Lilleman in the Park


I am the KING of the Park

Sötaste nyckelringen

Ville bara visa min nyckelring, den kommer jag ha tills den faller i stycker! Fick den av pappa när jag var liten, tror han hade hittat den i Tyskland. Som  du säkert förstår är Bianca inte det vanligaste namnet direkt, och därför finns det aldrig något med mitt namn på. Men pappa lyckades hitta nåt!


sweet about me...

Wii för kvinnofolk (humor)

Ta det med en nypa salt =)


Lär dig göra Lady Gaga frisyrHar lärt mig att göra en lady gaga frisyr.


Lady Gaga versionen

Men hur gör man, se nedan! =)Fancy va?

Vårstädning och sol

Idag har vi haft vårstädning, eller "dugnad" som det heter här i Norge. Honovi håller på att lägga golv och jag har tvättat trappan och fasaden på byggnaden. Mina händer är helt uttorkade av all grönsåpa. Det värsta av allt är att jag verkar ha någon allergi mot grönsåpa för varje gång jag använder det får jag huvudvärk och idag är inget undantag.
Vi har precis haft paus med kaffe och våfflor, trist att inte kunna äta nygräddade våfflor en solig dag, dem luktade så fantastiskt gott. Men jag har ju mina shakes i alla fall (haha).


Honovi och Kjetil lägger golv innanför tak-terassen. Bort med den fula heltäckningsmattan säger jag bara!


Utsikt från takterassen...


...där jag satte mig och solade lite. =)


Blondinbella klarar inte av att sätta ihop en hel meningOkej, så axelbandet är från Tiger, nej vänta nu, det finns inget separat axelband.
Har lust att skrika; Det heter KLÄNNING MED AXELBAND, I "ROMERSK STIL" FRÅN TIGER.
Annars blir det ju syftningsfel så det skriker om det. Var det inte hon som ville bli advokat eller nåt? Får se hur det går med det när hon inte klarar av att sätta ihop en enkel mening.

Bilden är såklart ifrån blondinbimbobella


SEX OM DAGEN

Kolla in denhär bilden.


NORSK KAMPANJ FÖR ATT LEVA LITE MERA HÄLSOSAMT!

Feminism - Nemi


från www.gp.se

Do the world a flavour!

Alla älskar väll dem underbara Ben & Jerry's glassarna! Vill du göra din egen Ben & Jerry's smak? Klicka här
Gör din ultimata favorit-smak. Jag älskar choklad och nötter så såhär blev mina smaker!


Chocklad och vaniljglass med kanderade mandlar och saltad caramel-swirl.
Klicka här


Choklad och halloglass med pekannötter, hasselnötter, mandlar och marschmellow-swirl.
Klicka här


Lookbook, Bra eller anus?

Klicka här, lookbook.nu, en mötesplats för udda människor med exakt samma fula stil, eller? Sådana där dagens outfit människor. ush...

Nej, tydligen så skall det vara the internets largests source of fashion inspiration from real people all around the world.
Men för mig ser det mest ut som ett gäng androgyna avmagrade tonåringar med för stora och trasiga kläder. De flesta lyckas också peta dit ett par fula glasögon och en Pete Dorethy hatt. applåd?

suck, måste finnas ett bättre sätt att vara unik på, än att bli mainstream OCH ful.Jag ser verken nåt unikt eller fint med att han utdaterade och för stora kläder. Och man blir inte fashion bara för att man sätter på sig ett par nörd-brillor.
Vad tycker du om stilen? Bra eller anus?


Jim Carrey does Aerobic

Oj oj oj, jag som precis tänkte anmäla mig till aerobic på sats, tror jag ångrar mig, kom igen nu, och kniiiiip.


Sandalväder!

Idag var första dagen i år som man kunde gå i sandaler i Oslo! Kom hem, hoppade ur jobbkläderna och in i sandalerna. Det är en helt fantastisk sommarkänsla med öppna skor, älskar det!


Mina fina Replay-sandaler i skinn

After Work-out look

Mmm, har varit och tränat, känns bra. Körde mage-rumpa-lår-rygg och så kondition för 200 kcal. Ingen ångest över chicken nuggets längre, det var värt det ;)
Det enda är om man fuskar med shakesen på dagen så blir man bara hungrig, så det är ingen idé. Ska ringa mamma nu och höra hur det går för henne med pulver-kuren. Här har ni lite after work-out bilder att titta på så länge.


Mission Accomplished

Okej, så jag skulle noppa fram det "perfekta ögonbrynet" som dagens uppdrag. Nu är det gjort!!!
Följde skissen nedan (eller här) för att få de ultimata ögonbrynen. Allt som saknas nu är ögonbrynspennan =)

Döm själva!


