Ny lägenhet

Nu har vi fått en ny lägenhet, den ligger ungefär där den gamla låg, ca 250 meter upp en gata. =) Så nu kommer vi bo precis brevid slottsparken (bakom slottet).
Det är en gammal tjänstelägenhet som vi ska göra fin, vi får nycklarna på måndag och så har vi 3 veckor att måla innan vi måste vara ute ur våran gamla lägenheten.

Tänkte att jag skulle lägga upp lite före och efterbilder när en tiden kommer!

Israelisk kvinna försöker ta livet av sig...

...går därifrån oskadd. Se när tåget "kör över" henne på cnn video

Helt sjukt, tänk att ha ett expresståg rullandes över sig, man får sig nog en liten tankeställare.

Om du vill se sändningen från den Israeliska tv kanalen 2 klicka bara på play nedan.

SIMS 3 - Äntligen!

Sedan tidernas begynnelse, eller i alla fall från det året jag fyllde 12 så har jag spelat Sims. Jag har både The Sims, Sims 2 och otaliga expansionspaket.
Från och med idag är jag också den stolta ägaren av the Sims 3. Min kära sambo gick och förhandsbetalade Sims 3  - collectors edition för någon månad sedan och idag på lunchen gick jag och hämtade ut det.
Jag vill inte jobba, jag vill bara hem och spela. Om 2 1/2 timma slutar jag, då är det rätt hem. Skulle egentligen på Sats och träna idag men det kan jag ju säga direkt att det blir det inget av.

Känns rätt löjligt att vara 22 år och gilla dataspel, men så är det. Jag kommer aldrig bli SÅ vuxen. I tillägg till Sims är jag hyffsat engagerad i mitt Nintendo Wii där hemma så nu kommer väll min sambo inte att se röken av mig mer. =)


The Collector's edition. Oooooh Shiny


Min nya tuffa minnepinne på 2GB

Läs om spelet här: VG, SVD

Dessa fantastiska forskare...

Hahah, jag läste en jätteskön artikel/krönika vad det nu är, på Aftonbladet idag. Svenska forskare har kommit fram till att det är billigare att äta sundare.
Eller, frukt och grönt är dyrare än tex kolhydrater. Men det vi sparar pengar på är att avstå från godis och chips, för det räknas tydligen som mat nu.
Så det är egentligen inte billigare att äta nyttigt (för den som inte slänger ut massvis med pengar på godis, chips och kakor).
Det värsta av allt är ju att dessa forskare har fått betalt för att göra en pris/miljöundersökning och det verkar som om dom har kommit fram till, tja INGENTING.

Det känns luddigt att skriva om det här för det finns ingen logik, what so ever. Läs artikeln istället, Karin Ahlborg har redan skrivit det bra. KLICKA HÄR!


Dagens (3/6) rubrik-mix!

En rubrik-mix kan lätt sumera upp två av dagens viktigaste nyhter med en rubrik.
Snabbt att läsa? JA! Praktiskt? NEJ!

Kina blockerar sociala medier + Musikbranschen varnas för varningsbrev

=De stora musikjättarna är rädda! Experterna går nu ut och varnar för att om fler Twittrar om att Madonna är en osexig föredetting  kommer all försäljning att stoppa!  Vad ska hända nu?


"Alt som er godt nok for Hitler er godt nok for meg"

Det kan jag läsa i stora bokstäver på dagbladet.no. Jag undrar genast om det är är en grupp av nazister eller kanske ett ungdomsgäng. Jag förväntar mig i alla fall att det är någon fattig, missled ung eller kriminell. Men till min förvåning är det en EU-kandidat ifrån Storbritannien som sagt detta. Barry Bennet, mannen i fråga hade sitt eget lilla sätt att visa "sympati" med judar:
- Jag känner fullkomligt respektabla judar i vårat parti...till och med Hitler hade ärat dessa ariska människor av judisk avstammning. Och allt som är  tillräckligt bra för Hitler är tillräckligt bra för mig. Gud bevare hans själ.

Pariet leds av Nick Griffin som tidigare är dömd för att ha spridit rasistisk propaganda. Även hans livvakt har suttit 8 månader i fängelse för att ha sändt rakblad till utvalda judiska adressanter.

BNP ( British National Party) vill bland annat att Storbritannien ska lämna EU, utvisa alla illegala invandrare, utvisa icke-brittiska personer som begår brott och stoppa invandringen utom i väldigt speciella fall. Man vill också återinföra dödsstraff för överlagt mord.

När de konservativas ledare David Cameron i vintras förlorade sin handikappade son sörjde alla de politiska partierna. Men inte BNP, Jeffrey Marshall chefsorganisatör för BNP:s valkampanj skrev i en internettdiskusjon (något han bekräftat till The Observer):
-Vi bor idag i ett land som er osunt dominerad av ett sentimentalt överflöd i riktning mot de svaga och oproduktiva. Inget gott vill komma av det.

