Wollin gör mig illa(mående)

Urk, jag tror jag spydde lite i munnen efter jag läste det här. Jag blir lika förundrad varje gång jag läser ett inlägg av Malin Wollin i Aftonbladet. Vem är hon, var kommer hon ifrån och varför har hon en löjlig fläta mitt i pannan som får henne att se ut som en övergödd 14-åring?
Senast jag läste något av henne tyckte hon att Victoria och Daniel skulle droppa p-pillrena börja producera barn. WHAT? Någon kanske tycker att hon är en skön, frispråkig tant som vevar runt lite i grytan men jag är inte en av dem.

En liten diskussion har uppstått då någon debattör i Danmark gick ut och tyckte högt att män i 30-års åldern borde växa upp och sluta spela tv-spel (som det ena egentligen hör ihop med det andra?). Malin kontrar "Hon borde vara lite kåt, glad och tacksam" och börjar sedan pladdra på om att kvinnor ska vara tacksamma om dem ens hittar en man när dem är 35 plus. WHAT?

Urk, hon lämnar någon sort illamående känsla hos en när man har läst klart. Nästa fråga är ju, varför fortsätter jag att läsa. Kanske är det lite som en trafikolycka, you just can't look away.

För att inflamera min blogg lite till skall jag nu ta med ett stycke ur hennes senaste krönika:
...Jag håller med Anne Sophia om att det finns många losermän som saknar mammas nusse, spelar tv-spel och aldrig blir vuxna (nej, det är inte okej med vuxna män som spelar TV-spel). Men tänka sig att det finns en hel drös med losertjejer också...

Varför skulle det inte vara okej med att män eller kvinnnor spelar tv-spel, om dem nu tycker det är roligt? Snacka om knäpp tant. Börja gå runt och kalla folk för loosers, sluta med högstadiemobbingen nu Malin, bara för att du försöker att se ut som en tonnåring behöver du inte bete dig som en.


Min stackars hårbotten skall räddas

Dem senaste veckorna har jag haft jättetorr hårbotten som kliar. Först trodde jag att jag hade fått löss eller något liknande då jag precis vikarierat på ett dagis, men det var det inte. Sedan blev den nästan sårig och jag började tappa hår. STARTA PANIKEN! Har provat att äta bättre, inte dricka alkohol och dricka massor av vatten, men det hjälpte inte så idag gick jag till frisören och fick lite produkter som dem sa skulle hjälpa. Någon som haft samma problem och hittat en bra lösning?
Jag ska i alla fall ge hårkuren en chans, köpte Curin Bio+ serien.

Nytt shampoo och en leave-in moisturizer skall hjälpa till att rädda min stackars skalp =)


Min alkoholstatistik - helt knäppt resultat

Man kan göra ett test om sina alkoholvanor på www.alkoholprofilen.se vilket jag måste säga var ett jä*la skämt.
Jag fick min profil längst ut på den röda delen skalan. Jag skrev att jag går ut och dricker varanan vecka och dricker måttligt varanan vecka. Jag fyllde också i att jag tog ett ströglas (alltså en öl elller ett glas vin en gång i veckan).
På något sätt pusslades det ihop till 16-25 glas i veckan vilket över huvud taget inte stämmer. Jag går ganska sällan ut och festar och i sommras hade jag tom 3 vita månader (inte en droppe alkohol). Så om jag ska akta mig, hur går det då för alla andra? Alla svenskar måste ju vara världens alkolister i så fall. Löjligt!


Notera att den har texten: "När man dricker sig berusad så ofta som du gör har man en alkoholkonsumtion som innebär risker". WHAT?


Nya fina ramar till hemmet

Har köpt nya ramar för att piffa upp hemmet. Ord är överflödniga, här kommer två bilder istället.


Skip (pappan till Lilleman) min söta hund som dog i vintras tar plats i ramen i storarumsfönstret


Min vackra mor och jag på Marstrand för ca 10 år sedan


Lite dålig kvalitet på fotona då det var mörkt i morse då jag tog fotona och var tvungen att använda så mycket blixt!


Barnporr eller konst? Varning freaky bilder

När Aftonbladet skrev om att Brooke Shields skulle ställas ut naken som 10-åring undrade jag först om det var ett skämt, är det ens lagligt? Jag förstår att man inte såg på barnporr på samma sätt 1975, men ändå? Jag googlade det hela och hittade en del foton ifrån en utställning där fotot ifråga och 80 andra kontroversiella foton ställdes ut. (Nedan ser du några av dem)

Vad tycker du, konst eller bara äckel?