Knäppgök jag jobbar med...

Ärligt talat, jag var på så otroligt gott humör när jag kom till jobbet idag. Men ungefär 5 minuter efter jag kom slog det slint med en av våra vaktmästare. Då vi har tre stycken och jag inte tänker berätta vilken så känner jag att jag kan skriva det här. Konversationen gick såhär:

Jag: Hej! Ska vi få utemöbler på innergården idag? =)
Vaktm: Nej
Jag: Men det hade ju varit så trevligt solen skiner och Anna (låt oss kalla henne det) sa att dem skulle få komma fram denna veckan. =)
Vaktm: Nej (vänder sig om)
Jag: Varför inte? =l
Vaktm: FÖR ATT JAG SÄGER DET!!!
Jag: Det var ju inte så trevligt sagt. =(
(Vaktmästare börjar prata med "Anna")

Hur kan man vara så otrevlig, tanken var ju att vi skulle ta fram utemöblerna denna veckan, jag såg bara fram emot lunch i solen, inget illa ment med det. Otrevliga jävel alltså..


A Gaythering storm! (Videoklipp-funny or die)


Hur många ord i minuten kan du skriva?

Du kan göra ett jätteroligt test på http://nanok.com/spt/ där du ser hur många ord i minuten du kan skriva av ett slumpat urval av sveriges vanligaste ord. (Eller det språket du vill testa)

Mitt resultat 35 words

Speed test


Vårens snyggaste örhängen

Honovi har en liten plan, han har listat ut något slags belöningssystem för att jag ska klara den där pulvershake-dieten. Han har gått ut och köpt vårens snyggaste örhängen till mig. Jag får dem på fredag och jag inte fuskar!
Fick ta en liten bild på dem innan han gömde undan dem


Jag får ett sjukt ha-behov när jag ser dem!

Wow, vilka foton!

Har upptäckt en fotograf när jag surfade omkring på internet som heter Erik Johansson. Han data-manipulerar tydligen egna foton och jag måste säga att han är otroligt begåvad. Här är några av mina favoriter.För fler fantastiska foton gå in på http://www.alltelleringet.com/

Så får du vårfina naglar!

Gick på Sten & Strøm och köpte ett nagellack. Har inte köpt nagellack på 100 år vilket resulterade i att alla hade torkat ur och naglarna blev helt bubliga som aldrig torkade istället för fina blanka.


Snygg rosa-korall. Torkar fort!Börja med att fila med en glasfil, fila alltid åt samma håll.
Först Mavala Nail hardener, sen ett genomskinligt lack som skyddar nageln från missfärgning, två lager med Artdeco nr 13 och avslutningsvis SolarOil på nagelbanden.

Barbie ideal?http://www.marlbe.com/images/09-n4981.JPG

Sungold Malibu Barbie - 1983

Oh my god, Malibu Barbie har historia. Mycket press alltså, vet inte om jag kan leva upp till denna fantastiska ikon. Shit måste jag skaffa en guld-baddräkt?


Bästa överaskningen ever!

Har skaffat Skype nu, det är världens bästa grej. Även fast man är på två på olika kontinenter så kan man ringa gratis till varandra via datorn. Pappa hade det långt innan mig men det var Agnes som övertalade mig till sist. Bra jobbat!
Så varför jag snackar om Skype?! är såklart för att idag pratade jag med Agnes på Skype så hon kunde hjälpa mig med den sista designbiten av bloggen.
Hon kommer äntligen tillbaka till Sverige och stannar hela sommaren, bästa överaskningen ever, eller hur?
Och som grädde på moset kommer hon hit och firar 17-maj med mig.
Yeeeeeaaahhhh


Jag och Agnes på Norges Nationaldag, dethär blir toppen!


Saker som stör mig

Lista utan ragnordning...

