skära halsen av ett djur som lever, för att sedan tappa djuret på blod?
Hur kan man jämföra söndagsledigheten med att kvinnor skall skyla sig/inte ta i hand för att annars är dom olämpliga?
Skall man betala ut socialbidrag till kvinnor som av religiösa grunder inte vill/får jobba? Hur stor plats skall religionen få ta i samhället? Varför skulle svenskar acceptera att en religion skall ändra våra lagar? Varför skall vi acceptera att kvinnor går i burka? På vilket vis är det rasism att känna så?

Visst hade världen varit en bättre plats om vi sluppit religion? Hare Krishna kan få vara kvar, dom kan gott gå där och blinga med sina cymbaler och äta vego-mat, vem bryr sig?

Jag är inte beredd att acceptera allt, (oavsett vilken religion vi talar om)inte om det strider mot saker jag tror på. Så tror jag faktiskt att många känner. Det är inte Sverige som gör fel här, eller? Har jag missat något?

Nu har jag äntligen valt Skin

Jag har surfat nätet runt och nu har jag äntligen beställt Skin (eller Gelaskin som denhär sorten heter) till min Mac. Bara älskade illustrationen! Det gick på 200 NOK iklusive frakt. Perfect!

When Fear Gave Way to Frolic

 

 


Måste ses ifrån början till slut

Spola inte, jag lovar, du kommer att smälla av. Sjukt bra låt, fantastiskt rolig video ;)


Hot Chip - I Feel Better
Uploaded by EMI_Music. - See the latest featured music videos.

Jag önskar mig...

En väskhängare. Hur smart är inte det då? En liten grej du kan ha i väskan och sen när du sitter på cafe eller restaurang bara fälla upp och hänga din väska på. Personligen tycker jag den ljusblå eller den vita är finast. Man kan man köpa den på bagsandfashion för 258 SEK.Nyfiknare hund får man leta efter

 

Lilleman vill vara vän med alla, med inte alla känner samma sak tillbaka.


Årets SommarbildI Söndags var jag, Honovi, mamma och Pelle uppe och gick i bergen runt Holmenkollen. Vi var på Tryvann och åt sedan lunch på Frognerseteren. På vår promenad hittade vi skidanläggningen som såg väldigt malplacerad ut.Fredag Fredags Fredag Fredags

Hittade ett foto ifrån i fredags på kameran. Jag och Maria sitter hemma hos henne och dricker drinkar och äter chips. Så himla härligt. Det regnade medans vi satt på balkonen men så snart vi skulle ut på krogen så slutade det. Vi hamnade på en rockklubb tillslut och kom därifrån i någorlunda god tid (typ 2), vilket var bra för mamma och Pelle kom till Oslo dagen efter det.

Me and Maraiah

En dag med regn

Ett rern som faller som sura citroner

Dropparna stora som vattenmeloner

Skjuts genom luften med stora kanoner

Ett regn som vill landa precis överallt

Först var det varmt som gick över i kallt

 

Ett väder som tillåter mig stanna inne

Som faller och faller på mark som på pinne

Blir alldeles mörk i tankar och sinne

Ett väder som mullrar och åskar i taken

Du försöker att sova, det håller dig vaken


Ny True Blood hunk!

Jag har några saker att säga om den nya säsongen med True Blood (alltså säsong 3). Den har blivit alldeles för pervers och våldsam för min smak. Den glider mer och mer ifrån böckernas farliga men lekfulla natur och fokuserar istället på blod och porr.
En ljusglimt är dock en ny karraktär, Joe Manganiello i form av den "snälla" varulven Alcide Herveaux. Jag älskade karraktären i böckerna och jag tror det kommer att bli en ny favorit i serien.
Många minns han kanske bäst som Owen i One Tree Hill men den stämpeln kommer förhoppningsvis att tvättas bort nu.