Foto: Gary Ross, Untitled, 1975
(Det omtalade Brooke Shields fotot)Foto: Oliviero Toscani, Kissing-nun, 1992Foto: Andres Serrano, Piss Christ, 1987


Foto: Anonymous, Abou Ghraïb, Iraq, 2004


Gammalt pottskåp blir vackert barskåp

Jag har ärvt ett väldigt gammalt pottskåp men det var otroligt slitet och har inte blivit målat på säkert 30 år! Det som en gång var vitt hade blivit grå-beige och de röda detaljerna som verkar ha blivit ditmålade vid ett senare stadie började släppa färg. Så i torsdags tog jag och skruvade isär hela skåpet och började att måla. Nu är det klart och jag blev så nöjd! (Det enda som är kvar är att jag behöver nya knoppar, men det skall jag fixa idag efter jobbet!)


Såhär såg skåpet ut ifrån början, vad man inte ser så tydligt är hur slitet det är, att dörren är trasig och att insidan är full av klister då någon klistrat i en plastfilm i bottnen på det hela. Dessutom hade någon för länge sedan spillt en öl i skåpet och det luktade fortfarande alkis.


Urk, vilken ful röd färg, ingen höjdare direkt!


Visst blev den mycket vackrare i råvit med en sober brun-grå istället för orange-röd. Knopp saknas på lådad och båda knopparna kommer att bytas ut ikäll till ett par spännande nya knoppar.
Lampan hittade jag på lamphuset igår, 50% rea så jag gjorde ett riktigt fynd!


I'm a doer, let's do something!

Yes, jag har kommit på en genväg till motion (om det nu finns en sådan). Jag tar och går en promenad på lunchen. Dem säger ju att 30 minuter är allt som krävs för att man skall märka en skillnad. Gick en provrunda idag, den tog 24 minuter, så i morgon går jag runt ett extra hus så skall jag nog kunna komma upp i 30 minuter. Jag jobbar på kontor så jag valde att äta samtidigt som jag jobbade (hur sunt det nu är?!) och fick därför tid till lite motion.
Igår var den första höstdagen här i Oslo och idag var det lika kallt, men med en härligt värmande sol. Jag undrar hur det kommer att gå med dendär promenaden en dag när det regnar, vi tar det problemet när det kommer.

Klockan 14:30 äter jag mellanmål, inte exakt men ganska cirka den tiden varje dag. Idag har jag med mig grönsaksjuice från Granini, supergott.
0.5 L Grönsaksjuice är bara 85 kcal!!! Om man jämför med mer klassiska mellanmål så är ju detta en riktig vinnare.
För 85 kcal kan du annars äta:

* Lite mindre än 1/2 banan
eller
* 1/2 leverpastejsmörgås (inget margarin)
eller
* 2 dl mild lättyoghurt (naturell)
eller
* 8 stycken sötmandlar (15 g)
eller
* 1 glas mellanmjölk


Anta utmaningen - du också!

Man blir inte tjock mellan jul och nyår, man blir tjock mellan nyår och jul.

Jag vill inte bli tjock nån gång men jag känner att mina matvanor börjar bli sämre igen, och med mat så menar jag choklad. Jag är totalt beroende, chockladkaka, mjölkchoklad, moccabönor, winermelange, chockladglass, the list goes on!
Så uppenbarligen kommer jag behöva sluta att äta chocklad på vardagar.

Min sambo lagar inte heller någon nyttig mat och när man säger enkelt så menar han soppa vilket jag tycker är dödstråkigt och inte så väldigt mättande. Detta innebär att om inte jag orkar laga mat så blir det take away. Jag borde göra lite färdig mat jag kan ha i frysen för dem dagarna och så behöver jag en mikro att laga den maten i.
NOTE TO SELF: Köp en mikro

Så i förebyggande syfte, innan jag hamnar snett på banan så tar jag tag i problemet innan det tar tag i mig! Jag är vad dem på arbetsintervjuer skulle kalla Proaktiv.

Utmaningen består i två delar:

1. Ät sundare

2. Rör på dig mer


Ingenting är nytt under solen!


Förlåt men dem var så fina

Jag skulle köpa mat, istället köpte jag örhängen, förlåt älsklingen min men dem var så fina.
Awesomeness on a bottle


Världens godaste Aloe Vera dryck med äpplesmak och bitar av Aloe Vera (titta noga på bilden så kan du se bitarna). Förutom att Aloe Vera är bra för kroppen så är detta något av det godaste jag har smakat, ever!
Finns att köpa på Deli Deluca för hissnande 30 NOK för 300 ml.

