My Spotify Top 10 - 90-talet!

Vad är det som spelas på min Spotify just nu? Massa, massa 90-tals musik!!
Så här kommer min Spotify Top 10 - 90-tal

10. Madonna - Ray of light
09. Fugees - Killing me Softly
08. Mike & The Mechanics - Over my shoulder
07. Everything but the girl - Missing
06. Tasmin Archer - sleeping Satelite
05. White Town - Your woman
04. Duran Duran - Ordinary world
03. Britney Spears - Baby one more time
02. Red hot chili peppers - Under the Bridge

01. Nirvana - Smells like teen spirit

Det är en låt jag aldrig kommer tröttna på, den är minnesvärd och fräck. Älskar, älskar videon. Grunge + pop = Smells like teen spirit!


Generationer

Klicka på fotot för att se original storlek

Foto: Bianca Olsson, Gamlebyen i Fredrikstad.
På Fotot: Honovi med hans mor Belinda.

Aftonbladet skriver fel, som vanligt...

Igår, Lördag, var det en artikel om en kvinna som hade gått ner i vikt. Den finns både på internet här, och var förstasido-storyn i pappersupplagan. Belinda, kvinnan som hade gått ner i vikt bloggar också och jag hamnade av en slump inne på hennes blogg. Där finns massvis med information för den som vill börja med LCHF, med allt ifrån recept, till hur du göra och vad doktorn säger om dieten.

Jag läse hennes senaste inlägg och blev förvånad över att det stod att hon tappat 35 kg, fast artikeln sa 30 kg. Idag skall hon skriva ut de övriga fel som aftonbladets reporter lyckats göra.

Vissa kanske tycker att det är löjligt att jag reagerar, men jag tycker att det som står i tidningarna skall vara sant. Man skall kunna läsa tidningen och lita på att det som står där stämmer överens med verkligheten. Det kan man inte idag, tidningar är inte längre till för att upplysa allmänheten utan för att sälja så många kopior som möjligt. Tragiskt...

Kasta inte bort din röst i EU-valet

I veckan var jag hemma i Göteborg och firade mormors födelsedag. Samtidigt passade jag på att rösta i EU-valet.

TIPS till alla i Göteborg, om du är inne i stan så gå till Nordstan och rösta, du behöver inte ha kommit ihåg ditt röstkort utan du behöver bara ha med dig legitimation. Du är färdig på 1 minut så nu finns det inga ursäkter!
Alla borde ta sitt ansvar och rösta, inte bara prata om det utan se till att göra det också!

Jag brukar ofta debattera mot piratpartiet och idag är såklart inget undantag! Det som glädjer mig är att nu börjar lite artiklar som visar sitt motstånd få utrymme i media och på bloggar runtomkring. Jag skulle vilja uppmärksamma två stycken idag.

Den första var en intressant blogg var skriven av Marie Wickberg från centerpartiet, "Kasta inte bort din röst på piratpartiet i EU-valet". Hon pratar om det som jag också menar, att politik är om så mycket mer än bara en sakfråga. De som röstar fram sina piratkandidater till Bryssel vet ju inte vilka andra politiska åsikter kandidaterna har. Dem kan ju egentligen tycka och rösta hur som helst. Såklart att det är skillnad på vänstern och kristdemokraterna. Jag hade kännt mig jävligt besviken om jag nu hade röstat på en kandidat ifrån piratpartiet och så hade den kandidaten visat sig vara en sosse. Då hade jag ju blivit helt fel-representerad!
Jag vill också lägga till en sak: Kasta inte bort din röst på centerpartiet i EU-valet

Den andra är en artikel i SvD, upphovsrätt istället för månadslön, skriven av Magnum Coltrane Price. Han berättar på ett sakligt sätt om varför han vill ha upphovsrätt och få betalt för sitt jobb. Jag kan inte annat än att vara helt enig med honom. Jag förstår inte varför piratpartiet tycker att dem har rätt att göra vad dem vill med andras arbete, det känns upprörande.

Jag har börjat förstå varför folk skulle kunna rösta på piratpartiet men jag tycker ändå deras syn på konstnärer suger. Känner mig glad över att jag skall studera och inte är konstnär.

Idag ljuger jag - hela tiden

Allt som inte är exakt blir ju lögn. Vissa saker lämnas ju ofta till tolkning, så även fast du inte tycker det själv så tycker andra att du ljuger. Tex: Jag kommer strax.  För mig är strax inom 20 minuter (ska bara sminka mig, gå på toaletten, borsta tänderna och sen gå vi älskling, strax), men för min sambo är strax inom 2-3 minuter. Så då tycker ju han att jag ljuger för honom.

Wendela Aftonbladet skriver att du ljuger 4 gånger varje dag. Jag ljuger hela tiden. Jag säger saker jag inte menar, för att det är artigt, för att hålla god ton osv. Ofta talar man ofta halvsaningar eller låter bli att säga det man egentligen vill. Här är några blandade exempel på halvsaningar, lögner och tigande.


Exempel:

På en halvtom buss:
- Kan jag sitta här?
Jag:  Javisst, det går bra
Äkta jag: Nej din dumme fan, det finns massa lediga dubbelsäten längre bak i bussen, tonåringar bits inte så ta dig samman och låt mig vara ifred.

Du har suttit och väntat löjligt länge på en servitör:
-
Är du redo att beställa?
Jag: Javisst, jag vill ha...
Äkta jag: Nej, egentligen har jag ingen lust att lägga mina pengar här när ni har ignorerat mig utan att ens ge mig någon dricka först!!!!

När någon frågar om vikt:
- Vad väger du?
Jag & Äkta jag: Glöm det, bara glöm det!!

My Spotify - Top 10 Bussresa

Att åka buss är tråkigt. Att åka buss långt (tex. Göteborg-Oslo som jag gör just nu) är skittråkigt.
Just nu steker solen på min sida och även fast jag dragit för gardningen är fläkten helt klart allt för klen. Då är det bra med lite musik som kan pigga upp en.