Oh Joe sooo manly (bild ifrån True Blood)

 Personalen på UFF är uff

Efter att ha inhandlat mina fantastiska Reebok Easytone gick jag förbi uff. Sugen på lite second hand shopping gick jag inn. Det luktade som gammal mormor inne på uff men det spelar ju mindre roll, man tvättar ju ändå kläderna innan man använder dom.
Problemet kom när jag skulle prova kläder. Dom hade en metallampa med världens starkaste glödlampa i. Det kändes som om dom försökte kläcka kycklingar där inne (jag skulle då vara ägget). Det kostar next to nothing att byta den mot tex en spar-glödlampa som inte ger ifrån sig en massa värme.

Jag kommer ut ifrån omklädningsrummet och säger:

Jag: "Det var hemskt varmt inne i omklädningsrummet." (Ingen attityd, ingenting).

Personal:
"Det är varmt i omklädningsrum i alla butiker" snäser hon av och bara går därifrån.

Jag:
"Ursäkta mig (jag går ikapp), men det är verkligen inte alls så varmt i alla omklädningsrum, det har med glödlamporna som sitter i".

Personal:
"Vi har i alla fall aldrig fått några klagomål förut"

Jag: "Ni har det nu..." muttrade jag och gick bort till en klädhängare och fortsatte att titta.

Poängen är, oavsett om jag har rätt eller fel kan man inte behandla en kund på det viset. Hon skulle ju kunna säga "det visste jag inte, det ska vi se på", och sen välja att göra något åt det eller inte. Hon borde ju i alla fall låtsas att hon bryr sig om vad kunderna säger.
Hon hade ju även kunnat ta åt sig av det jag sa och investerat några kronor på en ny glödlampa. Tänkt att "oj så bra att en kund sa ifrån, så vi kan göra dethär stället ännu bättre". Men någon som helst välvilja var svår att hitta.

Sen när jag hade handlat mina saker (en kläning, ett skärp och två väskor) och skulle gå ut, hade hon såklart glömt att bort larmet ur en av väskorna och "pip pip pip pip pip". Fucking perfekt... dom fiksade det och så gick jag. Vet ärligt talat inte om jag kommer tillbaka.

På väg till Göteborg!

Nu sitter jag på bussen på väg till Göteborg.  Fick ett sms ifrån Agnes förut idag och det löd såhär:
Arrival information: be hungry and be dressed to hit the town after a nice dinner! :)
Så här sitter jag utan något att äta men i samma kläder som jag haft hela dagen. Det är ju faktiskt ingen större ide att sitta här och bli skrynklig. Men jag har fixat håret, naglarna och sminka mig, det kan jag göra på bussen.

Bianca dansar Fuldans

hahahah, detta är helt sjukt bra. Vill du se dig själv dansa fuldans? Klicka här!

Vill du se mig dansa och styra "min" kropp, tryck på bilden ;)Go:teborg here I come!


Vad gör vi? Nu kör vi!

På fredag åker jag till Göteborg och skall spendera helgen med Agnes. Men om någon annan Göteborgare som jag känner läser detta och får akut Bianca-behov så är det ju bara att ringa.

Så hur blir vädret? Det är ju nästan det viktigaste när man är svensk. Det ser i dagsläget ut som det skall bli solsken, 20 grader och spridda skurar. Det får gå!

Vad har du i din iPod just nu?


Jag har börjat lyssna på ljudböcker, världens bästa sommaraktivitet måste jag säga. Du kan sitta i parken alldeles själv och bara sitta och lyssna och slappna av. Just nu är det Bilbo (the Hobbit) av J.R.R Tolkien som sitter permanent inpluggad i örat.

Jag har läst Bilbo två gånger tidigare. Eller ja, första gången läste pappa den för mig, andra gången läste jag den själv. Men det var många många år sedan nu och jag minns knappt vad som händer, så det är hemskt spännande. Dessutom lyssnar jag på den engelska versionen. Att läsa (lyssna på) en bok på originalspråket är mycket mer givande än en översatt version, för det försvinner faktiskt rätt mycket under översättningen. Kan i vilket fall som helst rekomendera den!
Foton och Photoshop

Jag älskar att hitta bloggare som tar riktigt fina foton och/eller är duktiga med photoshop. Det är som 2000-talets egna konststil. Vi har ju haft romantiken och renesansen ect. Kanske om några hundra år så heter dagens konst retuchismen. En tanke bara.

