Lyxigaste bussen ever, Oslo-Göteborg

Jag brukar hata att resa mellan Oslo och Göteborg. Det är obekvämt med massa stop och tar lång tid. Tåget tar faktiskt lika lång tid som buss, men är mycket dyrare. Det som är med tåg är ju att du kan gå omkring lite, men vem gör det?
Det här blir lite gratisreklam för buss4you men jag e så otroligt nöjd.

Just nu sitter jag uppkoplad till internet, i en stor skinnfotölj, med fötterna högt och laddar mobilen i strömutaget. Man kan både sitta och ligga i fotöljerna och jag ser flera som som sover för den är väldigt tyst (och luktar gott). Dessutom kan man sitta på en 1-rad. Alltså du slipper ha någon brevid dig!!! Och för att göra det hela ännu bättre är denna bussen 30 minuter snabbare, inga stopp OCH den är billigare.
Kommer aldrig åka något annat.


Man kan både luta bakåt och fälla upp benplattan i steglöst modus. (På bilden är det ett dubbelsäta men jag sitter på andra sidan gången i ett enkelsäte.)

Jag är så himla imponerad. Snabbt internet är det också, med bra mottagning.

Inte bara grönt, utan bluegarden-grönt!

Gick och köpte en vårfin cardigan igår som jag invigde idag. Det var bara det att när jag kom till jobbet upptäckte jag att jag går i samma färgton som väggarna. Ser rätt kul ut och flera har komenterat på det.Tänkte på den där tvättmedelsreklamen (som går här i Norge i alla fall).
Det er ikke bra hvitt, uten Blenda-hvitt!

Vandring i Vigeland

Så nu var det söndag igen och jag försöker komma igång med söndagspromenader så det var bara på med skorna och ut genom dörren. Försökte få flera att följa med men ingen var så intresserad, antar att dem var ute igår.
Men det var inte jag så kameran fick göra mig sällskap istället. Det var jättehäftigt väder idag, snö på marken, precis innan det började regna så himlen var grå och detta tillsammans gjorde några av bilderna nästan svartvita.

Med utsikt över en is (och snö) beklädd liten sjö.


Sinnataggen - Norges kanske mest kända och fotograferade skulptur, trots att den inte är större än ett mindre barn. (Den har både målats rosa och stulits men alltid kommit tillbaka till ursprungsformen.)


Detta är Honovis favorit, det som är så spännande är att den är ganska våldsam och uttrycker frustration men alla tycker ändå att den är fascinerande.


Denna skulptur är gigantisk och gjor i granit.


Monotliten, nästan 17 meter hög.


Mitt på dagen, men några sekunder innan det började regna, det riktigt såg man, allt blev grått.

Veckan i bilder

Nåja, jag visste att det här skulle hända när jag skaffade en blogg. Jag har haft tid att skriva varje dag med det har bara inte blivit av, jag vet inte varför. Jag har verkligen tänkt på det!
Men ni vet ju vad man säger, att tänka bär inte vatten. Eller i detta fallet, att tänka skriver inte blogg. Det kanske blir 2000-talets version, jag menar, ingen bär ju vatten från ån längre, att blogga däremot är praktiskt taget lika krävande.

Hela veckan har jag och Honovi försökt laga sund mat, det har oftast gått (då det är jag som lagat maten), det blir massa fisk och lättcreme freish "såser" och såklart massa frukt.


Mums, färsk öring med maldonpotatis, babyspenat och dillsås.


Eftersom jag ska försöka komma in på högskolan till hösten så får jag och Honovi börja planera för ett särbo liv, känns jättetuft men det är ju bara för ett litet tag och som tur va har man ju massa lov när man går i skolan!
Så vi har varit och sett på mindre lägenheter som passar bättre för 1 (och så mig ibland). Men det är svårt att hitta ettrums lägenheter som är väl planerade.
För att komma till poängen, det är inte därför jag skriver om detta utan vad Honovi gjorde efter visningen. Jag fick en sten i skon och stannade för att ta ut den, samtidigt lyckas Honovi sätta sig på ett såntdär elskåp, som var nymålat! Dem hade inte satt upp någon skylt ens.


