Barbie's Accessories

Jag läste i det senaste nummret av Cosmopolitan att Barbie-stilen är väldigt 2010. Glossiga färger, plast och glamour. Dem goda nyheterna till ära har jag skapat ett litet Barbie-collage med accesoarer på polyvore.com.
Tänk starka färger, blommor, höggloss och djurmönster.

Barbie's Accessories
Barbie's Accessories by biancaioslo featuring Gucci shoes

 

Items in this set:
GUCCI SS10/234312 GIALLO 7361 PLASTIC BALLERINA, 99 GBP
Amazon.com: Misbehave Women's Sunny-6 Sandal: Shoes, $22
Paul's Boutique Loves Barbie Molly Embossed Bag, $110
Judith Ripka Stone Heart Cushion Earrings, $325
Juicy Couture Yellow Flower Charm, $48

Spring Awakening

I lördags gick jag på teater med Honovi och hans familj. Det vi såg var Spring awakening, en riktigt konstig uppsättning. Jag vet att den har vunnit 8 Tony-awards men det spelar liksom ingen roll...
Den är skriven i slutet av 1800-talet och utspelar sig väll där någon gång antar jag. Den handlar om tonåringar och sexualitet, vilket kan vara bra, men dethär blev lite för mycket. Jag känner mig jävligt ointresserad av att se massa folk sitta på en scen och onanera, piska varandra med grenar och köra halvnakna förstagångsknull för att sedan bryta ut i sång. För detta är ju faktiskt en musikal! Det var den första halvan av uppsättningen, den andra halvan blev bättre och handlade om mest om självmord och illegala aborter.

Musiken var väll ganska bra med jag vet inte helt vad jag tyckte om dem norska översättningarna. Jag hade faktiskt hört titellåten innan på engelska. Det visade sig att hon som hade rollen som Wendla på Broadway (fram tills helt nyligen) är samma tjej som har huvudrollen i Glee, Lea Michele.
Lyssna nedan och döm själv.

 


True Blood - Back in Production

Å vad jag längtar till tredje sesongen av True blood börjar. Jag har visserligen läst tredje boken i serien men det är ändå sjukt spännande!

 


Tänker du på att skaffa hund?

Det är många unga som vill skaffa hund, men att ha hund är inte bara snutt och gull. Bara för att Jessica Alba och Rihanna har sina små sötnosar betyder inte det att dem tar hand om dem själva. Du kan tex inte sitta i en bar och spontant bestämma dig för att gå ut, du måste nämligen hem först och rasta hunden.
Det spelar ingen roll hur dåligt väder det är ute, hunden måste ut. Vadå sjuk, vadå bakfull, hunden måste tas hand om. Du kan inte resa iväg någonstans utan att först skaffa hundvakt. Arbetstider måste anpassas så hunden inte är ensam för länge.
Jag tror att många skaffar hund idag som inte borde ha hund. Jag har hand om min familjehund vilket gör att jag kan lämna av han på pappa om jag skall resa någonstans. Jag har också en sambo som älskar hundar som hjälper till att ta hand om Lilleman.
Jag hoppas att man tänker på sådant innan man skaffar hund, det känns som att många tror att det är en leksak men det spelar ingen roll hur mysigt det är att ha hund, det är fortfarande ett stort jobb!


Jag behöver massvis med kärlek och omtanke


Vårtecken!

Nu kan man se massa vårtecken i slottsparken. Se detta avslöjande fotot som togs idag!

12 kcal per portion

Jag har hittat något som är helt perfekt när man försöker gå ner i vikt, nämligen lätt-jello. En förpackning kostar 5 kr och blir 4 portioner. Varje portion är 1½ dl vilket ger 12 kcal (8 kcal per 1 dl). Det tar 4 timmar i kylen och sen är det färdigt. Mina favoritsmaker är jordgubb och annanas och det fungerar mycket bättre mot sötsuget än ett äpple!
Gör som Heidi - Kom i form!

Läste precis en gammal artikel om Heidi Klum om när hon gick ner 20 kg på 10 veckor för att sedan vara med i en victorias secret show (2005).
Hur klarar man något sånt egentligen? Det är ju helt sjukt! Det hon gjorde var att hon bara åt mat som var "green, clean and/or lean".