Här har ni min Spotify top 10  - Bussresa

10. The Small faces - Lazy Sunday
09. Lady Gaga - Eh, eh (nothing else I can say)
08. Britney Spears - If you seek Amy aka. F-U-C-K me
07. Whigfield feat KLM music - Saturday night
06. Peter Gelderblom - Waiting for
05. Filter Funk - S.O.S Hi-track radio edit
04. Erik & Kriss -  Det e ikke Meg de e Deg
03. Roxette - Stars
02. Eminem - We made you

01. Karpe Diem - Vestkantsvartinga (med Pumba)

Karpe Diem är vinnare denna gången, låten är ny och fräsh men framför allt rappar dem "låt mig ta dig med till Oslo", och det känns ju jävligt aktuellt då jag är påväg dit just nu!!! Hör låten och se videon nedan!


Vik en skjorta av en 20-sedel (tutorial)

Ett roligt triks som är lätt att lära! Allt du behöver är en 20-lapp med Selma på =)

         
1. Försök hitta en 20-sedel som är så rak och ovikt som möjligt.
2. Vik den på mitten på längden, Nils Holgersson skall vara på utsidan.

         
3. Vänd på sedeln, vik in långsidan till mitten som när du viker ett flygplan.
4. Gör likadant med andra sidan


5. Vänd på sedeln, vik den rätt bakom huvudet på "Nils" (den lilla figuren på sedeln). Det är viktigt att dra med naglarna ordentligt över kanterna så att det blir skarpa veck.


6. Vik sedeln en gång till så att den är uppdelad i 3 nästan lika stora "rutor". Glöm inte att göra skarpa kanter med nageln.


7. Ha Nils-sidan mot dig med gåsen i nederkanten. Vik "tillbaka" en liten kan helt överst. Du skall bara vika ner det som är vitt, viker du så att det lila 20-talet syns har du vikt för mycket.

         
8. Vänd på sedeln. vik in ena hörnet mot mitten och stryk till ordentligt.
9. Gör likadant med andra sidan. Hörnen skall "mötas" på mitten. Detta är din krage!


10. Vik ihop hela sedeln igen. Kanten skall kunna komma in under kragen så att den sitter ihop ordentligt. Ser din sedel ut såhär så har du gjort rätt!

         
11. Nu kommer vi till det svåra, att göra ärmar. Vik ut sedeln igen, där Holgersson sitter på gåsen skall du dra ut ett litet hörn så att det ser ut som en pil.
12. Sätt nagel i "armhålan" och tryck till ordentligt. Se till så att nederdelarna av ärmen passar (så att det inte sticker ut mer sedel på den ena sidan).
Gör likadant på den andra sidan.


13. Nu är den färdig, en alldeles äkta skjorta med slips för 20 kronor. Vilken kupp!


Linni är däremot Smurfhits personifierat

Markus Larsson "journalist" på Aftonbladet totalsågar Alexander Rybak, en ung trevlig kille från Norge. En kille som dessutom är väldigt musikaliskt begåvad och som gjorde en trallvänlig låt som passade perfekt in i Schlagersamanhanget. För man kan ju inte jämför äpplen och päron som Larsson gör och ingen har påstått att Rybak är den nästa Madonna. Det känns mer som att journalisten i fråga försöker uppnå någon egen kändisstatus genom att rasera årets mest omtalade låt. Men då har han väll missuppfattat sitt jobb, det handlar inte om att själv bli känd som musikrecensent, det handlar om att skriva om kändisar.
Stort minus sverige, varför existerar jantelagen fortfarande? Så fort någon lyckas ska man slå dem ner i skorna igen, dem ska fan inte tro att dem är något. I detta fallet: "Fiolhoben är för kass"

Detta känns så äcklig jävla svenskt. Man får liksom inte lov att lyckas om man inte är så jävla speciell så att alla dör. Fy tusan så frustrerad jag känner mig! Jag älskar Norge, jag känner ingen avundsjuka, men det är ju ganska uppenbart att många gör det.
Men kanske om Sverige hade slutat skicka kvinnor som ser ut som män så hade vi inte behövt komma på plats 18, eller vad det nu var.

Jag håller med Rybak, jag tycker inte heller hans musik låter som smurfhits. Se klippet nedan  på Linni Meister (norsk kändis, glamourmodell) eller klicka här om du vill se smurhits, där kan vi börja snacka!

Lyssna på Rybaks låt, jämför gärna med Linnis sen och säg mig om du tycker att han låter som en smurf!(Det känns sjukt fel att stoppa detta inlägget under kategorien "nyheter", över och ut...)

Take a look at my ass

Robinsonkjändis, glamourmodell och sångerska? Nej jag tror inte det, Linni Meister låter som en smurf på crack. Bra: Nej. Undehållningsvärde: JA!

Om du inte får ett gott skratt av denhär videon så är det dags att gå i terapi. Förbered dig för årets sämsta sång, med Norges mest pinsama kändis!
Jag antar att dem tänkte, sex säljer...

Hetast på Studenten

Nu är det studenttider och jag blev så inspirerad att jag var tvungen att sätta ihop en liten modesida. Läste på http://emmahaa.blogg.se att det fanns en sida där man kunde göra sina egna modesidor, så jag surfade in på www.polyvore.com och gjorde min egen.

Lila Student
Lila Student by biancaioslo featuring Marc Jacobs bags

Till studenten kan man låta sig inspireras av årets hetaste trender, guld & pärlor och lila accesoarer. Men jag tycker ändå man bör hålla det klassiskt och köra på en vit klänning! Gör din egen modesida du också!

Pirater! Svara på dethär...

Jag satt och diskuterade vad man skulle rösta på med min mor igår, hon kände lite som Lars Gustafsson. Jag vet redan vad jag skall rösta på, hon vet inte. Jag kan ju först och främst säga att hon är större förespråkare för piratpartiet än vad jag är. Men nedlastning bryr hon sig inte om, utan det handlar mer om att vem som helst inte skall kunna spåra allt man göra. "För om staten har teknik och möjlighet att kontrolera, så gör dem det", sa hon.
Jag började också känna mig lite orolig, jag börja tänka att det är kanske så dem känner, dem som röstar pirat utan ett intresse för att ladda ner musik och film (finns dem eller är det bara mamma?).