Honovis jättedyra byxor åt fanders.Honovis rump-avtryck!

På onsdagen kände jag mig helt plötsligt supersocial och hamnade hemma hos Anette på vin och middag. Vi lyckades även ta oss igenom, Operah, paradise hotel och makeover-mor/dotter innan vi gick till Champangerian där vi mötte Honovi och Ragib för en flaska.


Anette hade precis blivit frisk och förtjänade lite vin!


1, 2 , 3 nu ska vi försöka se söta och snälla ut. Anette klagade på att vi inte blev bra på samma foton, så av rent stöd tog jag med denna....


Det blir nog ingen stor debatt om vem som ser bäst ut på detta fotot!


Sen blev det fredag och eftersom det var otroligt vackert väder blev det lite After work med Tina (vi jobbar inte tillsammans men båda gillar öl och vin i solen).
Så vi möttes på Solli plass efter jobbet och satt där tills solen trillade ner bakom husen.


Tina i vårjacka, frös tydligen lite (trots sol var det rätt kallt)


Det var fint väääääder, =)


Så det var det, har sketchat massa i helgen så när jag kommer till jobbet i veckan kan jag scanna in några bilder till datorn och visa!

Och denna vecka ska jag försöka skriva ofta, ofta, ofta. YES!


statyparken

Idag var vi på söndagspromenad i statyparken, eller mer riktigt kallad Vigelandsparken. Glömde kameran men jag ska ta med den nästa gång för det är bara massa nakna människor i helt sjuka formationer och poseringar.
Självklart är parken känd och norrmänen är jättestolta över alla bisarra nakna statyer, men jag tycker fortfarande det är rätt skumt. Alla som har sett Monolitten (the Monolith, ja det heter så du kan googla det om du vill) måste ju ändå tycka att det har föregått en del knasiga grejer i konstnärens huvud. (Gustav Vigeland)
Kanske det är så det är, konstnärer är lite knasiga, därav briljansen!

Lilleman stortrivdes i alla fall, massa hundar att hälsa på och ställen att markera.
Efter parken gick vi  vidare till Bogstaveien, tog en bulle på ett fik och sen hem. Samanlagt var vi ute i 2 timmar så jag tycker jag förtjänade den där bullen!Här är ett litet exempel på några statyer runt den kända monolitten.
Bild lånad från pixgallery.com

Bli hypnotiserad till att må bättre

Har hittat en video på aftonbladet.se där en Daniel tydligen ska kunna hypnotisera dig till att må bättre.
Hade ju varit soft om det var så enkelt eller hur, dags att testa!
Fungerar det kanske på dig!?

Kolla in här: Hypnos

Dem varnar för att om man är deprimerad eller har psykiska problem skall man ungå att se detta klipp.


PTC - har du tråkigt? Kristna moraliska värderingar?

Har du tråkigt? Lite att göra på jobbet. Här är en sida som kan underhålla dig i timmar!

http://www.parentstv.org/

Där har en stor föräldraorganisation i USA skrivit ner omdömen om nästan alla tv-serier just nu och även skrivit recensioner om en hel del filmer. De menar att de gör omdömena efter kristna moraliska värderingar. Se efter vad de tycker om din favoritserie! Dem har tex lyckats kritisera Gilmore girls, det är snusk för att man ser dem i sängen. va?
Dem rankar serierna efter 3 kretierier,

Sex, Language, violence. Vilket blir = Overall (rött,gult,grönt) - Behöver jag säga att de flesta får rött omdöme?

Bild lånad från parentstv.org

Man bör se på det såhär. Ju sämre omdömen, desto mer sevärd är förmodligen filmen/serien.
Det blir ju praktiskt taget som en kvalitetsstämpel att dem inte gillar den! =)

Chanel och ny hårfärg

Våren är kommen (snart i allla fall). Det var åtminstonde soligt idag, jag ser det som ett tydligt tecken på vår även fast det är snö och minus 5 ute. 
Så det är på med solglasögon och jag känner mig lite gladare med ens.
Har köpt ett nytt läppglans,  Chanel - Aqualumiere gloss no 68 - Candy Glow. En varm rosa färg med guldshimmer i.
Display av nya hårfärgen i vad Agnes skulle skalla en "Bianca-pose" (Den är till dig Agnes)


Nya läppglanset, mums! (Är tyvärr lite utsmetat på bilden ovan, har precis varit på lunch!)

