Nu var det klippt!

Så nu har jag blonderat håret (nästan platina) och varit hos frisören och klippt mig "kort". Jag älskar det, det känns dom det Bianca version 2010. You like?Har på mig den nya klänningen ifrån M&SSnyggt ena ögat blev av blixten. Jag lovar att jag inte ser ut så egentligen ;)


Min Nya MålbildJag tycker Kim Kardashian är så jävla härlig. Hon är kurvig, hon vet det och hon är stolt över det. I den träningstävlingen jag har med några vänner så kommer Kim's Body att vara min förebild. Men frågan är, kommer jag kunna träna mig till hennes kropp på bara 4 månader? Time will tell!

Ikväll blir det Julmarknad på Rådhusplassen!

Idag så blir det årets första julaktivitet (om man inte räknar med att jag köpte en chokladkalender igår). Jag och min kära skall nämligen på julmarknad på Rådhusplassen mitt i Oslo centrum idag. Jag har aldrig varit där men jag har förstått att det är en årlig tradition för många (som jul på Liseberg är för en Göteborgare -minus 5 milijoner ljus).

Som vi säger här i Norge: Jeg gleder meg helt sinnsykt mye!

Hittade några bilder på internet, ser jättemysigt ut!


Gummistövlar

Jag hoppas att min far inte dör av chock när han läser dethär. Jag har köpt ett par gummistövlar! Det är sant, jag, Bianca, har köpt ett par praktiska skor! De är dessutom väldigt söta! =)

Nu har jag köpt Sookie Stackhouse-serien

Jag blev inspirerad av bloggaren Kaela idag, som skrivit om böckerna som inspirerat serien True Blood. Det är tydligen 8 böcker i Sookie Stackhouse serien och jag gjorde som Kaela och köpte en samlingsbox med allihopa.

Bokus kan du få alla 8 böckerna inbundna för endast 369 kronor! Löp och köp!
RMI - Rätt Mental Inställning

Läste en artikel på ImproveMe, tyckte att den var så himla skön så jag kopierar bara den rätt av nedan. Jag personligen skall definitivt försöka att bli en mer positiv människa!


.................................................................................................................................................


Hitta lyckan med rätt inställning

RMI – rätt mental inställning – är ett sätt att träna upp sin förmåga att se det positiva i livet och göra det bästa av det du har. Här är knepen som kan hjälpa dig att må bättre.Variera dig

Att vidga dina vyer är viktigt för att inte fastna i invanda mönster och tankegångar. Att testa något nytt är helt enkelt ett sätt att motionera hjärnan! Tänk på att förändringar får oss att växa, tipsar Expressen Söndag. Utmana dig själv att prova på något du aldrig tidigare testat.

Uppskatta det du har
Att träna på att vara tacksam för dina lyckoämnen i livet gör att du inte tar dem för givet. Fundera regelbundet över vad som ger dig glädje och energi i vardagen. Många mår bra av att skriva en "tacksamhetsdagbok" varje kväll.

Motverka negativt tänkande
Negativa och pessimistiska tankar stjäl energi och får dig att må dåligt. Tyvärr är det ofta lätt att fastna i nedåtgående tankespiraler, där en negativ tanke föder ännu en. Tänk på att du inte uppnår något genom att älta saker. Försök istället att fokusera på fördelarna i varje situation.

Kartlägg dina drömmar
Vänta inte på att saker i ditt liv ska förändras av sig själva, utan var proaktiv.Tänk igenom vad du har för drömmar, vad du vill uppnå och hur du vill att ditt liv ska se ut. Sätt sedan igång med att jobba hårt för att ta dig dit.

Tackla motgångar
Att hantera bakslag är inte lätt, men det gäller att fokusera på det positva och se motgångar som en ofrånkomlig del av livet. Alla misslyckas ibland. Få perspektiv på tillvaron och var tacksam för det du har, skriver Expressen Söndag.

På Bislet BadhusIgår var jag och pojkvännen på Bislet Bad, jag måste ju börja träna nu och jag ska bli fit på 4 månader. =)
Det var det mysigaste badet jag någonsin var på. Allt ljus kom antingen ifrån poolen, bubbelpoolen eller alla dem levande ljus som var uppsatta runt om i lokalen.
Dessutom hade den stora poolen två jetstreams som gjorde att man kunde motionssimma. Skall lätt skaffa klippkort där!