Green: Gröna grönsaker
Clean: Inga oljor eller såser
Lean: Det är alltså lean protein (magert protein) som kyckling och fisk

Då hon inte använda stekoljor så grillades eller ångkokades alla mat. Det låter ju ganska lätt eller hur? Men dessutom så tränade hon 90 minuter effektiv tid varje dag. Om hon blev hungrig sög hon på isbitar eller tog en proteinshake. Hittade också en artikel ifrån People magazine (nedan) där du kan läsa mer.


Klicka på bilden för läsbar version


Jag har lust att prova detta (ungefär som mitt lilla japan-experiment) jag har ju fortfarande 9 kg att gå ner innan sommaren. Allt är värt ett försök eller hur? =D


Sötaste Reklamen - Tack För Turen

Jag har sån lust att bli Norsk när jag ser denhär reklamen. Kvikk Lunsj är som en bättre version av kex-chocklad. Denna reklamen får man se varje gång man går på bio på Colosseum, jag tycker att den är så himla söt!
Låten är Safe Travels av Peter and the Wolf
(finns på iTunes)


Fel låt vann, eller?

Jag brukar inte se melodifestivalen, schlager är inte riktigt min grej. Trots detta fastnade jag och Honovi framför tv:n igår och såg finalen på svt (jajemen, vi har Svt i Norge). Jag blev positivt överraskad, roliga programledare och många bra bidrag. Men vinnarbidraget, var det verkligen särskillt bra? Jag tycker inte det. Tråkig låt, hon sjöng konstigt och ser ut som en liten fågel i fula converse. Jag tror inte att hon kommer ha en chans i finalen i Oslo.
Röstade folk på henne bara för att Aftonbladet hade förhandstippat henne som vinnare? Eller var det för att "hon är ju bara 18 år och hon blir ju såååå glaaad när hon vinner". Jag vet inte men jag har inte fått uppfattningen om att det var en så omtyckt låt, men uppenbarligen var det ju det eftersom hon vann...

Personligen skulle jag vilja att en låt med lite mer liv i vann, mina favoriter var Keep on Walking-Salem Al Fakir och Kom-Timoteij. (Som du kan lyssna på nedan)

Vilken var din favorit? Var det verkligen Anna?


Timoteij - Kom
Salem Al Kafir - Keep on Walking


Mina Favorit Applikationer

Om du har en iPhone eller en iPod touch så är du säkert bekant med app's eller applications. Detta är små program som man kan ladda ner till sin iPod/phone och det kan vara alltifrån spel till gps-kartor. Eftersom jag har en iPod tocuh och inte iPhone är det inte så intressant med app's som man behöver mikrofon till eller ständig internetuppkoppling (som gps). Trots detta har jag hittat massvis med roliga och bra applikationer och här är min top 5 just nu! =)

1. AppMiner - Gratis
Den absolut bästa applikationen av alla. Övervaka eller sök efter app's och köp dem på rea eller när dem har tillfälliga gratis-erbjudande. Du behöver aldrig betala dyrt för en applikation igen!
2. Tower Bloxx - 6 kr
Helt beroendeframkallande. Bygg hus, block för block. Det är svårt att förklara hur roligt dethär verkligen är!
3. The Moron Test - 6 kr
Utmana dina vänner eller dig själv med kluriga uppgifter. Stadigt nya uppdateringar.
4. Spotify - Gratis
Med Spotify kan du ha 3000 låtar som du har tillgång till Offline, det är många timmars lyssning!
5. The Sims 3 - 39 kr
Jag har varit ett sims-fan ända sedan det första spelet kom till pc för 100 år sedan. Kan vara därför jag gillar denhär applikationen. =D

LördagsmysLördagsmys med Harry Potter, Lady Grey Te och Walters Mandlar (mjölkchoklad med canderade madlar och salt). Kan man ha det bättre?


Nytt Skin till min iPod

Förra året beställda jag några skins till min iPod ifrån www.istyles.com och jag har sedan dess haft min iPod klädd i Alice in Wonderland (se här). Nu har jag bytt stil till något som känns mer som vår. Det är Flapper-tema och pudriga färger. Det jag tycker är så snyggt är att man får med en digital bakrundsbild som går kant i kant med "skinet".

Nya Videon ifrån Lady Gaga & Beyonce

Helt sjuk video, fast den är ju helt klart underhållande. =DVad tycks, Hot or not?


Vad som händer och vad media rapporterar

Faraj Abu-iseifan tycker att det är orättvist att muslimer framställs i sämre ljus än andra religioner i media och skriver i Aftonbladet; "Enligt en undersökning som gjorts vid Göteborgs Universitet om hur religioner framställs sticker Islam ut i resultatet. Av de knappt 200 artiklar som skrivits om islam under den undersökta perioden var drygt 60 procent negativa jämfört med kristendomen där andelen negativa artiklar endast var 20 procent eller judendomen där 30 procent var negativa."