Men i så fall har jag en fråga till alla som tänker rösta pirat. Hur skall artisten få betalt? Om det finns två alternativ på internet 1.Tanka ner Gratis 2. Tanka ner och betala för det, kommer folk verkligen välja att betala? Och om det inte gör det, ska staten då "sponsra" kulturen och vad ska dem pengarna i så fall komma ifrån, skall vi betala mer skatt? Eller tycker folk på allvar att artister skall jobba gratis?

Hur skall artister, ressigörer, författare och andra kreativa själar få pengar? För oss tar det 1½ timme att se en film, för dem som gjort den kan det vara massvis med år av blod, svett, tårar och utgifter. Vad är priset för det?

Vad är rätt pris för musik och film? Hur skall artisten få betalt? Var ska pengarna komma ifrån?
Svara gärna för jag vet ärligt talat inte....

Vackra städer - Spännande foton

En gång i tiden då jag hade mer tid till övers så var jag väldigt fotointresserad. Letade igenom mitt bärbara minne idag och hittade en hel del bilder jag är stolt över och gillar. Jag har en bättre kamera nu än då så jag kanske skulle ta och börja med fotografering igen.

Oslo


Tågstationen vid Nationaltheatret


Ansamling vid Aker Brygge


Rosorna utanför Slottet


London


London eye från Themsen


Inne på British Museum


Utsikten från toppen av St Pauls Cathedral


Sagan om Niklas i etti-trea

Niklas Wykman - Med rätt att starta krig? Eller hur var det nu. Kan väll aldrig tänka mig att MUF skulle baka honom i denhär frågan. Läs hela historien om hur MUF-ordföranden vill att Sverige skall hämta ut Dawit Isaak ur Eritrea här och här.

Jag har en liten teori däremot om hur han kom att tro att han hade hela MUF bakom sig:
Niklas, Blondinbella och några andra ungar från stockholm satt på en bar och diskuterade jävligheten i att inte få lov att göra som dem vill. Vid 2-tiden när alla andra bara ville bli skitfulla och ragga upp någon 18-åring från Djursholm satt Niklas fortfarande och pratade om hur fallskärmsjägarna skulle frita Dawit Isaak. "Först flygger dem in över Etti-trea eller vad det nu heter, sen wof wof wof, skjuter dem lite folk. Sen tar dem upp han i helekoptern och så wrooooooom, så åker dem tillbaka till Sverige. Helt sjukt bra plan va, eller hur?!"
I ett sista hopp att få tyst på honom gav alla Niklas sitt medhåll och återgick sedan till drickandet och raggandet.

Problemet var bara att när Niklas vaknade nästa dag så trodde han att MUF var redo att gå i krig, för kung och fosterland. Men resten av Sverige rynkade på näsan och suckade uppgivet "Nej".

Det är inte lätt att vara borgare ibland, SUCK!
(Detta är en helt fiktiv historia utan någon som helst verklighetsförankring, förutom den där biten med att Wykman vill skicka militären in i Eritrea och försätta Sverige i krig för att få ut en man.)


Det är inte en naturlag att alla ska älska piratebay!


Lena Adelsohn Liljeroth (Bilden) i blåsväder för att ha utalat sig om piratebay-domen för tidigt.
Bild från aftonbladet.se


Att i bloggvärlden skriva att man inte har något till övers för piratpartiet gör att man blir påhoppad av vissa fanatiker, vars enda mål är att tracka ner på dem utan samma politiska åsikt som dem själva. Inte en gång har någon försökt övertyga mig om varför man ska rösta på piratpartiet. Jag har däremot fått höra, via mun till mun metoden och via min blogg, att jag är dum  huvudet om jag inte gör det.
Så varför skulle jag vilja rösta på piratpartiet? Det vet jag fortfarande inte och jag tror knappast att jag kommer det.

Allt började med att piratebay.org hölls ansvariga för den brottsliga aktivitet dem bedrivit. Jag är ingen förespråkare och även jag tycker att dem fick ett löjligt högt straff. Det har diskuterats mycket fram och tillbaka om domen, hemsidan och piratpartiet. Jag har märkt att i bloggvälden och pressen är det extra populärt att prata om hur populärt partiet blivit, men mycket annat kan man inte läsa.

Jag tycker att kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) har all rätt att utala vad hon tycker i frågan om piratebay. Det pratas ju väldigt mycket om folk som tycker att domen är dålig osv, men varför skulle man inte kunna prata lika mycket om att man tycker att det är en bra dom? Det är väll inte någon naturlag att alla ska älska piratebay?! 

Liljeroth hade utryckt att hon tyckte det var en bra dom under i ett tacktal under en middag, läs mer om det här. Jag lämnar mina personliga åsikter bakom mig, men vill ändå säga, bra för henne. Stå på dig Lena, hela Sverige är inte besatta av piratebay, som tur är...

Pressen knäckte Irwing...

...som nu flyr landet.
Skitstöveln sitter strax på ett plan till London. Bra jobbat Norge

Läs allt om det här

Se när Irwing lämnar TV 2Detta hände utanför mitt jobb idag. Filmen är min och tagen med digitalkamera, därav kvaliteten.

Det som händer är att David Irwing skall lämna TV2:s lokaler. Media står redan där, men demostranterna står en bit bort på Karl Johan, det är därför dem först kommer springades på slutet. Dem ropar "aldrig mer 1940" och syftar på förintelsen under andra världskriget. För att veta mer om vad som hänt i Oslo idag, läs längre ner på bloggen.

Rött hus på månen...jag menar Globen

Idag har ett rött hur med vita knutar placerats ovanpå globen. Klicka här för att ser hur det hela gick.
Det är en del av ett projekt som startades 1999, med målet att placera ett likadant hus på månen 2012. Det ska då bli världens första konstverk på månen.

