Fredagens Halloweenfest på Westerdals

Fantastiskt roligt att klä ut sig, och roligt att se sina klasskamrater med kostym. Har inte gjort det på många år. På en studentbudget lyckades jag med att hitta en helt gratis outfit och allt jag köpte var några klubbor. Så jag gick som Preppy Schoolgirl men alla trodde jag var Britney Spears så jag antar att jag gick som henne också ;)Jag som "Britney" och en fransos


The Big Lebowski och 70-tals diskobrud


Dollhouse freakshow


Animal Farm


Girls like raccoons

Cleary & Harding


Jag älskar folk som lägger massa tid på att bli bra på väldigt speciella aktiviteter.
Världen är helt enkelt en bättre plats med lite crazy in it.Svart Meny på Alex Sushi

Hade en väldigt trevlig kväll igår på Alex Sushi. Vå åt svart meny vilket innebär att du får smaka på i princip allt dom har, jag har aldrig varit så mätt på sushi innan.

Första rätten var en chili och sjögrässallad. Rätt två var 3 olika sashimi med Alec Sauce (husets sås).


Tredje rätten var 8 olika nigri sushi. Bland annat kammussla, val och fett ifrån flundra.
(Det kanske inte låter så gott men det var väldigt väl tillagat och smakade superbt).


När hummertallriken kom in blev Honovi helt till sig. Man kan ju förstå varför!
För att norrbagge = kjærlighet

Norge har åter igen kårats till världens bästa land att leva i. (Läs mer på E24 och se hela listan på prosperity.com). Men för mig är inte bara Norge världens bästa land att leva i utan här bor också världens bästa kille och han är min.

Att veta att det går att bygga ett bra liv med varandra är betryggande. Självklart har det svarta guldet mycket att säga på norges ekonomi men listan handlar bara till 1/8 av ekonomi. För det finns så mycket mer som gör livet värt att leva.

När man ser på listan förstår man hur många det är som har en tuff vardag. Själv behöver jag aldrig bekymra mig för mat, säng eller kläder etc.
Både jag och Honovi har hälsan i behåll och allt man kan tänkas behöva. Han har ett eget företag och jag är student på Westerdals.

Så många serier på tv handlar om privilegierade barn. Man tänker att ungdomarna i Gossip girl har det bra för att dom har pengar.
Men vi är kanske ännu mer privilegierade än vad dom är. Bara det att ha gratis sjukvård och ett socialt skyddsnät är guld värt och det gäller för alla, inte bara uper east siders.

Vad jag försöker säga är att jag är väldigt tacksam för allt jag har och jag tror att jag skall försöka tänka på det oftare. Nästa gång jag står i butiken och inte har råd att köpa en märkesklänning kan jag bara tänka "so what, jag har det redan löjligt bra".

Idag är det fyra år

Jag och Honovi har varit tillsammans i fyra år idag. Väldigt väldigt härligt och det skall firas med pompa och ståt, eller i alla fall med sushi.

Vi skall på Alex Sushi, en dyr restaurang som antagligen serverar nordens bästa sushi. Det har sagts att om man vill ha riktig sushi utanför Tokyo så skall man dra till Alex.
Så en Sushi älskare som jag ser verkligen fram emot det här!
Sex Läsvärda - Höstgodis

Fick inspiration av ett inlägg jag läste på jenny eriksson's blogg om böcker i höstmörkret. Så här kommer sex böcker som gör att du inte har något emot att sitta inne när det regnar och blåser ute.
Ovanifrån:

1. Patrick Süskind - Parfymen
2. Marianne Fredriksson - Simon och Ekarna
3. Susanne Clarke - Jonathan Strange & Mr Norrell
4. Michail Bulgakov - Mästaren och Margarita
5. Jane Austen - Stolthet och Fördom
6. Selma Lagerlöf - Gösta Berlings Saga

Glöm Inte Köttfri MåndagDu kan göra en skillnad. Det känns kanske löjligt att tänka så men det är sant. Tänk bara på det senaste valet i Sverige, där såg man tydligt hur mycket varje röst betydde.
Så inte tänk att "det fungerar inte om bara jag gör det", man måste våga tänka stort.

Jag äter både kött, fågel och fisk. Jag är inte vegetarian, men jag förstår att någonting måste hända med våra matvanor. Vi kan inte fortsätta att konsumera och förbruka och förstöra miljön och tro att det inte kommer att få några konsekvenser.

Så i morgon kan du börja med att ha en köttfri måndag. Ett litet steg i rätt riktning är bättre än inget steg alls!Vad hände vad hände?

Vi köpte kostymer igår och det blev helt perfekt. Jag har inte klätt ut mig till Halloween sen jag var liten så jag ser väldigt mycket fram emot det här. Min plånbok blev däremot inte så glad och studiebidraget är praktiskt taget gone för oktober men men, that's life.