Det ligger väldigt centralt, tog bara 5 minuter med bussen ifrån Solli plass. Så det passar ju mig perfekt! Det är helt nyrenoverat men är egentligen Norges äldsta offentliga bad, som förr fungerade som kurbad.På kvällen var allting nedsläckt och dem hade tänt poolen och levande ljus i hela salen. Mysigare ställe att simma på får man leta efter, Hagabadet möjligtvis.


Kära Jultomten

Åh, jag har faktiskt hittat något som jag önskar mig i år. Detta året har varit ett år av hälsosamma förändringar, som både har märkts på vikten och humöret. 2010 skall inte bli ett sämre år så i den andan kommer jag med min första punkt på önskelistan.

Jag önskar mig ett spel till mitt Wii som heter Wii Sports Active.
Wii Fit var ju jätteroligt och man kan även använda balansbrädan ifrån Wii fit till Sports Active.


I Wii Sports Active så har du en personlig tränare som guidar dig genom olika träningsprogram för både över och underkroppen. Man göra en 30-dagars utmaning eller en custom workout.


Bohem-Bianca

Idag så kör jag på en lite mer avslappnad stil. Känns nytt för mig men jag trivs faktiskt väldigt bra i det. Annars är jag ju ett stort fan av svart, kavajer och blusar.


Klänning ifrån H&M 199 kr. Väst ifrån Wera Stockholm. Linne ifrån Zara 79 kr.

Klänningen finns i 3 olika färger och går att köpa i H&M:s Webshop.
Sort: Lila, 88-7745


Älskar min väst som har en guldrygg av siden. =)


Kommer tillbaka för att bita dig i rumpan

Allt du gör kommer tillbaka för att bita dig i mumindalen. Det är sant, tänk på det. Det som är så "fantastiskt" med internet tex. är ju att ingenting försvinner.
Tänk på det innan du lägger upp bilder på facebook, badboll, nattstad och bloggen. Kanske dem där bilderna ifrån Kos med ditmålad mustasch och en nip-slip inte är så jävla häftiga när din framtida arbetsgivare googlar dig.

Nu senast stod det i Aftonbladet om Dr Åsa ifrån Svt som fått sina utvikningsbilder ifrån 1997 publicerade på nytt, kul liksom. Hon har lagt sitt "gamla" idiotliv bakom sig, studerat till läkare, gjort en riktig helomvändning ifrån dokusåpans värld. Och så händer en sån här sak, fy skäms på Cafe antar jag.

Så tänk på det innan du gör något så dumt som att lägga upp provocerande bilder på dig själv. Tänk på din stackars rumpa. Tänk på att det inte är värt den dagen du ska gifta dig, kanske med någon framstående i näringslivet och dina ravebilder där du i g-string och nätstrumpbyxor poserar för fulla livet, hamnar på förstasidan i Aftonbladet. För att upphovsrätten, den råkade ju tillhöra ditt svartsjuka X.

Nej, jag fattar att Dr. Åsa är besviken, på sig själv, på Cafe och på vad detta kan göra med hennes liv. Så nu har du blivit varnad. Ingenting försvinner, tänk på det!


Dr. Åsa idag, inte riktigt samma som man såg i Robinsson för 100 år sedan.


Cocaine - The Legal AlternativeNu kommer en dryck som heter Cocain snart till Sverige. Den har i USA marknadsfört sig som det lagliga alternativet till kokain. Tanken är att du skall få en energirush av drycken som innehåller 3-4 gånger mer koffein än de energidrycker som säljs i Sverige idag.Det är inte bara innehållet utan också namnet som har skapat debatt och frågan är om drycken kommer få lov att markandsföras som Cocain (kokain) i Sverige.

Jag kommer helt klart testa drycken om den kommer till Sverige, kanske kommer det bli det nya alternativet till Red Bull? Så i framtiden när du e på krogen så kommer du kanske kunna beställa en Cocain Vodka!Annonsen som sitter i butikerna i Usa där "cocain" säljs.

Läs med på SVD


Ett par läckra Ray Ban Wayfarer

10 dagar kvar till Egyptenresan, jag längtar! Behöver ett par solglasögon (det är det inte alla som kan säga i slutet av november)! Provade massa olika modeller hos en kompis i helgen och föll pladask för ett par Ray ban Wayfarer. Hon hade ett par coola lila men jag skulle nog helst vilja ha ett par svarta eller brunmelerade (leopard?).