Jag hoppas att dem lyckas då jag tycker det är ett jätteroligt projekt, ibland måste man vara lite stolt över att vara svensk. =)


Bild ifrån dn.se

DN, SVD, Aftonbladet,

Irwing has left the building

VG skriver om när Irwing kommer ut ifrån Tv2 , där han har blivit intervjuad idag.

Kritiken är stor. Trond Torbjørnsen, ledare för SOS rasisme säger till VG nett.
- Det er motbydelig av TV 2 å gi mikrofonen til en nazist.


Reportrarna står utanför garaget till tv 2 (precis brevid entren till där jag jobbar)
Här körs Irwing bort från demostrantern av en kvinna från TV2

Förintelsen av judar har aldrig ägt rum...

... Det är i alla fall vad David Irving försöker övertyga massorna om. Jag mår dåligt vid bara tanken på att det finns människor som kan säga något sådant.
Under andra världskriget avrättas upp emot 6 miljoner judar, David Irving påstår att detta inte är sant. För honom väger inte tusentals vittnen tungt nog. Folk ser honom som en provokatör, eller en kontroversiell författare. Jag tycker att man borde se han för vad han egentligen är, en rasist.

Idag var det en demostration i centrala Oslo, rätt utanför mitt jobb. En lugn fredlig grupp som bara stod där med massvis av polisövervakning. Jag kunde räkna till 6 polis och piketbilar och långt fler poliser. Det kändes faktiskt som det var fler poliser än demostranter. Jag gick in på blitz hemsida för att ta reda på vad det rörde sig om, det var då jag fick klart för mig att det var Irving dem demostrerade emot, han kommer till Norge.
Utdrag ur text från blitz hemsida:

"Den britiske fascisten og holocaustbenekteren David Irving kommer till Lillehammer den 29.mai. I Norge har Irving blitt behandlert som et spørsmål om ytringsfrihet, helt uten at man har reflektert rundt mannens langsiktige politiske prosjekt. I norske medier fremstilles der som ha bare er en "kontroversiell historiker", mens han i virkligheten i årevis har opptrådt som taler på en rad av antisemittiske och nazistiske mobiliseringar. Irving vitnet også i rettssaken mot nazisten Ernst Zundel, det Irving fremstod som beinhard fornekter av at det overhode har foregått noen systematisk jødeutryddelse i den nazistiske konsentrasjonsleirene under krigen..."


En mindre grupp demostranter uppmärksammar Irvings ankomst till Norge som sker den 29 maj,
samtidigt som de blir fotade av norska pressen.


Budskapet var tydligt.
På bannern står det "Nazister er ikke  velkomne i Norge"
Lite längre bort i gatan i en lokal hålls ett möte om David Irving.


David Irving, bilden kommer härifrån

Uppdatering av demostrationen sker fortlöpande...

Kultur & Nöje = Dålig journalistik?

Expressen hängde ut fel Wanja, det kan man läsa i dn under kultur och nöje. Förlåt vadå? Är Lundby-Wedin så omtalad nu att hon blivit som en pinsam svensk kulturskatt, knappast. Men nöje då? Det var ju rätt roligt att expressens jounalister är lika fullkomligt inkompetenta som aftonbladets, eller hur?!
Eller är det så att om man är känd så hamnar man direkt under kultur & Nöje. Kan vi då snart vänta oss att allt som händer Reinfeldt tex. hamnar under kultur & nöje, han är ju jättekänd.

 För övrigt tycker jag det är bra att man får se vilka värdelösa journalister många av kvällstidningarna använder sig av. Dem gör allt för att skapa en "story". Om det är sant eller inte verkar tydligen oviktigt. I bästa fall skulle detta kunna vara ett PR-stunt, lite uppmärksamhetslängtan, men nu är det tyvärr inte så.

Tänk på det nästa gång du läser tidningen, är detta sant? Eller är det kanske en fiktiv story, precis som den om Wanja, skillnaden är kanske att dem inte blev påkomna den gången. Sådana här misstag skapar vantro hos läsare och gör det inte det, så har Sverige otroligt naiva läsare.
Förut var detta sant, en bild ljuger aldrig, med den nya tekniken satte stop för det. Har vi nu kommit så långt att snart kan säga "en artikel ljuger alltid", att journalistik ska ha blivit något slags historieberättande. Jag tycker det är sorgligt.

(SvD har föresten lyckats lägga artikeln uder rätt kategori, GRATTIS! läs här)


Bild från Svd.se


My Spotify - Top 10 one hit wonders

Vi älskar dem, vi hatar dem, vi vet vad låten heter men aldrig artisten. Jag snackar om One Hit Wonders!!!
Här är min top 10 av one hit wonders

10. Survivor - Eye of the Tiger
09. Cornershop - Brimful of Asha
08. The Vapors - Turning Japanese
07. Lips inc - Funkytown
06. Bran va 3000 - Drinking in LA
05. Chumbawamba - Thubthumping
04. a-ha - Take on me
03. Raight said Fred - I'm to sexy
02. Buggles - Video killed the radio star

01. Soft cell - Tainted Love


Soft Cell - Tainted Love
Uploaded by damned78 - Regardez plus de clips, en HD !

SMK - Skandinaver med kärnvapen

Det är väll inte längre en fråga om för eller emot kärnvapen. För jag förutsätter att majoriteten av länder (även dem med kärnvapen) helst vill låta bli att använda dem.
Ett kärnvapenkrig skulle vara förödande och det hade blivit ett "ingen vann" scenario. Jag ser mig själv som pacifist (våldsvägrare), men även jag känner ibland ett djupt behov att att spränga vissa länder tillbaka till stenåldern, när jag läste denna artikeln hände detta.

Varför vill människor skada varandra, spränga varandra, stjäla, skjuta, våldta osv.? Vi lever i en skyddad del av världen...just nu.
Vem vet hur Sverige eller Norge ser ur om 50 år. (Finns vi om 50 år eller har Usa, Iran, Nordkorea, Ryssland och EU sprängt oss till helvete?)
Kanske bildar alla skandinaviska länder  en union, SMK - Skandinaver med kärnvapen. Jag menar så ingen fuckar med oss, vi gör ju det för freden! Krig för fred, eller hur var det nu. Norge hade ju ställt upp, allt för att skydda oljan. Island (ja dem får vara med) kan ju skydda den lilla fisken som finns kvar och vi svenskar kan ju alltid använda det lite internt sådär för att skydda oss mot fulla danskar.