1. Folk som sätter sig brevid mig på bussen även fast det finns massa lediga dubbelsäten längre bak.
2. Tv:3s überlånga tv-reklamer, thank God for Tivo, då börjar man se programet en stund senare istället och spolar sig igenom reklamen.
3. Bimbo-tjejerna på S.a.t.s som går runt med lösögonfransar, akrylnaglar och modekläder och tittar på maskinerna istället för att använda dem, menlösa människor.
4. "gratis-tidning" i posten. Jag vill inte ha en tidning som ligger på trappsteget utanför dörren varenda j**la dag. Finito
5. Telefonsäljare. Jag vet, jag vet, det är svårt för unga att få jobb. Men att en snuppa ringer mig sent på kvällen för att sälja kalsoner är ju bara så otroligt irriterande.
6. Skribenter på aftonbladet. Folk som utför offentlig dumhet i dagstidningar borde få ett nackskott.
7. Överfallsvåldtäckterna i Oslo, varför inte invandrardebatten viktigare? (se längre ner på sidan)
8. Kalorierna i chocklad. Vad ska det vara bra för egentligen?
9. Lösa hundar i parken. Om man har en hund som man inte klarar av att ropa in, låt bli att ha den förbenade jycken lös. Jag är inte intresserad av att socialisera eller anfallas när jag går med hunden. Föresten är det bandtvång nu så jag vet inte vad folk tror dem sysslar med.
10. Obetald semester. Vikariat är inte alltid så bra kanske...Mmmmmm, min älskade choklad, varför är du så onyttig?

Freud och Jordgubbar

Okej, igår lärde jag mig två saker om mig själv.
1. Min humor är inte högre stående än kiss och bajs-humor.
2. Jag skulle bli ett intressant objekt för Freud att studera.

Jag kom fram till detta då jag skulle lägga is i ett glas och hittade en isbit (ur en såndär engångs isbits-påse) som jag tyckte så sjuk ut och kände mig tvungen till att fotografera den, det är fel på mig. =)Okej, det kanske bara är jag som ser likheterna, i så fall, glöm det bara! =)Det här är bara för sött. En frukt-box! En liten rund box dedikerad endast för frukt.
Idag har jag med mig jordgubbar på jobbet!

Önskelistan

Jag vet att jag inte bara kan önska mig saker och få det, men tänk om!
Jag har köpt en ny filofax och upptäcker till min förfäran att den färgen jag valt ska utgå. Rosa är kanske inte lika "inne" längre?
Den tillhör serien Finsbury, och är i rosa skinn.
Dessutom är det 50% off!

Filofax A4-map

preeeeetty...


-Innvandrere bak alle overfallsvoldtekter

Så lyder rubriken i dagens Aftenpoften, sida 3. Den lilla obetydliga artikeln längst ner till höger fortsätter:

Samtlige 41 anmeldte overfalssvoldtekter i Oslo de siste tre årene er ifølge politiet begått av ikke-vestlige innvandrere.
- Gjerningspersonene er relativt unge menn som kommer fra andre land. De er ofte asylsøkere og kommer ofte fra traumatiserte land eller land med et helt annet kvinnosyn enn vi har i Norge, sier leder Hanne Kristin Rohde ved Oslo-politiets volds-og sedelighetsseksjon till NRK.
- Vi ser at fler av dem har et kvinnesyn som tilsier at de når som helst kan ta kontroll over andre personer, da helst kvinner, sier Rohde.

Så även fast det var en kort artikel så skrev dem den i alla fall. Till skillnad från Sverige där man på något sätt försöker skydda invandrare mot dåligt media. Det var också på tv om detta igår.
Siffrorna i Oslo talar för sig själv 100% av överfalssvåldtäkterna har begåtts av innvandrare med icke-västlig bakrund. Man skulle nog med ganska god träffprocent också kunna gissa sig till att de flesta är muslimer, det är ju det tidningarna menar med "icke-västlig". (För jag ser nog inga rubriker om budister som våldtar någon gång snart).
Spelar det någon roll? JA, är man inte intresserad av att leva efter Norska lagar (baserad på den kristna religionen), så bör man söka asyl i ett land där dem redan är muslimer och behöver 4 vittnen för att en våldtäckt ska vara en våldtäckt.

Det är skrämmande men det är på något sätt en lättnad för mig, jag behöver inte känna mig som en rasist, jag har rätt. När jag går hem ensam om natten en lördag, då jag varit på krogen, så känner jag mig trygg när jag möter en grupp norska ungdomar. Ser jag en grupp med invandrare däremot går pulsen upp ett halvt steg, börjar dem desutom gå åt mitt håll så skyndar jag på stegen.

För att få detta sagt, alla invandrare överfaller och våldtar inte, men alla överfalssvåldtäckter är utförda av  invandrare. Så dem flesta jag möter på gatan, är vanliga ungdomar precis som jag. Men det att många av dem har den kvinnosyn som gör att dem tror att de har rätt till att kontrollera och överfalla mig, endast av den grunden att jag är kvinna, det är helt fruktansvärt skrämmande.

När jag läser om våld mot kvinnor blir jag helt galen, fan alltså. Jävla män tänker jag. Men det är ju inte alla. Jag har en man jag älskar, en man som aldrig skulle få för sig att göra något så vidrigt mot en kvinna. Och han är Norsk.