Hittade en jätteläskig mask till Honovi men den var tydligen för liten och så kunde han knappt andas så han sa nej. Jag däremot tyckte att han såg toppen ut!I Morgon I Morgon

I morgon så skall jag på Mye Moro (massa roligt) och köpa kostym till Halloween. Jag hade en tanke om att jag och Honovi skall vara rödluvan och vargen men om dom inte har passande kostymer så får vi kanske tänka om. Det kommer att bli så sjukt kul i alla fall! :)


Högre Makter

Det är något märkligt, jag gillar egentligen låten Fields of gold med Sting.

Men varje gång den kommer på min spotify-lista så får jag akut ont i huvudet?

Är det ett tecken måntro?
Helt Insnöad

Jag pratar inte om Mona Salin kära vänner, jag pratar om morgondagens väder. Tidningarna rapporterar om snö i Sverige, men jag kan rapportera för alla partysvenskar i Oslo att det kommer att bli snö även här framåt kvällskvisten i morgon. Och kallt som frysdisken på Ica. Kanske inte så kallt men minus i alla fall.

Det är nödvändigtvis inte så att jag ogillar vintern, jag tycker bara att vinter och snö skulle kunna vara lite varmare. Men hellre snö än slask.
Tyvärr visar fredagens prognos en massa plus och sol på eftermiddagen så slask it is.

Det jag älskar med svenskar är att vädret blir en nyhet. Är svenskar så tråkiga eller är väder så spännande?
Jag förutsätter då att väder är det sistnämnda och kan för spänningens skull rapportera att just nu är det mulet och blåser lite kallt. Så om du befinner dig i Oslo är det dags att leta fram vinterskorna och ullvantarna. Go kväll!The Booby Bounce

Det här var något av det roligaste jag sett på länge.


The Directors Bureau skriver på sin hemsida:


Why should kids have all the fun at parties? With Bouncy Boobs™, now adults can get a piece of the action! 

Booby Bounce™ is a “Jump House” for adults featuring a giant pair of inflatable boobs on an inflatable trampoline. From the outside, Bouncy Boobs™ looks like any party tent, but when your guests go inside, they’ll get the giggle of a lifetime! 

The perfect addition to a bachelor party, graduation party, or 21st birthday, Bouncy Boobs™ is good clean fun with a wicked twist that’s guaranteed to make anyone jump for joy!


The Booby Bounce from TDBSpecialProjects on Vimeo.


011110 - Engine Magazine

Jag har hållit på med ett hemligt projekt sen i början av september men nu behöver det inte vara så hemligt längre för det närmar sig release-datum!

Jag går på en textförfattar-linje på Westerdals School of Communication och har med några andra elever jobbat med att starta upp ett nätmagasin som kommer att ha premiär den 1 Nov -2010.

Det kommer att bli ett tema-baserat magazin för unga kreatörer i uppstartsfasen och där det kommer att finnas möjlighet för läsarna att inspireras av de olika temana och själva bidra till magazinet och bli publicerade.

Adressen är www.enginemagazine.net men länken kommer alltså inte att fungera före den 1 November.

Det första temat är RÅTT! Så Om du vill skapa en illustration, fotografi, text, video, design på temat och ha chans till att bli publicerad så är det bara att maila contribute@enginemagazine.net

Magazinet kommer i första omgång att marknadsföras i Norge men vi sattsar på hela skandinavien som vår läsarmarknad och därför hade det varit roligt med bidrag ifrån svenskar!


Här kommer en liten sneak-peak på ett par illustrationer på temat rått. Låt din inspireras och skapa något du också!Trouble is a Friend

Vacker låt, Underbar video.


Golden Tequila!

Det finns en väldigt god Tequila hemma hos oss.
Medtagen ända ifrån Mexico av Honovis styvfar och gett i gåva till oss. Men det känns ganska farligt att försöka dricka tequila med en bruten arm. Får bara sitta och lukta på den istället.

Vintage Camera

Jag hade gärna haft en riktigt cool retro kamera som fortfarande fungerade. Kameror var vackrare förr, helt klart. Trots att det är mer praktiskt med digitalkameror så är det något mer konstnärligt över fotografier när varje foto hamnar på rullen.


För fler foton besök flickr.comEasy Editing

Jag använder Picnik.com när jag redigerar mina foton. Det är ju inte alltid det behövs men ibland så vill man kanske liva upp sina foton eller skapa effekter som passar med stämningen i fotot. Många effekter är gratis men om du väljer premium kan du göra många fler touch-up's.På det här fotot valde jag först 1960's effekt vilket ger rundade hörn och så valde jag 50% fade för ett mindre gulnat resultat.
Sen målade jag några av löven med gula highlights, mossan med gröna highlights och några med mörkbrunt.Stöd Rosa Bandet 2010

Du vet vad man säger, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Se till att ge rosa bandet uppmärksamhet genom att dekorera din blogg. Det är enkelt, går in HÄR och lägg in den koden du önskar i dina kodmallar.