Tankesättet i världen har blivit en aning skevt. Vi är inte längre rädda för kärnvapen i sig, utan vilket land som har kärnvapen.
För oss är det betrygande att USA har kärnvapen, för vi "vet" ju att dem aldrig skulle använda dem mot oss. Andra länder kanske känner så inför Nord Koreas lilla upprustning. För världen fungerar så, det är "vi mot dem".


50 000 kronors PR-stunt

Aftonbladet låter sina läsare rösta på vilken organisation, en EU-parlamentariker från vänstern, skall skänka sitt överskott med pengar till. Pengar han har fått i ersättning vid olika resor till Bryssel. Han har tydligen redan gett bort en del men nu finns det 50 000 kr kvar till ett pr-stunt.  Först och främst är det förfriskande att se det fortfarande finns politiker högt uppe i vänsterpartiet som i alla fall försöker följa sina ideal. Jag har för övrigt inte så mycket till övers för vänstern (aka kommunisterna) då jag tycker att deras syn på samhället är förlegad.

Men nu har jag, lilla jag!, chansen att vara med och bestämma vad hans pengar skall hamna någonstans. Jag såg att de flesta har röstat på naturskyddsföreningen och det är ju fint. Men personligen kommer jag alltid satsa på en smäll över fingrarna om det valet finns. Jag kände bara, det här kan ju blir roligt.
Så jag väljer nummer 1. Ge tillbaka pengarna till EU, sänd en miniräknare och prisuppgifter på vad en flygbiljett kostar. Uppenbarligen såg inte dem andra läsarna humorn i det.
För jag gillar EU, absolut. Jag tror att Sverige kommer bli ett rikare och mer framagångsrikt land tack vare EU, men att slösa bort pengar känns faktiskt rätt dumt oavsett om man är röd eller blå.

För övrigt så gillar jag inte att det är vänsterpartister i EU, dem är ju emot. Dem vill inte ha EU, men dem tycker att dem skall vara med och bestämma. Om man inte spelar så kan man inte vinna, så är det bara.

Tack alla vuxna som vågar säga ifrån!

Jag läste precis en artikel genom bloggportalen, den handlade om en 47-årig man som blivit misshandlad av en kille i 20-åren. Varför? Jo för han hade sagt ifrån.
Ibland blir jag rädd, jag blir rädd för att vandaler och våldsmän skall tysta folks röster. Jag är orolig för att folk inte längre säger ifrån när de ser något som är fel, för att de är rädda om sin egen säkerhet.

Jag vet inte om jag skulle våga blanda mig i och försöka bryta upp ett bråk. Eller få en vandal att sluta fördärva. Min första tanke blir, tänk om han (ja oftast han) gör något mot mig. Man sätter sin egen säkerhet först, framför att göra det som är rätt.
Jag gillade aftonbladets "svenska hjältar", för den handlade om vanligt folk som inte var rädda att göra det som var rätt, även om de utsatte sig själva i stor fara samtidigt.

Jag är glad att det fortfarande finns vuxna som säger ifrån. Vuxna som har en klar uppfattning om vad som är rätt och fel och som vågar föra det vidare till alla unga tjejer och killar, inte bara dem skötsamma. Vuxna som vet att en demostration inte är samma sak som en aktion från vandaler. Vad jag försöker säga är:

Tack alla vuxna som vågar säga ifrån, tack för att ni bryr er och gör min vardag tryggare. Tack alla vuxna som vågar säga ifrån, politiker, advokater och rörläggare, tack för att ni finns. Ni är mina hjältar!

Min Spotify - Top 10 Söndagsmusik

Idag har jag tagit en "trip down memory lane".
Men inte mitt minne då, för den mesta av den musiken jag lyssnat på idag var populär innan jag lärde mig att uppskatta något annat än Britney Spears och Destinys child. (Jag borde skämmas.) Men bättre sent än aldrig, eller hur?

Dagens topp tio - Söndagsmusik

10. Cheap Trick - I want you to want me
09. Creedence Clearwater - Up around the bend
08. David Bowie - Space Oddity
07. Aerosmith - Pink
06. Heart - Barracuda
05. Smash mouth - All star
04. R.E.M - Imitation of life
03. The Rolling Stones - Beast of Burden
02. The Cure - Friday I'm in love

01. Blondie - Sunday girl (SE OCH LYSSNA PÅ LÅTEN NEDAN)Fotoberättelse av gårdagens eskapader

Sen igår, fast ändå inte. Vi var ju faktiskt hemma halv 2, men så skulle jag äta lite nudlar och så gick klockan.
Vi hade varit ute och firat en av Honovis vänners flickvänn som fyllde 21. Hon var ifrån Mexico City, men hade klarat sig undan svininfluensan! =)

Vi gick först till Lamson och åt thaimat, satt på ett jättetrevligt stort runt bord. Sedan gick vi vidare till Podium, Sollihagen och till sist in på La Belle Sole.


Detta bordet var vårat igår! Bild lånad från www.lamson.no


La Belle Sole, ett av Oslos bästa uteställen. VIP såklart ;) (www.labellesole.no)


(Bild från www.TVNorge.no av Katinka och Jörgen)
Av denna sesongen av Ungkaren 20 vs 40 var det Katinka som vann Jörgens hjärta. Jag kan medela att jag såg Jörgen på La Belle Sole igår i en jätteful blå/vit-rutig skjorta och med en blondin i armkroken. Vem kan denna frestarina vara?


Såhär pigg och glad så jag ut när jag kom hem inatt! Var har min överläpp tagit vägen?!

Sjukt rolig - Am I pregnant?Detta är en parodi på en annan reklam!