Partiets jurist, Lee Barnes, har postat ett videoklipp på sin blogg där en färgad person blir misshandlad av den amerikanska polisen med kommentaren:
- Briljant! Rundhjulingen av Rodney King får mig fortfarande att skratta.
Han menar att polisen skall ha mer makt till att ge folk "en rejäl omgång".

Eddy O'Sullivan en annan EU-kandidat menar att folk utanför Storbritannien också "kan ha ett värde":
- Dem är ju trevliga människor - jadå - men kan dem inte vara trevliga människor i Kongo eller Bongo eller var dem är nu.

En annan EU-kandidat Russ Green skriver på Simon Darbys:s hemsida:
- Om vi accepterar att indier, afrikaner och liknanade fick vara med i vårat parti, skulle vi snart sluta som <<Det Brittiska multinationella pariet>>. Och jag hoppas att det aldrig kommer till att ske.

När en journalist frågade Nick Griffin, partiledare för BNP, om han såg något positivt med det mångkulturella Storbritannien svarade han: - Chicken tikka masala.

Läs artikeln på norska i din helhet här.

Efter att ha läst denna artikeln så kunde jag knappt andas längre och jag kände att min puls trodde jag sprungit ett maraton. Detta är människor som kan bli invalda i EU!!! Helt plötsligt känns inte piratpartiet så illa längre. Vem bryr sig om fildelning när det finns människor som medlemmarna i BNP som kanske kommer vara med att rösta i viktiga frågor i EU. Människor som pissar på likaställningen i samhället. Jag hade först tänkt skriva om Piratpartiets förslag, att deras fråga skall bli ett eget EU-direktiv, men det vill jag inte längre. Ska sätta mig och titta i taket och fundera på världen lite istället.


Är jag ens en hemmafru?

Gjorde ett test på kanal5:s hemsida. Vilken hemmafru (desperate housewive) 
är du?! Klicka här för att komma till testet.

Mitt resultat:Hum, jag hade alltid trott att jag skulle bli en Bree för att jag är så huslig och gillar att laga mat, men inte det nej. =)

Köade i 3 nätter inför biljettsläpp - ensam

Det är ännu långt tills den 17 juli då den sjätte Harry Potterfilmen (halvblodsprinsen) har premiär. Men här i Oslo kommer det vara en förpremiär den 15 juli utomhus på Akershus fästning, en nattföreställning som visas på en 13x6 meter stor duk. Ganska roligt tilltag måste jag säga!

Emelie 16 år, trodde det skulle bli rush efter dessa biljetter och 3 nätter före satte hon upp sitt tält, men hon förblev ensam där. Nästa dag kom 1 tjej till och natten efter det ytterligare två personer.
Herregud vad jag skrattade när jag läste artikeln, snacka om felberäkning! Man måste känna sig rätt dum när man sitter där och köar, helt själv. =)

Läs hela artikeln här, och se intervju med Emelie 16, norges största Harry Potter-fan!


bilden lånad ifrån vg.no

Förmyndarstaten Sverige

Just nu är det full debatt bland tidningar, läsare och bloggare. Den stora frågan alla ställer sig är, skall man förbjuda rökning på uteserveringar?. Jag skulle vilja börja med att förklara för er läsare att jag är ingen stor förespråkare för rökning, min morfar är sjuk i Kols så jag är väldigt klar över vad rökning kan göra med en.

Att förbjuda rökning utomhus är som att förbjuda rökare från att existera. Det är inte olagligt att röka, alla över 18 får lov. På samma sätt som det inte är olagligt att dricka alkohol om man är över 18. Om man nu ska följa motståndarnas teori "varför skall det behöva störa mig, jag är inte rökare" så skulle alkohol tex kunna förbjudas på restauranger. "Varför ska fulla människor störa mig under maten, när jag inte dricker?". Det skulle då också gälla både ute och inne.
Nu är inte detta ett förslag jag skulle stödja men skall man följa ickerökarnas resonemang så skulle vi vara tvugna att avskaffa alkohol på restauranger då det är allt för stor risk att folk blir fulla, bråkiga och störiga.

Det kommer alltid vara dem som inte trivs med det andra gör. Jag tycker att det är en bra kompromiss i dagsläget, håll rökarna ute där personal och andra slipper passiv rökning.
Dessutom står det att 73 % är positiva till förslaget i SVD (1032). Men när Aftonbladet gjorde sin poll svarade ca 55 000 människor och vid 19-tiden igår stod det ungefär 50/50 i frågan om rökare förpestar luften eller om man inte har något emot det.
Men även om det endast skulle vara 27% som är negativa till förslaget så är det fortfarande över 2 miljoner människor. Varför spelar det ingen roll vad dem har att säga? Är man kanske mindre värd som människa om man är rökare? Dessutom så borde kanske dem som sitter på uteserveringar mer än andra tex ha fler röster? Då hade det nog jämnat ut sig ännu mer!