Det första man bör fråga sig är nog, varför är det så? Är det så att dem svenska dagstidningarna håller på med någon förföljning av muslimer eller är det kanske så att muslimer är inblandade i väldigt mycket?

Tänk till exepel på alla artiklar om terrorism, Al-Qaida, omskärning av kvinnor, pirater i somalia, utalelser ifrån Irans president, Irak-kriget osv.

Dessa händelser är alla negativa och muslimer är inblandade här. Det handlar inte om muslimer i sverige men det drar nog upp statistiken betydligt.

Men invandrare med ursprung ifrån nordafrika och västasien (mellanöstern) är också överrepresenterade när det gäller våldsbrott i Sverige, vilket man kan läsa om i BRÅ's Rapport 2005:17, som handlar om brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet.
Så när tidningarna skriver om dessa brott händer det nog att det skrivs muslim istället för tex nordafrikan.

Jag bor i Norge där tidningarna nästan alltid skriver ut etnisitet på personer ansvariga för olika brott och det man läser är skrämmande. Visste du tex att 100% av alla anmälda överfallsvåldtäckter i Oslo-området de sista 3 åren begicks av icke-västliga invandrare? Om du inte tror mig, klicka här och se själv.
När det gäller vanliga våldtäckter så var (i 2007) 72,8 % av våltäckterna utförda av utlänningar. Läs mer här.

Så nu tänker jag, är det så att media skriver mer negativt om muslimer än andra religösa grupper? Eller är det kanske så att det finns mer negativt att skriva om?

Tag också i beaktning hur lite svenska tidningar skriver ut om man jämför med norska. Tänk också på att vi har större invandring till Sverige än Norge. Om tidningarna inte hade varit så rädda för att vara PK så hade det nog varit både fler artiklar och högre negativ procent när det gäller artiklar kring Islam.

(All uppmärksamhet om muslimer i media drogs igång av det planerade mordet på Lars Vilks och tidningarna i Sverige som "stöttat" honom genom att publicera hans omtalade karikatyr, läs mer på DN & Aftonbladet).

Religion är bara bekymmer

Nu har 7 personer planerat att mörda Lars Vilks, vad i helvete?
Så fruktansvärt patetiskt. Att vissa muslimer tycker att dem har rätt att döda över en serieteckning. Vad hade hänt om det hade varit en oljemålning, hade dem sprängt hela sverige då? Förbannade patetiska människor.

Religion gör ingen något gott. Religion startar krig. Religion förtrycker kvinnor. Religösa böcker är skrivna av män. Religösa ledare är till största delen män. Religion skapar barriärer mellan människor.

Jag säger inte att det inte finns någon Gud, jag menar bara på att religion är något som människan har uppfunnit, för att kunna styra andra människor. Jag tror det är viktigt att man tänker själv. Rent logiskt kan man ju inte döda någon för att han/hon har teknat en bild man inte tycker om. Men religion tillåter det, religion berättigar det. (Jag pratar inte bara om Islam.)

Gör som jag, skit i religion och lev ett långt och lyckligt liv (om du inte råkar publicera något styggt i media då, för då blir du väll mördad.)

Min Nya Facebook Profilbild


För dig som undrar; det är sådana där 3D-briller som du har på bio. Fotot taget någon timme innan vi gick och såg Tim Burtons Alice in Wonderland.


Defenders of Anarchy


Some women are born great, like the Queen. Some become great, like Lady GagaDen kommer på video i april. Jag älskade den förra filemen så jag håller tummarna för att denhär är lika bra. Det finns massvis med filmer om St'TRinnians både i färg och svartvitt, perfekt för en tjejkväll.


Dagens OutfitIdag är det svart, svart och svart som gäller. På bilden ser du jackan ifrån H&M 399 kr, Ray Ban Wayfarer Polarizerande 2200 kr, Stövlar ifrån Via Vai 2600 kr, linne ifrån Zara 79 kr och kjol & strumpbuxor ifrån Lindex.


Vadå "det duger nu"?!

Kvinnodagen har kommit och passerat, i år som så många år förr. Visst har mycket blivit bättre på 100 år, visst är vi idag väldigt jämställda.