Smutskastningen startar nu

Jag kan inte hjälpa det, jag ser fram lite emot det här. Jag förstår problematiken bakom det hela. Hur skall man kunna kontrollera precis allt som sägs, hur skall staten nu kunna leka storebror när partier kan göra tv-reklam?!
För så känns det, jag känner på många sätt att Sverige är ett storebrorssamhälle. Droppen som fick bägare att rinna över för mig var cykelhjälmslagen. En lag som bara finns till för att staten ville leka föräldrar, för att det gick ju inte att straffa dem 15- som inte hade cykelhjälm.

Samma trevliga skara (sossar, kommunister och miljöpartiet) tycker nu att dem skall kontrolera vad som visas på tv. Poängen är ju att om dem hade haft 30 miljoner att spendera så skulle dem nog suttit väldigt tysta, men det har dem inte. Så smutskastningen startar nu, innan tv:n. Dem röda berättar för oss hur vi kommer bli ett land med sviktande demokrati för att ett parti kan få ut ett budskap utan att dem är där och säger emot. Framför allt är det moderaterna dem attackerar och varför inte, media är ett effektivt sätt att få ut sitt budskap.

Men vänta nu! Ska dem verkligen få lov att vara med i en tidningsartikel och få ut sina argument utan att dem borgerliga ska få en liten spalt att säga emot i!!!!
Fan så dumt dethär blir...

Jag tycker att dem borde köra på, det är fler som ser på tv än som läser tidningen. Jag tror faktiskt att det kan öka engagemanget och valdeltagandet om man blir nyfiken över en tv-reklam. Och INTE tvärt om som dem röda tror.

Tack alla rabiata knäppskallar!

Oj vad lätt det är att reta upp folk. Ett mindre nyanserat (underdrift) inlägg om piratpartiet fick min statistik att gå upp 600% idag. Så jag kan nog styrka min slutsats om att det är väldigt många i bloggvärlden som kommer rösta på piratpartiet och brinner starkt för det.

Kanske är det för att jag inte är nyfrälst. Jag reagerar ju på samma sätt när folk pratar ner kvinnor och känner hur feministen i mig får horn. Trots detta kommer jag nog aldrig kunna förstå fenomenet piratpartiet. Du drabbas ju inte om du inte har gjort något fel och vad jag har förstått så finns det massa vägar att gå runt lagen, som att ha ett öppet nätverk.

Trots det, tack alla ni rabiata knäppskallar som läste min blogg idag. =) Jag har en öppen blogg, alla är välkommna. Det är ett fritt land med yttrandefrihet och jag kommer inte ta bort några kommentarer trots personangrepp och "hets mot Bianca". Jag kan inte hjälpa det men jag riktigt myser av knäppa kommentarer. Dessa personer som egentligen borde försöka övertala så många som möjligt om att rösta pirat går istället till atack. Helt fantastiskt roligt, men inget vidare smart. Man känner sig ju inte direkt övertalad om att rösta pirat när man blir överöst av otrevligheter, jag känner mig inte som deras frände helt enkelt.

När det kommer till att rösta så har jag redan bestämt mig så jag antar att jag inte tillhör det 1/3 som är kvar. Det viktigaste detta valet är egentligen inte vara ipred-lagen utan den ekonomiska situation. Alla andra frågor borde för tillfället läggas på is. Jobb först, ipred sen, kan vi inte enas om det i alla fall? Missnöjespartier varar som tur va inte så länge, så jag tror nog att jag väntar ut denhär stormen.

Australien vill invadera Nya Zeeland!

Detta var något av det bästa jag sett på länge! =) Två agencys får pitcha om hur Australien skall invandera Nya Zeeland.
För att förstå den andra iden i videon ovan kan det vara bra att se denna videon nedan först! (Vilket i sig är en väldigt fin reklam för Nya Zeeland)


Kritik väcker debatt

Jag hade en liten känslostund igår och fick lite av den kritiken jag hade på hjärtat ut i ett blogginlägg om detta. Ett ganska kort inlägg utan någon större nyansering. Jag bara talade om hon jag kände, det är inte så att jag är politiker och försöker klättra på någon karriärsstege. Men det väcker debatt och upprör känslor.
I bloggvärlden just nu så finns 90% av dem som kommer rösta på piratpartiet, så att säga något elakt om dem är som att stoppa huvudet i en kokande gryta. Hade jag däremot slängt ut mig typ "Kristdemokraterna är enna förlegade mansgrisar utan realistisk framtidstro och bögfobi" så tro jag inte att massa Kristdemokrater hade hoppat på mig.

Piratpartiet är som någon slags gruppering av folk som tror, till 100% att partiet är lösning utan någon som helst tanke på andra frågor i svensk  politik. Vilket får mig att tycka att dem är rätt löjliga, dessutom är det ohållbart. Jag hade ju tex (åter igen ett exempel) inte röstat på anarkister bara för att få lov att göra vad jag vill. Det finns ju så mycket annat att ta hänsyn till!

Sverigedemokraterna ÄR smygnazister, jag tycker det, Jan Guillou tycker det, och dem andra 97.8% som inte röstar på dem tycker det. Det behöver man ju inte direkt vara hjärnkirurg för att lista ut. Det finns andra partier som har en mycket sundare invandringspolitik (som också handlar om att inte släppa in ALLA). Så sluta vara främlingsfientlig och ditcha Sverigedemokraterna!

Skall pirater och kötthuvuden styra Sverige?!!!

Jag har NOLL förståelse för varför man skulle rösta på piratpartiet. Är svenskar verkligen snåla?!
Det står i Atfonbladet idag att enligt de senaste undersökningarna har piratpartiet 4.4 %. Så nu ska vi låta förpubertala idioter styra Sverige så att vi skall kunna ladda ner gratis musik? Jävla kötthuvuden till väljare!

Jag skäms för att vara svensk ibland, att stjäla film och musik kan ju fan inte få lov att bli någon slags folkrörelse, ni är ju inte kloka i huvudet! Det där snacket om skyddat privatliv och delad kultur som det står om på deras (piratpartiets) hemsida, är ju egentligen bara kodord för: "Låt mig stjäla musik och filmer ifred!"