Hittade en blogg som heter Lightroom Tutorials där du kan få massa inspiration för dina foton.
Jag har en väldig lust att lära mig massa olika tekniker när jag ser sådana foton, så otroligt häftigt vad man kan göra om man bara har en dator och lite tid.
 

 

 

 

 

 

 

 


hahaha...HAHAHAHHAAHHAAHAHHAWulffmorgenthaler

Smakar bättre med sugrör

Man skulle lätt kunna missta mig för 3 år istället för 23 år. Men jag har en barnslig sida som aldrig vill försvinna. I lördags var jag och Honovi på House of Oslo, ett köphus med inredning och liknande och vi hittade världens barnsligaste sugrör som vi bara var tvungna att köpa. Vi döpte grodorna efter oss själva och tänkte att om vi skulle vara grodor så skulle vi nog sett ut sådär.


Otrogen? Då skall du dö!

Jo, i alla  fall om du är kvinna. I alla fall om du är muslimsk kvinna i Iran. Jag skriver ofta om att jag har svårt för att stötta religion men Islam övergår verkligen det mesta. Med regler som är flera hundra år gamla lever dom i länder runt omkring i världen och förtrycker kvinnor på bästa möjliga sätt. Det verkar vara huvudmålet, att förtrycka.

Varför skall man annars tvinga kvinnor till att dölja sina kroppar. Hindra dom från att skaffa jobb eller köra bil. Varför skulle man annars hindra kvinnor från att få en utbildning? Behöver verkligen en kvinna lämna sitt eget hem utan sin man eller en manlig släkting? Varför skulle en kvinna få lov att välja vem hon skall gifta sig med, varför skall hon få lov att ta en man i hand? Varför skall kvinnor få rösta? Varför skall hon få lov att bada och sola och surfa på internet?
JO, FÖR ATT VI LEVER PÅ JÄVLA 2000-TALET, THAT'S WHY!!!!

Men i många länder verkar inte det budskapet ha gått hem, där håller man fast vid religion som ett sätt att leva och som vanligt så är det kvinnorna som får mest skit.
Sakineh Mohammadie Ashtiani har nu dömts för otroskap, först fick hon 99 piskrapp och nu skall hon alltså stenas till döds. Dom pratar om att hon tvingades att erkänna otroskap (vilket hon nu berättat om och tagit tillbaka). Men spelar det verkligen någon roll? Otroskap är ju inte trevligt och så men att stenas till döds för det är ju fucking insane. Jag tycker att man skall bojkotta alla länder som har dessa lagar. Eller kanske bara ta med en stor cement-truck och bygga parkeringsplats av hela skiten?

Jag vill göra någonting men jag vet inte vad. Man står maktlös inför dessa länder och dessa män.

Läs också mer på Aftonbladet

New Sleeve baby

Nu blir det väldigt mycket Mac-prat men det är en väldigt stor grej dethär för mig. Jag har ju alltid varit en pc-människa och håller fast vid att fönster skall stängas i högerhörnet och att kunna höger-och vänsterklicka på en länk inte är helt fel.

Men men, eftersom jag börjar på Westerdals till hösten så får jag alla möjliga rabatter hos humac och därför kan jag idag gå och köpa mig en sleeve till macen för 188 NOK istället för 399 NOK. Dessutom fick jag ett presentkort när jag handlade själva macen på 200 kr så det blir ju typ gratis. Happy up in here.


Min Mac är ju fin och så

Men jag vet faktiskt inte helt vad jag skall göra med den. Massa saker som jag fortfarande inte fattar. Tänkte fråga någon på jobbet om hjälp med att visa mig lite funktioner och så. Önskar att Agnes var här, min enda Mac-vän, det hade varit toppen. (P.s Agnes, det var ett tips till dig om att du borde komma till Oslo snarast.)

RSS 2.0