Jag tänkte chansa och se om det inte finns att köpa på flygplatsen, det borde ju bli billigare på tax-freen, eller hur?
Ny Pc-mus någon?Jag skulle behöva en usb-mus till min bärbara dator. Varför? För den där lilla plattan gör ju att man får sjukt ont i musklerna ovanpå handen. Men jag gillar att sitta med laptopen i knät och på tåget och alla möjliga otillgängliga ställen så det har inte riktigt känts som någon större ide.

Men frukta icke! Nu finns det tydligen en mus som du kan använda var som helst och du kan använda vad som helst som din musplatta, till exempel låret.


Denna "mus" sätter du på fingret och den har ett hjul och en klickfunktion som du manövrerar med tummen. Dessutom är den superbillig, endast $11.45 på Amazon. Me want one!

 


När är ett skämt roligt?

Är det bara roligt att skämta om framgångsrika förmögna personer eller?

Nu har folk gått och blivit upprörda över att man har drivit med en av huvudpersonerna i kalan5:s Ullared. Enligt Aftonbladet har tv4 "mejlbombats" sedan Måns Möller gjorde en liksketch i programmet Circus Möller.

Jag tycker att Morgan Karlsson är ett perfekt objekt att driva med, det är som om han går runt med en "sparka mig"-lapp på ryggen.
När man ställer upp i en reality-show så får man ju vänta sig att folk har olika reaktioner på det som händer. Blir showen dessutom så populär som kanal5:s "Ullared" så är det ju klart att alla muppiga deltagare kommer att bli uthängda i diverse humorprogram.

Morgan Karlsson har bland annat kläckt ur sig: – Jag går till kyrkan och tillber mina aktier. Jag tror att Gud är med mig i mina rekordaffärer när det går kanon. Jag tycker att det är helt naturligt, säger han.
(Ja för att Gud styr säkert aktierna så att det skall gå bra för honom)

Dessutom är han 36 år, bor ensam i föräldrarhemmet, sörjer över gamla flickvänner i rikssänd tv och ser ut som en övergödd 16-åring, det är ju roligt för fan!

Varje gång jag ser folk blir upprörda över humor så tänker jag på Magnus Betners stand up show "Ingenting är heligt". Där pratar han bland annat om att det alltid är någon som blir upprörd, vad man än skämtar om. Jag antar att det är casen här.

Se några småklipp ut Ingenting är heligt nedan:


Jag skall klippa mig - igen

Nästa vecka så skall jag klippa page, typ. Jag har hittat några inspirationsbilder på hur jag vill att mitt hår skall se ut, så jag antar att jag får skriva ut den bild jag bestämmer mig för och ta med till frisören. Men vilken stil skall jag välja?
Just nu är Gwyneth Paltrow min favorit!


Mittbena med håret lite längre där fram och rakt där bak.


En lite längre page med trendig sidbena.


Klassiskt uppklippt fram med snedlugg, rakare bak.


Kortare söt variant med håret i samma längd hela vägen runt.


Twilight - New Moon

New Moon krossade rekordet för mest pengar intjänade under premiären i USA. The Dark Night höll tidigare rekordet på $67.2 miljoner, medans The Twilight Saga - New Moon lyckades dra in hela $72.7 miljoner (källa: imdb). Det är inte en överdrift att säga att detta var en av de mest efterlängtade filmerna någonsin.

Men tyvärr så kände jag inte att filmen helt levde upp till dem höga förväntningarna. Dem hade försökt med en massa triks för att få biopubliken att komma i stämning, men allt snurande på kameran och inzoomningarna på ansiktena gjorde mig mest yr i bollen.

Under en av de mest spännande scenerna i filmen så får man helt plötsligt se ett klipp där Bella och Edward springer på en äng i slowmotion a la Baywatch, what?

Men det är väll egentligen det jag har att klaga på.
Jag gillar valet av skådespelare, även fast jag inte tyckte att stylingen av vampyrerna var lika rolig denna gången som i förra filmen. Vilket antagligen har att göra med att den är en ny regissör denna gången.
Filmen följde boken bättre än vad jag trodde att den skulle göra vilket var ett stort pluss.