Bröderna Karamazov

I morgon skall jag på Nationaltheatret i Oslo. Första gången där så det är hur spännande som helst.
Ett fint sätt att återuppliva mina hjärnceller efter gårdagens utplåning.

Bröderna Karamazov-Nationaltheatret

Följ länken för att se och läsa om stycket!

(Kommer mera i morgon)Bild lånad från www.dagsavisen.no

Brakedown right up again

Igår var jag tröttare än vad jag varit på mycket länga. Har både lagt om kost och träningsvanor sista veckorna och försökt träna lite varje dag. Men igår tog det stopp, så fort jag kom hem la jag mig på soffan och där stannade jag, hela kvällen!
Följden av detta blev att jag såg på tv hela kvällen (vilket var väldigt länge sedan sist). "Kvalitetsprogram" på torsdagar:

1. Pamela Andersson - En dokumentär/dokusåpa
2. Glamourjenterna (Om utvikningsbrudar i Oslo)
3. Ungkarlen (Bachelor) - 20 VS 40 (En kille på 30 dejtar 20 och 40 åringar, twisten är alltså ålderskillnaden).

Så jag tappade ungefär 50 i IQ bara igår och känner att jag har svårt för att läsa, öppna dörrar och föra handen till munnen när jag ska äta. Men det går säkert över snart.

Idag däremot är jag pigg och glad (även fast jag vaknade flera gånger i natt och trodde att jag hade försovit mig). Jättestressigt när Honovi inte är där och kan väcka mig och gå ut med Lilleman, suck, egenansvar. Stod till och med och lagade lunch i morse för att ha med mig till jobbet.

Ser fram emot att gå och träna idag, har fått 2 nya styrkeövningar till mitt program jag ska prova på!

Perfect blonde 1-2-3

De flesta blondiner du ser på gatan är inte super-blonda i verkligheten, väldigt få människor är nämligen det. Men för oss som är lite sådär mellan eller mörk-blonda finns det sätt att piffa upp håret på. Förut brukade jag bara bleka det men med åren har tekniken blivit lite mer sofistikerad (och nu slipper jag att det ser ut som jag har peruk efteråt!). 
Det är över 3 månader sedan jag fixade håret och känner mig jätterisig så det ska bli så skönt att bli "blondinBianca" igen.
Det hela går till i 3 steg.

1. Slinga - Först slingar jag utväxten, Oftast använder jag Schwartzkopf, Blonde M1 extra ljusa slingor. Det är nämligen svårt att få det ljust på den tiden det är lov att ha i krämen, så använd den produkt du hittar med mest "styrka".
-> Eftersom jag har rödtoner i mitt hår tack vare min kära far som är världens röd-tott så ser mitt hår helt gult ut efter detta steg.
2. Färga - För att få ett mer naturligt resultat lägger jag sedan i Loreal, Preference 10.21 Stockholm. Det är en extra ljus askblond som både bleker håret och tar bort gultoner. Den färgar också vilket gör att man inte kan se rätt ner i hårbottnen, vilket kan bli resultatet av vissa hårblekningsprodukter!!!
-> Nu brukar håret ha nästan helt rätt nyans men ibland sitter det konstiga orange och gultoner kvar i håret (särskillt i underhåret).
3. Silvershampo. För att inte slita för mycket på håret använder jag silvershampo efter blekningen (istället för fler starka produkter, låt det inte sitta i för länge då får du lila hår). När man bleker håret så missfärgas det gärna efter bara ett par veckor, då kör man igenom med silvershampo igen så blir det som nytt!Hårblekningsprodukterna jag använder.REDKEN for men, är absolut det bästa silvershampot jag provat. (Under min 8-åriga karriär av att bleka hår)

Supersöta megafina

Har köpt nya mellanstora hårspännen, tänkte att djurmönstrat är väldigt 2009 ;)19,50 :- på Lindex, superbilligt!

RSS 2.0