Sen ett ord till er Sverigedemokrater där ute, gå hem till mamma och lägg er och kom tillbaka när ni har en ny idé som inte handlar om utrensning. Det var en liten man en gång i tiden som hette Adolf Hitler, han hade samma tankegångar och som ni kanske vet så gick ju inte det så bra!

När Älsklingen är borta ligger jag i sängen

Gud vad härligt, en Fredag bara tillägnad mig. Jag ligger i sängen och har ett såntdär jättelångt sängbord från ikea som går att rulla upp och så har jag maten och datorn på bordet (och benen under).
Till middag blev det mat från Nambo Thai (som nu heter Lamson, knäppt namn) och till dessert har jag en hel korg jordgubbar!Bild på thai ifrån Lamson.no en jättetrevlig restaurang som också kör take away.

Ska se film nu, en av mina favoritfilmer...TRANSFORMERS! Den är så sjukt bra. Älskar Optimus prime (bilden) men BumbleBee är favoriten såklart. Längtar massa efter tvåan som kommer snart, skall försöka få biljetter till premiären.

THEIR
WAR
OUR
WORLD

Kondomeriet - Bästa reklamen ever!Denhär har visats ett tag nu på tv i Norge, jag skrattar lika mycket varje gång! =)

Doffen har daua (Doffen har dött)

Nu kommer en liten rolig historia om vad som hände mig andra dagen på jobbet (i januari).
Jag blev tilldelad mitt skrivbord med pc och andra kontorstillbehör, jag sitter i receptionen och på disken så står det en guldfisk i en rund skål. Guldfisken har inte fått något namn för min arbetskolega trodde att dem andra två fiskarna som var i skålen dog för att hon döpte dem. Knäppt!
På eftermiddagen den dagen kommer det in två unga män (såndär 30) och en av mina arbetsuppgifter är att skriva ut besökslappar. När jag skrivit ut deras stod de kvar och såg på fisken.

Man 1: Vad heter den?
Jag: Ingen aning, inte min fisk.
Man 2: Får vi döpa den?
Jag: Javisst, för min del.
Man 1: Antingen Erik eller Doffen!
Man 2: Men vi kan ju inte döpa en fisk efter chefen, tänk om nån ser det.
Jag: Men jag tycker Doffen låter sött.
Man 1: HAhahahhaa, okej då tar vi Doffen.
Man 2: Akta så han inte dör!
Jag: Va?

Jag skriver ut en besökslapp med "Doffen" på och den person männen ska till som motagare. Vi klistrar tillsammans upp besökslappen med Doffen på skålen och skrattar tillsammans. (Det visade sig att jag inte riktigt visste vad jag skrattade åt.) Karin kommer ner, som ska i möte med männen och utbrister - HAN ÄR INTE DÖD!
Nu fattar jag ingenting.
Min kollega rusar runt och börjar pilla loss besökslappen. Hon tyckte inte heller Doffen var passande och att klisterlappen var oproffsig (ja, okej för den då).

Några månader senare blev jag visad denna videon och då förstod jag varför det inte var så smart. Det du kommer få se är en reklamfilm från REMA (livsmedelsbutik) som blev väldigt populär för några år sedan.


Simon Cowell in a blender

Det är vad det låter som, kolla in denna videon!


Dags för Sossar och nostalgiker att se framåt

Jag gjorde testet om vad jag ska rösta på i EU-valet här
Såhär gick det för mig:Jag tycker det stämmer ganska bra överns med vad jag tycker, då det var folkpartiet jag röstade på sist men övervägde starkt moderaterna. Om det hade varit ett val idag hade jag röstat på moderaterna, dem är sveriges framtid. Sossarnas era är över och det är dags för alla nostalgiker att se framåt och inse att EU är framtiden. Euro är framtiden och svenska kronan är det inte. Varför måste vi svenskar vara så fega? Att hålla fast vid tradition, även fast det skadar oss ekonomiskt känns helt fel. Men så är det i Sverige, lagom är bäst. Heldre att göra som Norge då tycker jag, skippa EU helt och köra på egna resurser. Men nej vänta nu, SVERIGE HAR INGA!

Stubbies - män i bruna minishortsRolig TV ad från Nya Zeeland, shortsen kommer i brunt och i storlek skrämande "en stlk för liten". =D
 sex apeal?

Bingo lotto klassiker! (vem fan e du då?)Haha, Leif loket Olsson ringer upp ovetande man och frågar efter hans fru, mannen blir klart misstänksam.

Inget tack från Aftonbladet...kunde man ju väntat sig

Jag blir så förbannad på aftonbladet ibland. Man ska fan tacka sina läsare för tips! Jag bloggade om detta långt innan dem skrev artikeln och man kan bara kolla kommentarer där man ser att någon läst det hos mig ca 16:30. Jag tyckte det var en spännande artikel med läsvärde så jag tipsade aftonbladet via e-post, tror ni jag fick ett tack via mail en gång?
Otacksamma jävlar på aftonbladet, dem förtjänar inte några tips från sina läsare.

Vill ni läsa hela den originala artikeln från dailymail klicka då här
Vill ni läsa Aftonbladets artikel klicka då här
(Läs mitt blogginlägg längre ner på sidan)


URK för media!

Flygvärdinnor kastar kläderna för kunderna...

...som har kommit till himelen.
Ni vet vad man säger, sex säljer. Tydligen gäller det även flygresor, kolla in denna videon!Sjukt coolt med bodypainting. För att se hur dem gjorde tryck play på videon under!Mer sexig reklam som ger en ett gott skratt tack!

Tonåring sålde sin oskuld på auktion

En rumänsk tjej som precis fyllt 18 hade tydligen inga problem med att ha sex med en 45-årig gubbe för lite hårda cash. Grunden var att hon förlorat sitt jobb och behövde pengar för att betala för någon sorts datautbildning. Hon postade auktionen genom en tysk erotisk dejtingsida och fick hela 10 000 euro + lyxhotelvistelse + resa till Italien.
Men tjejen hade egentligen hoppats på 50 000 euro för att betala hela utbildningen. Hon fick genomgå två läkarundersökningar för att "bevisa" att hon verkligen var oskuld och säger att hon inte ångrar på något.