Framför allt så gick två timmar fortare än jag kunde ana. Det första pojkvänen sa när filmen var slut var: när kommer nästa? Han är dessutom inget Twilight-fan vilket gör det extra roligt.

Filmen var spännande men på grund av en helt del smågrejer så kan jag tyvärr inte ge den högsta pott (som jag hade velat).
Den är helt klart värd att lägga 100 kronor på bio för att se och även du som har läst böckerna kommer inte att bli besviken.

Den får tärningskast 4 av mig! 

Världens bästa skylt


Hahahahhahahahha, jag kan inte sluta skratta. Jag vill känna personen som satte upp denhär skylten!

Hittade bilden på Arga Lappen


Har redan börjat att packa


I couldn't help myself. Har redan börjat packa inför Egyptenresan. Hitills: 2 piketröjor, två vita kjolar och en bikini. Behöver man mer egentligen? =)


10-minuters Make-up

Hur tidigt jag än kliver upp så har jag alltid bråttom på morgonen, vilket har gjort att jag har utvecklat en viss talang för att göra saker ganska så fort. Jag kan tex aldrig lägga mer än 10 minuter på att sminka mig, så jag har en 10-minuters Make-up som jag brukar lägga på vardagarna.1. Maybelline, Pure Liquid Mineral, 021 Nude, spf 15 2. Maybelline pure foundation mineral, 83 Amber 3. Pure Blush Mineral, 40 Quartz Peach 4. Pincett ifrån Face 5. Isadora Eye Shadow quartet, 20 Classic Brown 6. Loreal Extra-Volume Collagene, Noir 7. Soap & Glory - Sexy Motherpucker, Super Starry 8. Pennor ifrån H&M, light brown (ögonbryn), White och Chokolate.

FöreEfter


                                   

Tillvägagång

1.
Börja med att noppa ögonbrynen. Gör du det varje dag blir det nästan inget att ta.
2. Lägg ett tunt lager med flytande foundation över hela ansiktet, även ögonlocken och läpparna.
3. Gå över ansitet med mineral foundation, också ögonlocken.
4. Lägg Blush över kindbenen, en liten dutt på hakan och näsvingarna.
5. Täck försiktigt finnar och skavanker med den flytande foundationen (använd som conceler).
6. Fyll i ögonbrynen. Använd den vita ögonpennan innanför nedre fransraden för att öppna upp ögat. Lägg en tunn linje brun kajal längs övre fransraden och under undere fransraden. Sudda kajalen under ögat.
7. Applicera den ljusa skuggan över hela ögonlocket och ända upp till ögonbrynen. Använd den mörkbruna skuggan till ögonlocket och globlinjen. Använd den mellanbruna skuggan till ovanför globlinjen men gå EJ ända upp till ögonbrynen. Sota med den brun-grå under ögat.
8. Lägg på maskara, maks två lager.
9. Avluta med ett lager läppglans, *SMACK*


Svart och Grått och Svart

Jag antar att vi kan kalla det för dagens outfitWhy So Serious?Halsbandet är ett läderband man knyter med hjärtan söta hjärtan i ändarna.


19-25 kg viktuppgång i året om man inte passar sig!Stod en liten Artikel i Kropp & hälsa-delen i Aftonbladet idag. Allt utom vatten ungefär, är "farligt" att dricka. Farligt om man räknar kalorier i alltså. Vissa saker är ju bra att dricka, som mjölk, men poängen är väll att det skall vara måttliga mängder och man behöver ju inte mer än ett glas om dagen. Om man vill spara på kalorierna kan man också byta juice (c-vitamin) mot frukt och/eller bär.

Själv dricker jag mest Vatten (vanligt och kolsyrat) och grönt te. Jag tycker vatten är gott, uppfriskande. I vilket fall som helst här är listan med kalorier på olika drycker.