Det är inte längre modernt att vara feminist, kvinnor skriker att "nu borde dem sluta med detdär feministsnacket, det står en upp i halsen". Ibland känner jag så själv. Jag känner så för att jag är otacksam och bortskämd, precis som alla andra kvinnor som inte förstår hur våra föregångare har slitit för att vi kvinnor idag, skall kunna ha det bra.

Otacksam. 

Tänker på den tiden då kvinnor var riktiga kvinnor och män var riktiga män. Där kvinnans liv kretsade kring att laga mat, föda barn och städa undan efter mannen - om man hade tur. Hade man otur så var man ogift, oförmögen att leva ett anständigt liv då inget jobb betalade en kvinna det som behövs för att ha råd med hus och barn.
Hade man riktigt otur blev man gift med en skitstövel och ens liv kretsade kring att servera maten lagom saltad/varm/i tid - annars hade mannen rätt att slå dig, att se till att pengarna räckte till kläder åt alla barnen - då mannen söp bort det mesta av lönen på fredagen...

En vän av mig skrev idag på Facebook:
Vem har bestämt att jag ska tjäna mindre än min manliga motsvarighet? Att jag ska klä mig vågat på klubben men på jobbet "med anständighet"? Och vem har bestämt att män ska var starka och inte visa känslomässig svaghet? Vem har sagt att de inte vill ha samma rätt och lika mycket pappaledighet? Alla jämställdhetstänkare - kvinnor som män - det här är vår dag! Låt oss stå upp tillsammans denna kvinnornas 100-årsdag.

Page är så JAG


Vad tycks? Snyggt va?! =D


Ikväll är det dags!

Nu har jag väntat och väntat. Men ikväll är det dags. Om bara 6 små timmar så sitter jag i en biosalong, redo, med 3D-glasögonen på och väntar på att reklamen skall ta slut. Ikväll skall jag, Honovi och Markus gå och se Alice i underlandet!Toadily InsaneInatt hade några grannar efterfest i 5 timmar. Detta är grannarna brevid och inte grannarna under (som stod och väsnades förra fredagen). Jag fick ingen sömn och däckade av utmattning runt 8 i morse. Jag vet inte varför jag inte ringde polisen, istället satt jag och retade mig på idioterna och började banka i väggen varje gång en extra förfärlig sång spelades, tex. Stand by me och Unbreak my heart.
Jag blir galen, galen galen!


Crap is Art

Tim Nobel och Sue Webster använder sig av skräp och ljus för att skapa sin konst. Det är omöjligt att föreställa sig skuggorna om man bara hade sett högen med skräp helt ensam, det är nog det som får folk att fascineras.


Hittde bilderna här


Rubik's Cube Art

Konstverk av Rubik's Cubes! Om du har problem med att se vad bilden föreställer klicka under bilden för en utzoomad version.Klicka här och se mer Rubik's konstÄven Obama har blivit Rubik's Cube konst. Klicka här för liten version.


All About Sailor MoonEftersom jag är lite japan-besatt (I alla fall i två veckor framåt) så ser jag just nu på allt som är japanskt. När jag var liten gick Sailor Moon på tv4 innan man skulle till skolan, jag älskade det!
För några år sedan ville jag se hur det hela slutade (då bara de första sesongerna sändes i svensk tv) och man fick se alla de karaktärer på bilden ovan, inklusive Sailor Moon som vuxen.
Jag undrar var dem får allt ifrån, demdär japanerna...


Statusuppdatering

Liten statusuppdatering bara. Jag håller som sagt på med intagningsprovet för Westerdals. Jag har valt att söka 2 linjer (Art Direction & Copy Writer) och varje linje har 4 uppgifter på intagningsproven som skall göras. Så Jag har i dagsläget valt alla 8 uppgifter. Jag har idéerna klara för 5 av dem och jag är helt klar med två av uppgifterna.

Det är jättenervöst att söka en skola som har intagningsprov då man inte kommer in pga att man inte är bra nog. Det kan ju ge en ordentlig smäll på självförtroendet om man har otur. Det är ju t.o.m så att dem flesta som söker kommer INTE att komma in. Nervöst värre.


Don't Bore Us, Get to the Chorus!

Min japanska vecka har blivit lite uppskjuten på grund av OS och att jag inte haft tid att planera mat. Så den börjar i morgon istället. Har googlat japan och jag gillar det jag ser. =)


Kirsten Dunst - Turning Japanese - MyVideo

Kirsten Dunst vill också vara japanRSS 2.0