Bio-kväll i stöpet

Ikväll hade jag och Honovi tänkt gå på Bio med några vänner, men det tror jag kommer gå ganska till helvete. Planen var att vi skulle se Avatar 3D eller Sherlock Holmes men det går inte. Avatar har inte biljetter lediga på flera dagar och Sherlock Holmes har inte premiär förän i 2010 i detta Gudsförgätna land. SUCK säger jag bara.

Vilken film ser du mest fram emot att se? Sherlock Holmes eller Avatar?
BanankontaktJag har varit utan dator i flera dagar nu. Det kändes som om någon hade kapat min ena arm. Nej nu skojar jag, försökte bara bygga upp lite sympati så att man inte skulle tänka på att jag inte skrivit på flera dagar, men så blir det väll under julen. Förlåt, jag har ett liv. Hum, det lät trevligt. Som sagt, kanske lika bra att jag inte har skrivit.
Men nu känner jag att det är dags att ta kontakt med omvärlden igen. Banankontakt.

"Det är en fågel"
"Nä det är ett plan"
"NEJ, det är en Superbanan!"

Det är ett ljussken över staden
Nåt stort och gult som alla ser
Banankontakt av tredje graden
En fruktraket som kommer ner
Banankontakt är min takt
banankontakt är din takt
och din kontakt är min takt
och min kontakt är din takt
Banankontakt är vår takt
och vår kontakt är er takt
och samma takt är tretakt
och er kontakt är vår takt

Banankontakt, banankontakt, banankontakt...
av tredje graden...

Och dörren öppnas på raketen
banankommandot kommer ut
"Nu sköter vi den här planeten,
så elendet kan få ett slut"

Banankontakt är min takt
banankontakt är din takt
och din kontakt är min takt
och min kontakt är din takt
Banankontakt är vår takt
och vår kontakt är er takt
och samma takt är tretakt
och er kontakt är vår takt

Banankontakt, banankontakt, banankontakt...
av tredje graden...

Det är ett skimmer över staden
ett klot och vackert guld ljus hus
banankontakt av tredje graden
med frid och glädje i vart hus

Banankontakt är min takt
banankontakt är din takt
och din kontakt är min takt
och min kontakt är din takt
Banankontakt är vår takt
och vår kontakt är er takt
och samma takt är tretakt
och er kontakt är vår takt
x2

Banankontakt, banankontakt, banankontakt...
av tredje graden...

"bananerna kommer snart, var redo!"


God Jul Gott Folk

Idag (igår) "bakade" jag pepparkakshus. Mer sanningsenligt vore väll att säga att jag dekorerade det. Men SOM jag dekorerade det å andra sidan. Jag kände nämligen att marsipangrisen behövde någonstans att bo, det förstår väll alla?

God Jul nu allihopa, jag uppmanar dig som läser detta att se Kalle Ankas jul och INTE Anna Ankas Jul.

Peace on earth


Den dåliga ljussättningen gör att mitt lilla hus inte kommer helt till sin rätt, men jag kan lova er att det är sjukt snyggt.


Walking in a Winter Wonderland

Idag var vi ute på långpromenad med Lilleman, hur mysigt som helst. Fast jag måste erkänna att jag var ganska glad för att komma in när promenaden var färdig. Det var så kallt om näsan att jag trodde att den skulle trilla av.
Vi tog promenaden via slussarna, ni som har sett Göta Kanal 2 känner säkert igen er! =)


Klar med julbaket...nästanJag är helt klar, nästan. Jag måste bara göra ett litet pepparkakshus och SEN så är jag klar. Idag har jag gjort kokostoppar, negerbollar och olika marsipankonfekt som jag smaksatt med sprit. Mumsigt va?


Världens sötaste voveJag önskar ibland att jag hade en liten chihuahua som jag kunde sätta på massa söta outfits. Istället har jag Lilleman. Lilleman är en liten hund, bara 7-8 kg, men alla kläder är till för minus 5 kg hundar.  

Jag provade att sätta på Lilleman min pojkväns björnf*tta och visst blev han helt sjukt söt?!


Biancas Kokostoppar

Ingredienser för 15 stycken

50 g smör
2 st ägg
1 dl strösocker
5.5 dl kokosflingor
1 st lime, rivet skal 
1 msk Amaretto likör, rom eller annan likör

75 g choklad (mörk)

Gör så här

1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör samman med ägg, socker, kokosflingorna, lime och likören.
3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.
6. Doppa botten av topparna i smält choklad och låt dem stelna på galler över bakplåtspapper.
7. Jag tycker det är godast om man förvarar dem kallt.


Några dagar före dopparedagenIdag blir det slit och släp. Gran skall köpas hem, mat skall handlas och godis skall bakas. Jag skall göra ett pepparkakshus också, världens roligaste grej. Kommer lägga upp en bild på det sen blir säkert hur snyggt som helst.

När jag var liten bakade vi nästan allt julgodis själva men nuförtiden så köper vi en hel del färdigt när vi är på Lisebergs julmarknad.

Jag är inte så traditionell längre när det gäller julgodis utan i år så skall jag göra det jag verkligen vill ha istället för tråkigt godis. Jag tycker till exempel inte om ischoklad eller knäck utan jag kommer göra kokostoppar och negerbollar istället.

Lägger upp ett recept på kokostoppar i nästa inlägg så att du också kan ha en lika mumsig jul som jag!