Hon hoppades på att det skulle bli som i Pretty Woman, hon var den smarta prostituerade och han skulle vara rik och charmig. Man kan väll säga att hennes fairytale tog slut efter han var klar att jucka. Och eftersom hon hade oskyddat sex får vi väll snart se headlines om att hon är gravid eller har AIDS. SUCK!

Läs allt om det här!Alina Percea, tjejen som sålde sin osuld för 10 000 euro (eller 108 000 SEK)
Bild från dailymail

måste tipsa aftonbladet och vg om detta...

Bojkotta Rosing!

Kan inte alla göra en inofficiell pakt om att detta är den sista gången Linda Rosing får lov att synas i media. Jag föreställer mig en desperat Linda Rosing som blivit lämnad av sin kille i 8:de månaden och försöker sälja sina babyfoton så hon kan fortsätta att operera sig och snorta cola på stureplan.
Hon kallar sin vanliga tisdagskväll med piller "ett självmordsförsk", men nu har även se och hör tröttnat och tillslut måste Rosing söka ett vanligt jobb då inte ens porrskådisar kan se så slitna ut som hon gör utan botox. Så inom något år eller två lär Linda Rosing vara arbetslös och leva på socialen då hon är för "fin" för att faktiskt ta ett vanligt jobb.

Grattis till graviditeten Linda, lycka till med det.

Ska skriva min spådom i kalendern och kolla om detta är vad som hänt om två år!


(var bara tvungen att göra en Perez Hilton på Rosing, bilden är ifrån Aftonbladet)

Så jävla skön stämmning


Party-bilder från 17:de


Klockan 9:15 - Bianca, Agnes och Honovi lämnar lägenheten. Det blir en bra dag.


Klockan 9:16 - Vi har kommit ungefär 20 meter, Agnes får problem med skorna. Gott jobbat!


Hemma på champagnefrukost hos Filip, vad tror du pojkarna vinkar åt?


En orkester såklart, trevligt.


Alla fina killar i kavaj, i kö för lite mat.


Sen bar det iväg till champagnebord på Solli plass, där var det smockfullt!!


Anette letar efter...godis?


Jadå, ni är coola.


Efter det var det fest hemma hos Celine på Aker Brygge.

Kvällen fortsatte med grill och sen nattklubb, för att toppa en redan fantastisk dag.

Uppmärksamhetskåt konstfack-student

Det finns flera sätt att uttrycka det Anna Odell gjorde, granskande journalistik kanske, undercover-arbete, privatefterforskning, dumt och menlöst. Att låtsas vara psykiskt sjuk är mycket, men inte konst.
Kanske fröken Odell förstod fel när det var karriärdagar på skolan, kanske hon valde sin utbildning av misstag, vem vet.

Läs om Anna Odells eskapader här, här och här

Att hon inte skulle ställas inför rätta hade bara blivit fel, bryter man mot lagen skall man straffas för det och inte skall väll vi svenskar betala för hennes lilla projekt?
Men sen om man bortser från lagen. Och om man också bortser från att hon tog upp en "plats i systemet" som säkert någon annan, äkta självmordsbenägen person hade behövt, så finns det fortfarande flera moraliska synpunkter att beakta.

Är det rätt att lura personal inom sjukvården och är det rätt att kränka någon på det viset? Skall värdefull polistid upptas av en uppmärksamhetskåt konstfack-student och varför skall poliser som gör sitt jobb rätt och riktigt behöva ifrågasättas. Varför, det är det enda jag klarar av att tänka. För man kan ju inte straffa moralisk orätt och bra är väll det ibland, om man tänker på vad man själv gör ibland.

Att tro att man kan göra vad man vill, för att man kallar det för konst är bara löjeväckande.

Så barn, vad har vi lärt oss idag?
- Att lura farbor polisen är inte konst, det är inte heller konst att förlänga vårdköerna och lura sjukhuspersonal.

Över och ut!

Sarah Silverman - Stand up

Hittade några videoklipp med Sarah Silverman på funnyordie.com . Jag tycker hon är hur kul som helst, men jag vet att många tycker illa om henne, jag fattar inte varför!

(Bytte till youtube versionen, klarar inte av att klistra in från funny or die, någon med samma problem?)

Hittade min tvilling, saknad i 22 år!Så lycklig jag blir, jag trodde aldrig denna dagen skulle komma, ett syskon!
Tänk att det finns någon som är lika het som mig där ute ;)

Soundtrack - Fast & FuriousJäkligt skön remake på Madonnas "La Isla Bonita" , du hör den i nya Vin diesel-filmen Fast & Furious.

Russ - vad är det?

Det bor sån cirka 100 000 svenaskar i Norge (från Sverige eller född av två svenska föräldrar). Mycket i Norge är likt det i hemlandet, men när det är dags för studenten så känns det som andra sida jordklotet. För att ta studenten i Norge det är som att anordna ett nationelt Frat-Party a la college-stil i 20 dagar.
Att detta dessutom sker i supermoderna inredda bussar (ofta utan sängar) mitt under examenstiden, det är bara helt sjukt!Dem coolaste bussarna "hjälper till" att ha högtalare och utrustning under konserter och träffar.


Det är sagt att denna bussen kostade 1.5 miljon att göra i orning in och ut-vändigt


B: Hur sover man? H: Det gör man inte. B: På 20 dagar H: Nån gång kanske, på golvet

Fruktfat 2

Blev så inspirerad av nyttigheterna på jobbet så jag satte ihop ett litet fruktfat till mig och Honovi, det gick i ett nafs!


Nyttig kyckling

Mums, idag åt jag lunch hemma. Jag vet inte om kycklingen i kylen var till mig, men eftersom mamma inte svarade i telefonen chansade jag på det! Gjorde kyckling med paprika, färsk basilika och tomatsås (som fick ett stänk vitvin i sig) med basmatiris. Nyttigt och gott!


RSS 2.0