Så här många kalorier ger två deciliter:

Lättmjölk: 80 kalorier
Standardmjölk: 120 kalorier
Apelsinjuice: 85 kalorier
Läsk: 85 kalorier
Saft: 80 kilokalorier
Rödvin: 12 % 144 kalorier
Vittvin: 13,5 % 198 kalorier
Vittvin: 10 % 142 kalorier
Vinglögg: 10 % 250 kalorier
Starköl: 5,6 % 94 kalorier
Lättöl: 2,3 % 58 kalorier


- Tänk att du har flingor till frukost med 2 dl mjölk och ett glas apelsinjuice. Till lunch tar du ett glas Cola, en latte på eftermiddagen och till middag eller glas rödvin. Det blir 478 kcal per dag, bara i dryck. Det är 1/4 av en kvinnas dagsbehov! På ett år blir det 174 470 kcal eller en viktuppgång (om man förövrigt äter sina dagliga kcal i mat) på 19,3 kg (om man räknar med att gå upp 1 kg per 9000 extra kcal).

Om man istället skulle räkna med 7000 extra kcal per kg som man går upp så blir det istället en viktuppgång på 25 kg per år!!!


Internetshopping - så kan det gå!


Dagens Nemi ifrån GP


I Love My LacosteIdag var vi på Steen & Strøm och shoppade, det är Oslos motsvarighet till NK. Jag hittade en marinblå piké ifrån Lacoste, den kommer vara så snygg till min vita korta jeanskjol i Egypten, skall packa ner den i min resväska nu. =)


Vem är snyggast, egentligen?

Okej, så jag har varit lite Twilight-besatt på sista tiden, men jag menar, vem har inte det? Jag älskar karaktären Edward Cullen och Robert Pattinson är såklart dödssnygg. Men när man ser foton på "Cullen-familjen" så tycker jag nog egentligen att Carlisle Cullen (Peter Facinelli) är snyggare än Edward (pattinson).

Vem skulle du ta med hem, Carlisle eller Edward?
Robbert PattinsonPeter Facinelli
Oj, dem har inte dammat i taket på länge!Igår var vi ute på Consenzo och åt. Eller rättare sagt, Honovi åt och jag drack grönt te och Farris. Tänker inte äta någon restaurangmat just nu, skall ju gå klädd i en bikini om bara två veckor, så jag sparar på kalorierna. Men det var trevligt att komma ut lite. På vägen hem så hittade jag en julklapp till mammma, jag vet att det är lite tidigt men den var så klockren (nu du mammma, nu kan du undra!).

Har en ny blus på mig föresten, visst är den snygg? Den kanske inte syns så tydligt, men jag lovar, den är skitsnygg! ;)


Ny JÄTTESTOR resväska!

Jag är så glad, har köpt en gigantisk resväska idag ifrån Superior. ME LIKE!
Ska bara slänga i passet och bikinin så är jag redo att dra till Egypten!


<----------- SÅ glad ----------->Med smart inbyggt kodlås framtill!


Livets ironi


Denna logga tillhör nu Sandryds handel


Någon har kopierat och registrerat Piratebay's loga. Det roliga i det här är att grundarna är riktigt upprörda.

Dom vill alltså att någon lag skall skydda dom när det kommer till deras logga. Men att sprida andras material vind för våg, det ser dom inga problem med.

Skönt att det äntligen kommer i ljuset vilka jäkla hycklare dom är. Dom kan inte se något ont i att stjäla ifrån andra, men när det händer dom själva verkar dom i alla fall vakna. Livets ironi.
Jag kommer skratta åt dethär hela dagen, jag menar, har någon gjort sig förtjänt av detta så är det ju dom.


Källa: Aftonbladet

Double TroubleVet du va’
som är bra?
Att det inte finns nån mer som jag!

 För tänk om,
om det kom
en förskräcklig liten flicka som

liksom jag
satte sta’
med att göra hyss varenda dag.

Fast på sätt och vis så skulle det va bra,
om det bara fanns en till som jag.

En som jag,
sån som jag,
oj, vad mycket kul vi kunde ha!

Tänka sej,
hon och mej,
oj oj oj oj oj, hujedamej.

Jo, för då
var vi två,
tänk, vad hyss vi kunde göra då!Ifrån Astrid Lindgrens - Emil i Lönneberga


Outfit Outfit

Igår så blev det lite fredags-shopping på mig. Jag gick först till H&M för att köpa lite nya underkläder, sedan skulle jag egentligen bara gå hem. Men det slutade med att jag gick in på Zara på vägen och hittade ytterligare några plagg som var riktiga must haves!Outfit ifrån Zara; Kjol 249 NOK, Singlet 79 NOK, Blus 299 NOK.Örhängen ifrån H&M 59.50 NOKAllting ifrån H&M. 1. BH 129 NOK 2. Ullstrumpbycor 129 NOK 3. Socks 19.50 NOK 4. Stay-up holders 99 NOK 5. Stay-ups 39.50 NOK 6. 3-pack trosor  79.50 7. Mix & Match med BH, trosor, 69.50 NOK/styck.