Livet är orättvist

När vi nere i Egypten förra veckan så berätta en reseguide för oss att genomsnittslönen i Egypten ligger på ca 800 kr i månaden. 800 kr!!!! Det är ju helt galet. Framför allt är det ju också helt galet vad vi turister betalar för mat och boende. Och vem stoppar dem pengarna i fickorna egentligen? Knappast dem vanliga arbetarna.

Detta gjorde att många av dem som hade olika servicearbeten var helt beroende av dricks. Han som städade vårat rum tex, ansträngde sig till det yttersta för att få några kr extra om dagen per gäst. Det är kotyr att lägga 30-40 kr per vecka till städaren. Jag tror vi la 15kr per dag vilket gjorde att ha blev helt desperat när vi en dag sa att vi inte behövde någon rumsstädning. Stackars sate säger jag bara, omännskligt att behöva leva så.

I vilket fall som helst, för att göra turisterna glada så fanns det alltid blommor och dekorationer runt om på rummet vilket gjorde det extra trevligt att kommma tillbaka in på rummet. Han var särskillt glad i "handduks-konst" på sängen. Ja se själv vad jag menar. =)Men era dumma j*vlar

Jag älskar jämställdhet, verkligen. Jag tycker det är fantastiskt att jag slipper bära burka och stanna hemma i ett tält och föda "friska små gossebarn".
Jag tycker att män och kvinnor skall ha lika lön för samma utförda arbete.
Jag tycker att det skall kunna vara lika accepterat att vara hemma-mamma som karriärs-mamma.
Jag tycker att alla skall kunna gifta sig oavsett kön, religion eller ursprung.
Jag tycker att många feminister jobbar emot jämställdheten genom att framställa alla män som djävulens avkomma.

Jag tycker att om en liten kille vill klä upp sig i vit kläning och sjunga å helga natt så visst, varför inte. Men att tycka att det är någon sorts jämställdhets-grej, att män måste få lov att vara Lucia annars så är det diskriminering, det är ju fan helt jävla rubbat.

Kom igen nu. Kan inte kvinnor, flickor, tjejer få lov att ha den grejen, få lov att för EN GÅNGS SKULL stå i centrum. Är det inte okej att en förbannad kväll om året så är det en kvinna som står i centrum, att det är en tjej folk vill se.
Tydligen inte, här spränger vi gränser.

Jag älskar jämställdhet, men ibland måste jag säga att jag blir trött på hela skiten. Varför kan inte vi Svenskar lämna en fin tradition som vi har till att vara just det, en fin tradition, utan politiska inspel. TACK!


Läs mer på Aftonbladet


Idag har jag gjort ingenting

Igår var vi på Wallmans salonger och hade julbord med vänner. Rolig show, mycket god mat och massa dricka. Men idag så mår jag som om jag hade det alldeles för roligt igår (och det hade jag).
Honovi försökte bota mig och tog mig med på thairestaurang men det hjälpte inte riktigt. =)


For one night only!


Haha, min bordsherre såg nöjd ut i alla fall.


En Bollinger i en plastbag, snyggt.


Sköna foton i urval

Priceless
För att jag är fräck och för att jag gillar det

Jag har ett nytt standardsvar för alla dumma frågor "out there". Tex. Varför har du med en halvliter wiskey in på julbordet i en pet-flaska? - För att jag är fräck och för att jag gillar det.
Varför dansar du som en crazy person och smiter in på vipen helt ensam? - För att jag är fräck och för att jag gillar det?
Varför mår du som du förtjänar idag? - För att jag är fräck och för att jag gillar det! ;)Tillbaka ifrån HurghadaIkväll kom vi tillbaka ifrån Hurghada. Egypten var inte direkt fullt av platser med trådlöst internet så jag har inte fått uppdaterat min blogg på en hel vecka! Ve och fasa!

Lägger upp några bilder i morgon men nu måste jag sova, har en lång och jobbig dag framför mig i morgon, berättar kanske mer om det någon annan gång.

Hälsningar ifrån solen... typ ;)

1 December - Adventskalender!

Eftersom jag egentligen är 12 år gammal så har jag såklart en adventskalender (eller rättare sagt, jag har två). Jag en chokladkalender och så har jag en som jag fick av Pappa när jag var nere och lämnade Lilleman.


Den jag fick av pappa är en otroligt fin ängelkalender han köpt i tyskland med ett recept på julgodis för varje dag, ett roligt och annorlunda koncept tycker jag!En adventskalender som ser ut som en tavla, sött värre!Ett änglakök med recept.Med ingredienser på ena sidan och tillvägagång på baksidan.Den mer barnsliga Chokladkalendern :)Mums, den första chokladbiten är "spårlöst försvunnen"


Dra i snöret för att göra tomten glad


Fast i Wayfarer träsket

Okej, jag kunde inte hjälpa det. Vi var på stan igår och provade solglasögon inför semestern (men jag köpte inga). Så kommer vi helt plötsligt in på Brilleland och dom skall lägga ner, så dom hade utförsäljning på alla glasögon, även solglasögon. När jag hittade ett par Ray Ban med polarizerande glas, då kunde jag ju inte låta bli att köpa dem direkt.
Så nu har jag hamnat i Wayfarer-träsket jag också.Honovi bjöd på lunch

Igår bjöd Honovi på lunch på Four Sesons i Oslo. Ett Asiastisk ställe med tema ifrån 4 olika länder: Japan, Thailand, Kina och Vietam. Superfräsht ställe med god mat.RSS 2.0