Sverige är som någon slags förmyndarstat där våra ledare tror/vet att vi inte kan göra våra egna val. Om dem inte slutar med dessa löjliga lagar och regler snart så skaffar jag medborgarskap i Norge istället och stannar där!

Vilken modell tjänar mest pengar?

Det finns många sätt att tjäna pengar på. Att se löjligt bra ut är uppenbarligen ett av dem sätten. Men vem är den bäst betalda modellen i världen? Hittade en rolig artikel på minmote.no som handlar om modeller. För ett par år sedan sa Claudia Schiffer att supermodelernas tid var över, att kändisar kommer ta över alla covers och modekampanjer. Tänk så fel hon kunde ha. Forbes har nu listat de 10 bäst betalda (super)modellerna i världen.


bild lånad från minmote.no


1. Gisele Bündchen,181 millioner kroner:


2. Heidi Klum, 116 millioner kroner:


3. Kate Moss, 62 millioner kroner:
bild lånad från minmote.no

4. Adriana Lima, 58 millioner kroner:


5. Doutzen Kroes, 43.5 millioner kroner:


6. Alessandra Ambrosio, 43.5 millioner kroner:
bild lånad från minmote.no


7. Natalia Vodianova, 40 millioner kroner:


8. Daria Werbowy, 32 millioner kroner:

.

9. Miranda Kerr, 22 millioner kroner:


10. Carolyn Murphy, 22 millioner kroner:


Sluta dalta med brottslingarSåg en video på Aftonbladet idag (ovan) där polisen i USA jagar en bankrånare. De är på en helt öde väg och väljer att skljuta efter rånaren. Föraren blir av misstag skjuten i huvudet och bilen voltar flera gånger innan den får stop.

Så agerade polisen rätt? Jag tycker det, det gällde att få stop på den vansinniga föraren som utsatte andra människors liv i fara. Dessutom så hade han både rånat en bank och smitit ifrån polisen, så han var ju verken oskyldig eller särskilt samarbetsvillig. Smiter man från polisen så får man räkna med att det kan gå över styr.

Hade detta hänt i Sverige däremot hade folk ballat ur helt och gjort någon hata-hemska-polisen affär över det hela. Poliser utsätter varje dag sitt liv för fara, inte bara i USA utan även i Sverige. Det är synd att brottslingen skulle dö, då det hade varit bättre om han fått sitt straff men jag tycker ändå att polisen agerade riktigt.
Vad tycker du?

Nyheter eller skandalnyheter?

Jag har redan sagt det mesta jag tycker att jag behöver säga om piratpartiet. Dem får inte mitt stöd men jag förstår att många kommer rösta på dem.
Jag pratade med en tjejkompis om detta som var löjligt ärlig mot mig:

Min vän: Jag skall rösta pirat, jag vill kunna fortsätta ladda hem saker, jag vill inte att någon skall kunna kontrolera det.
Jag: Så du tycker inte att det skall vara olagligt att ladda hem musik och filmer?
Min vän: Nej, det är så himla dyrt att köpa.
Jag: Men hur skall artister och skådespelare få betalt om ingen köper deras grejer?
Min vän: Jag vet inte, dem får ju massa uppmärksamhet inför konserter och sånt då.
Jag: Men om dem inte vill hålla konserter då? Man kan ju inte bestämma hur en artist ska ge ut sina verk.
Min vän: Jag vet inte riktigt, men jag vet inget om dem andra partierna.
Jag: Så du vet inte så mycket om de andra partierna och du ska rösta på piratpartiet för att få ladda hem gratis grejer?
Min vän: Typ...

Sen blev det en lång pinsam tystnad. Många, men absolut inte alla, vet inte riktigt varför dem röstar på det partiet dem valt. Det handlar inte bara om piratpartiet utan om moderaterna, socialdemokraterna och alla de andra möjliga partierna. Unga är lättpåverkade och röstar ofta på vad deras kompisar eller föräldrar röstar på.
Jag tycker att man i alla fall borde gå in på lite olika partiers hemsidor och läsa, jämföra och sedan ta ett beslut.

Man kanske också ska undvika sidor som Aftonbladet.se när man skall ta sitt beslut, då deras nyheter allt som oftast är "skandalnyheter". Idag skriver de om Rikard Falkvinges väg från att starta sin hemsida till hur partiet ser ut idag, men på ett väldigt skumt sätt. Det första jag får läsa om är kondomer på golvet, wtf?  "Lever på att tigga" Jävligt skum titel. Bidrag från medlemar känns inte riktigt samma sak som att ställa sig med en tom kaffekopp på hötorget.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad Aftonbladet är ute efter med sådana här artiklar, är det så att man skall tycka sämre om piratpartiet för att Falkvinge knullade gamla flammor för några år sedan, eller är det så att man ska bli imponerad över hans "uppoffringar".
Kanske dem tänker att unga tycker att han är tuff som slutar jobba, knullar runt och får lön av medlemmar och att denna artikeln skall verka till fördel för piratpartiet. Vem vet, men den känns menlös på nåt sätt.

RSS 2.0