Rosa och guld, skinn?

Min grej denna våren verkar vara färgat skinn, i alla fall om man ska tro den senaste trenden bland mina accesoarer. Först fick jag ut och köpte vårskor, guldfärgade lofers.


Skinnskor i guld från ecco, tydligen fotvänliga.


Sedan invisterade jag i en Filofax i äkta läder (fast rosa!) med matchande mindre plånbok (för små väskor).


Den har plats till allt ifrån körkort till penna sedel och myntfack. Jag är lite exalterad då jag aldrig haft en "äkta" filofax förut. Det känns så himla rätt!

Vin är broar, öl är bryggor...

Okej, tänkte bara lägga upp några foton jag tog under påsk-lovet, bara för att ha gjort det, ungefär.

PÅSKSTÄMNING


Denna påsken hade jag pyntat hela lägenheten, jag lyckades tom få till ett påskris av en halvdöd Björk som honovi hade skändat. Vi målade även påskägg...


...med en rolig liten ställning Honovi köpt till mig. Oh yeah!


Sen var det spelkväll med Wii hemma hos oss, Peter och Petter rockade på golfen...


...och Tina var sjukt bra på retrospelet Mario Bros 3 (sånt gammalt spel man kan ladda ner till Wii-konsolen)

Sen gick vi ner till Aker Brygge och drack lite vin och öl. Vin är broar och öl bryggor, har jag hört...

som när folk klämmer tomater på ica...och Velvet

Okej, jag är super duper tråkig. Helt menlöst att försöka följa min blogg när jag håller på såhär. Men i alla fall, här kommer en liten uppdatering sen sist.
Det sista jag skrev om var att vi skulle på Fast & Furious premiären. Och det var det som hände.


Började hemma hos oss med lite middag och bubbel, Honovi fick "ha med sig en vän" på bion. Filmen var ju en kill-film så att säga, fast jag gillade den ju också.


Varför vi fick se filmen en dag före resten av världen var för att två vänner till Honovi och Henrik hade köpt två av originalbilarna som var med i filmen. coolt coolt.


Detta var bilen Vin Diesel körde i filmen, ooooh, fancy.


Innan filmen började lottade dem ut ett Fast & Furious-paket med dvd:er och då upptäckte jag att Anette hade vunnit. Var ju bara tvungen att dokumentera detta pinsamma ögonblick för henne så jag tog fram kameran och klickade iväg. Helt plötsligt ser jag en grön laser på handen och en vakt kommer springandes. Konversationen gick nåt sånt här:

Vakt - Du där, det är inte tillåtet med kamera under filmen
Jag - Men filmen har ju inte börjat och jag fotade (åtföljt av skratt-attack)
Vakt- Vill du att jag ska kasta ut dig?
Jag- Nej (det ville jag ju inte) Det var bara det att en vän av mig vann DVD-packen, tänkte det var lite kul att ta foto av det.
Vakt- Jag ser inte den kameran en gång till, hör du det?!
Jag- okej (kan inte sluta skratta, detta var ju löjligt, reklamen har inte ens börjat och kameran var inte ens riktad mot vita duken)
Vakt- Du skrattar inte så jävla mycket efter jag slängt ut dig, fattar du?!
Jag- Okej (fniss)
(Vakt går iväg surt)

Jag vet att det inte var så roligt men det kändes väldigt löjligt att bli utskälld även fast jag inte gjort något olagligt eller direkt fel.
Det är ungefär som folk som klämmer på tomater på ica, det är inte så bra kanske men dem som jobbar i frukt och grönt kan ju inte springa fram, skälla ut en och hota med att kasta ut en från affären.


Efter filmen mötte vi upp några fler som också sett filmen, vi gick först till Frognerveien 6 och sen till La Belle Sole där Velvet gjorde ett suprise-uppträdande.


Men kunde hon int tagit på sig en lite längre klänning? Jag bara undrar...

Fast & Furious - Förhandsvisning!

Ikväll ska jag, Honovi och Henrik på förhandspremiären av den nya Van Diesel filmen, Fast & Furious. (Uppföljaren till THE Fast and THE Furious).
Idag är enda dagen dem visar den på Colosseum i Oslo, så det blir lite specielt. Colosseum är världens största THX-Biograf så det här kommer bli toppen.
Innan filmen börjar kommer dem ha visning av raceingbilar och två av dem är från den faktiska filmen. Ska ta med kameran om jag får syn på några kändisar. =D Men jag vet inte riktigt om jag skulle känna igen några norska kändisar, haha!


Bild lånad från oslokino.no

RSS 2.0