Arga Lappen - du vet att du vill!

När någon, oftast en granne, har gjort något riktigt dumt så har man på något sätt lust att konfrontera denna person. Problemet är att du verken vill ha din ytterdörr äggad eller att det uppstår pinsamheter på vårstädningen eller i hissen. Så vad gör vi? JO, vi skriver en arg lapp.

Det var inte länge sedan jag skrev en vansinigt arg lapp. Mina idioter till grannar hade provocerat mig till max. Det var inte något ludd i tvättstugan (vi har egen maskin), utan flera grannars förbannade festande till långt in på natten.

Det är väldigt lytt där vi bor och när mina grannar för sjuttio-elfte gången hade fest som inte slutade förän klockan 3.00 så fick jag nog. När jag kom ut på gården på morgonen låg det fimpar och krossade glasflaskor överallt.
Ett par andra grannar har en benägenhet att stjäla grejer och ställa på innergården. Dem har bland annat stulit en sopptunna (som dem sedan fyllt och som självklart aldrig blir tömd), en kundvagn som dem döpt till Pantzerwagen och olika stolar från möbelgrupper. Samma grannar har också rökt hash på innegården, vilket gjorde mig sjukt förbannad.

Det hela slutade med en arg lapp där jag förklarade gårdsreglerna och hotade med att ringa polisen näta gång någon rökte i baktrappan eller väsnades efter dem uppsatta tiderna utan förvarning, det blev ungefär ett A4. Jag hotade med att ringa hyresvärden om inte allt glas och fimpar plockades upp. Ungefär 1 timme efter lappen var uppsatt hade dem städat på gården. Så jag antar att Arga Lappar kan vara ganska effektivt ibland!


Det finns en hel hemsida tillägnad detta fenomen, som ganska passande heter ArgaLappen.se

Ett exempel ifrån hemsidan:


Bli medlem i min Facebook-grupp

Min facebookgrupp heter "När jag känner för att motionera så lägger jag mig ner tills det går över" . Den har nu 1046 stolta medlemmar och alla är välkomna!

För att komma direkt till Facebook-gruppen KLICKA HÄR och bli medlem du också. (För du vet att du egentligen tycker att det är aptråkigt att träna)
;) 


Mmmm Hamburgersäng

Nu vet jag vad jag har saknat i hela mitt liv, en rund säng som ser ut som en hamburgare! Något av det roligaste jag sett. Sängen är nu auktionerad ut på Ebay men du kan fortfarande se bilder och dyrka denna mumsiga säng på en egen fansida på Facebook. Jag ska lätt bli ett fan, ska du?Mina nya fina stövlar

Okej, så mina nya stövlar har gjort min dag till ett litet helvete men jag tänkte i alla fall visa hur dem ser ut. Inte så ofta som jag shoppar skor nämligen.
Köpte dem på Grensen Sko i Oslo för 2150 NOK.


Tips för att bota tråkighet

Om du har ett kontorsjobb som jag så kan det ibland hända att man får lite dötid till hands. Då hittar man på lite olika saker för att underhålla sig själv. Tex så kan man leta upp korekt adress och telefonnummer till alla man har i sin adressbok, eller så kan man skapa ett 12-stegsprogram om det är något man vill ändra tex, vikt, träningsvanor, våga säga ifrån till chefen osv.

Vad som däremot kräver minimal ansträgning och som dessutom är ganska roligt är att googla slumpmässigt utvalda ord för att sedan se vilka bildresultat man får upp. Det är precis vad jag har gjort idag.
(Klicka på rubriken för att komma till bild-källan.)


Burgare


Burger King reklam - "Real Big Brugers"


Samarit


Den bamhärtiga samariten???


Kontorsråtta


Jaha ja, hum...


Sekt


Trodde jag skulle få upp bilder på sektledare, istället fanns där massa champagne-bilder. (Sekt är tydligen en tysk variant av mousserande vin.)