Smycka din sida och donera om du kan. Kanske du kan välja bort dendär läsken eller nya toppen denhär månaden och låta pengarna gå till välgörenhet istället?


Vote for Curves

Jag signade up för en outfit-tävling igår. Jag måste varit hög på smärtstillande (har brutit armen) för den typen av tävlingar är det mest väldigt smala tjejer utan höfter som deltar i.

Jag vill börja med att säga att det är absolut inget fel med att vara scinny (jag kan tycka att det är väldigt snyggt), det är bara det att den kroppstypen är väldigt överrepresenterad i modeindustrin.

Kanske är det så att folk inte tycker att det är snyggt med kurvor (det är okej), men om ni gör det och om ni håller med om att det kan finnas utrymme för alla kroppstyper så rösta gärna på mig.

Vote for Curves! Klicka på bilden!Life's a Bitch

Hejsan gott folk, gissa vad som hände mig idag? Det är en mysig liten historia med ett shitty slut.

Jag gick på stan i Oslo och intervjuade folk på gatan för ett skolprojekt.
Det var ett löv under min fot, det var inte ett bananskal men den jäveln var gul och hal så jag åkte på en ordentlig vurpa.
På min vänstra arm hade jag min Mac, också känd som min nya kroppsdel, min stora kärlek osv. Så när jag föll så skyddade jag såklart mr Mac och smash, armbågen slog med vansinnig kraft i asfalten.

Detta resulterade i ett besök på akuten där läkaren konstaterade att jag minsann hade en fraktur, så blev jag gipsad och fick en sjukt sexig hudfärgad mitella.

Nu ligger jag med en del otrevliga smärtor i vänster arm och bloggar med mitt högra pekfinger.

Ser extra mycket fram emot att gå till skolan i höstblåsten när jag inte ens kan knäppa jackan. Yey.

It's a sick day (sickday?)

Jag har en sjukdag, en sjuk dag. (I heart särskrivningar).
Så vad gör man när man är för seg för att röra på sig egentligen?
Jag tänkte ha en spadag, du vet, peeling, fotbad, ansiktsmask, manikyr och liknande.

Jag borde i alla fall må lite bättre av all pampering :)

PS. Glöm inte att det är köttfri måndag.
Rädda planeten och skippa kött en gång i veckan. Det är värt det! DS.

Zorro-man och Lilleman

I helgen fick Lilleman en ny vän. En gigantisk golden retriver. Lilleman var väldigt söt ute i skogen men det var Zorro också. Så här kommer några foton på hundarna.


Lilleman som spanar i skogen (över) och en fototriss på Zorro, 40 kg kärleksfull Golden...Leaves always fall in autumn

Hösten kan vara underbar och vacker, samtidigt som den kan vara kall och helt förfärlig. Men fredag var en sådan underbar dag. Milt ute, vackra färger, stillhet. Så kameran kom fram och det blev en liten höstserie med foton.

Okej, så jag kommer hem

Jag kommer in på gården och vad tror du skådar mitt norra? En jävla mess. En gård i upplösning.
Här tar man sig semester i 3 dagar och mina vandaler till grannar (x antal rockare som bor i en källare) bestämmer sig för att göra vår fula gård värre genom spy, ölburkar, en stulen kundvagn och någon typ av grillcermoni med en massa papper. Svårt att förklara, se bilderna säger jag bara.


Amazon Shopping

Idag har jag amazonfyndat!

Det började med att jag köpte en bok, the Writers Journey, som jag behöver till skolan. Sedan kom jag på att jag inte har den 6:e Harry Potter-filmen (halvblodsprinsen), vilket är en mindre katastrof. Och då hittade jag genom rekommendationer på sidan The Secret Garden, en av mina absoluta favoritfilmer när jag var liten. Då tyckte sidan att jag även skulle köpa A Little Princess en annan av mina barndomsfavoriter.
Så nu får jag bara hoppas att jag kan sitta barnvakt snart så jag kan se alla filmer med gott samvete ;)

Slutsumman blev 308 SEK inkl. frakt. Perfekt för en student säger jag bara!Jag är hemskt hemskt ledsen

Det blir videos när jag är för slapp för att skriva eller skapa något själv. Ganska drygt egentligen, här sitter jag och har en blogg och så kommer du snällt in för att läsa. Och då upptäcker du att för andra inlägget i rad så har jag bara lagt upp ett jävla youtube-klipp. Vad är det för fel på Bianca tänker du? Kanske borde hon inte ha en blogg om hon bara tänker missköta den tänker du?

Fast, det är en ganska rolig video. Så innan du blir alldeles för arg, se på videon och nästa gång så lovar jag att inte lägga upp ett youtube-klipp. Det kommer alltså hända igen, men inte just i nästa inlägg. Ja. Så var det sagt.I'm Not a Robot

Guess What?


RSS 2.0