MSN


Härlig msn-konversation


Luftslott


"Betala inte mer än 15 kr"


KassabokJag ska börja föra kassabok. Det finns massvis med sätt att hålla ordning på sin ekonomi. Antingen så kan du gå till banken och få en kassabok. Köpa en i bokhandeln eller sköta din ekonomi elektroniskt. Du kan skapa ett excel-dokument, använda dig av en websida som har kassabok tjänst eller ladda ner appliktationen HomeBudget eller WalletWhiz på din iPhone/iPod touch.

Än så länge har jag bara en helt vanlig skrivbok men jag tänkte uppdatera mig till en riktig Kassabok så snart jag får tid. Personligen gillar jag att skriva för hand och om jag måste in på datorn varje gång jag skall notera något så kommer det aldrig bli av, så det blir ingen modern teknik för mig. =)

Marks & Spencer

Jag kommer ihåg Marks & Spencer ifrån när jag var i London sist. Dem är som en brittisk variant av Zara kan man säga. Nu har dem börjat skeppa varor till 80 olika länder, däribland Sverige! Helt fantastiskt. Jag vet inte när det hände men när jag ville internetshoppa i sommras så gick det inte i alla fall!
Håller på att leta efter en klänning till julen (och alla julbord) och Marks & Spencer hade massa fint till ett bra pris!


 
Klassisk med Paljetter £35.00                Stilren liten svart  £55.00


 
Modern långärmad £39.50              80-tals klänning £35.00  


 
Paljettringad kortärmad £35.00       Silverblå paljettklänning £99.00


Oooh oh it's magicSkulle kunna vara årets coolast julklapp?
Leviternade salt & peppar-set för det moderna hemmet. Designade av italienaren Son Mocci.


Jag är ond *mowahahhaha*

I Aftonbladet kan man idag läsa om forskning som gjorts angående agressivitet och elakhet. Det är tydligen så att man kan mäta i ansiktet hur elak man är och desto fler centimeter man mäter i ansiktet desto ondare är man (eller uppfattas man att vara i alla fall).
Svårt att förklara, läs ett urdrag ur artikeln istället:

...Enligt forskare på Brock-universitet i Kanada finns ett klart samband mellan dessa ansiktsmått och vår benägenhet att vara aggressiva. Ju större avstånd mellan kinder, överläpp och ögonbryn – desto elakare är vi.
Forskarna påstår också att vi dömer människor efter dessa mått. De drar slutsatsen efter en blindstudie där försökspersonerna fick en snabbglimt av ett gäng mer eller mindre ruffiga hockeyspelare.De som pekades ut som elakingar hade flest minuter i utvisningsbåset – och större avstånd mellan de aktuella punkterna i ansiktet...

Själv har jag 8 cm mellan överläpp och ögonbryn och 10 cm mellan kinderna (jag mätte den innersta punkten på kindbenet, hoppas att det var rätt). Vilket ger mig en summa av 18 cm. Det är tydligen = elak. *mowahhaha* ;)

 


Ojdå, så söt man kan vara ;)


Hahahah, Honovi är 193 cm och har hittat ner i en hundkorg. Hur gick det till?


Scary Adventerus Mysterious

Illustrationer av Fernando Forero.
Påminner mig mycket om Pans Labyrint, en helt fantastisk skräckfilm.


Funky Umbrellas

Hösten är absolut här och om man bor i dem stora städerna i Sverige så brukar det dessutom snarare bli en blöt jul än en vit jul. Så något man behöver är ett bra paraply, men varför nöja sig med ett vanligt svart för 99 kronor? Här kommer några roliga paraplyer som liver upp vardagen.Stormparaplyet som ska tåla vindstyrka av 100 km/t


Rolig demostration, titta titta!På tal om att leva i sin egen lilla bubbla...Håller dig skyddad mot regnet och hindrar dig från att peta ut ögonen på dina medmänniskor. Den har även ett LED lju inbyggt som gör att du syns i mörkt ruskväder. Du pumpar upp det med en handpump som är innbyggt i handtaget.Nu behöver ingen längre offra sig för sin partner och bli blöt på halva kroppen när man överaskas av regnväder.Gör ditt eget paraply av vad som helst, när som helst.Cyklar du till jobbet? Duktigt! Nu slipper du fördärva frisyren på vägen dit.För barnen finns detta vattenpistol-paraply som samlar upp vattnet på toppen som du sedan kan skjuta på oskyldiga passerande.Skydd för dem aldra yngsta som inte vill bli blöta men fortfarande ha båda händerna fria att leka med.


Skydd emot lunchtjuvar

Änvänd denhär påsen för att förvara din mat i kylskåpet och ingen av dina arbetskamrater kommer någonsin att stjäla din mat igen.

Bara i Sverige

En man i Dalarna räddade en äldre kvinna från en galen man som hade stoppat kvinnans bil och överfallit henne. Nu var det så att mannen som räddade, Per-Anders, slog gärningsmannen lite för hårt och helt plötsligt har han blivit boven i dramat.

Only in Sweden. Bara i Sverige. Jag kan inte komma på ett annat (civiliserat) land där det skulle finnas en chans i helvete att man skickar en hjälte i fängelse i ett år för att ha kommit till undsättning för en äldre kvinna. Bara i Sverige är vi så kontrollerade, så rädda för våra ärliga medmorgare av vi inte tillåts gripa in om någon kommer till skada.
På så sätt gillar jag mentaliteten i USA bättre, är du en brottsling så förtjänar du what's coming for you.

Han (Per-Anders) har blivit anklagad för att andra gången han slog, ha slått för hårt. Vadå för hårt? Skall någon kostymnisse sitta och bestämma det flera år efter händelsen. Någon sliskig stockholmare, som inte var där i mörkret, som inte kände sig hotad, som inte stod där och kunde välja att försöka rädda kvinnan (så gott han kunde) eller se åt det andra hållet.

Bara i Sverige. Bara i Sverige har vi lagar som får människor att vilja titta bort. Allt som oftast gör tidningar under cover repotage där dem "misshandlar" någon för att se hur många som griper in, tex på en öppen gata. Nu undrar jag, är det så jäkla konstigt att folk inte griper in?

Om jag skulle "rädda" någon så skulle jag nog slå tills gärningsmannen var medvetslös eller krypplad nog till att inte kunna ge sig på mig efteråt. Tänk om man slår för löst och så hamnar man själv i en otroligt farlig situation istället.
Dessutom, jag har aldrig slagit någon, jag har ingen som helst aning om vad som är hårt och vad som är "lagom". Bara i Sverige får vi nämligen bara lov att slå folk "lagom" hårt när vi ska rädda någon. Här i mellanmjölkens land är allt annat än lagom oacceptabelt.

Lagom är bäst! Jag är så glad att jag har flyttat...Läs mer: Aftonbladet


Årets Stora Julfilm

Okej, jag vet att det egentligen är lite för tidigt att börja tänka på jul men nu har trailern till årets stora julfilm kommit ut och jag längtar!

Det är en filmatisering Charles Dickens bok - A Christmas Carol, som även tidigare har kommit ut som film otaliga gånger. Den här versionen verkar dock helt unik och har roliga Jim Carrey i huvudrollen. Jag kommer garanterat tvinga med pappa och sambon på denhär till julen.

Se trailern och säg vad du tycker!Börjar känna mig lite frusen

Och så känner jag mig lite småsjuk. Sitter på jobbet och hostar diskret, tur att jag har en 1-literspump med alcogel vid sidan om mig.
Min sambo var nyligen sjuk och jag var så säker på att jag klarat mig undan hans smitta, men nu börjar jag att känna mig svimfärdig, frusen och dassig. Kanske det är helt oundvikligt att bli smittad när man bor ihop, vem vet. Han skall i alla fall till läkare nu i veckan då hans hosta inte gått över så då får jag väll reda på om det jag har är något farligt (om det nu är samma).


Söt antibac ifrån Hallo Kitty, sån skulle man ha i dessa influensatider!


Japanese Nail Art

Kawaii (enkel översättning: gullighet) är något som blivit superpopulärt bland japanska undomar och som bland annat en av sveriges största bloggare Foki fokuserar mycket på.
Något som blivit stort i Japan är speciella lösnaglar som mer liknar små konstverk än faktiskt naglar. Här är några fantastiska exempel på nail art.

Klok som en Uggla

Jag älskar att läsa, då är det kul att ha ett vackert bokmärke. Här är min kloka uggla som håller koll vilken sida jag är på.


RSS 2.0