Why yes, I am that kind of girlIdag skall jag leka the good housewife och ha en tvättdag. Why? Cause I am that kind of girl. Uppenbarligen. Det är fantastiskt väder idag, tänkte ta Lilleman på långpromenad och sitta i slottsparken och skriva lite. Jag städade lägenheten igår och det är så skönt att ha det fint hemma, man har bara lust att göra massa kreativa saker! Men först är det dags för lunch, det blir soppa med massa grönsaker. Mmmmmm...


Modus Vivendi


Nytt rekord =)

Nytt rekord, så himla roligt. Men det är synd att folk är så dåliga på att lämna kommentarer. Är jag så oinspirerande, verkligen? Får väll börja engagera lite mer då eller skaffa roligare vänner kanske ;)


(Fortfarande en timme kvar jag kan få fler besökare på)


Obamas besök hos Letterman (video)

Just nu är han mest omskriven för att inte ta tagit stark nog ståndpunkt i klimatfrågan, men allt jag kan tänka på just nu när jag hör Obama är Letterman. Han är ju ganska rolig faktiskt, för att vara politiker =)

Aftonbladet tv, Aftonbladet

Vacker födelsedagspresent

Till min födelsedag fick jag pengar av mormor och morfar. Jag köpte bland annat en anteckningbok som jag haft mina ögon på ett tag.


Design av Laurel Burch. Motivetet heter Midsummer Night's Dream och är en del av paperblanks spirit of womankind motiv.

Läs mer om Laurel Burch här

Superlätt efterrätt

Det är två saker som är toppen med denhär desserten:

1. Den är lätt att göra
2. Den är lätt på kcal

Inlagda persikohalvor med vaniljkesam

3 stycken inlagda persikohalvor (ca 200 g) 60 kcal per 100 g x 2 = 120 kcal
50 g vaniljkesam, 125 kcal per 100 g x 0.5 = 62.5 kcal

Hela efterrätten = 182.5 kcal
En dag vid havet


The String doll gang

Jag har fått en ny nyckelring av min kära. Fick först syn på dessa söta varelser när Anette hade köpt en lite Emo och jag var bara tvungen att ha min egen!

Varje stringdoll har en egenskap, som en liten vododocka, som kan hjälpa dig i livet eller på jobbet.

Se vilken liten String Doll som kan hjälpa dig i livet! Gå in på kamibashi

Jag har King of Diamonds! "King of Diamonds makes sure you are always dealt a winning hand"Här är några andra favoriter:

 
Anettes lilla vän                             Stöd bröstcancer

 

 

 

Handmaid in Thailand


Nya skor - me like

Jag hatar skor, ärligt talt. Mina fötter verkar inte vara gjorda för skor, jag kan t.ex. bara köpa skinnskor för att jag måste alltid ta dem till skomakaren för att tänja ut dem i någon ände. Jag fick leta i flera timmar för att hitta två par skor, men jag måste säga att jag blev nöjd tillslut.


Söta ballerina i skin med drapering i mocka ifrån Unisa


Svarta och silver skinnpumps ifrån högl

Beyoncé sjunger för leukemisjuk (video)Jag vet inte vad jag ska tro, är det äkta känslor från hennes sida eller bara ett pra pr-knep. Jag fick tårar i ögonen när jag såg videon, det är vackert men jag blir alltid illa till mods när man visar upp barn (särskillt sjuka) på det viset. Får hoppas att det är en stor upplevelse för den söta lilla tjejen.
Det hamnar i alla fall direkt på nyheterna, både Aftonbladet och bloggaren perezhilton har skrivit om detta


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5826179.ab

Rolig Norsk Reklam

Dem som känner mig vet att jag gillar rolig tv-reklam. Här är några roliga norska! =)Norsk Tipping


Tine MelkStratos sjokolade


Smash


Egotrip presents me, myself and I

Gick igenom digitalkameran idag, hittade massa foton på mig själv.
Jag verkar gilla att fota mig själv =DSöndag in the City

Idag har jag och Honovi varit på Jazzbrunch på Grand Hotel och avslutade med en (söndags)promenad i slottsparken. Det regnade en hel del idag men det gjorde inte oss på dåligt humör! Jag älskar att bo i Oslo, det är så vackert.Njuter maten och det trevliga sällskapet


Rökt lax, äggröra, sparris, sallad, sill och grönsakstrekant.


Live Jazzmusik på Grand


Mitt älskade te


Där är jag ju! =)


Singing in the rain


Min nya trenchcoat ifrån Riccovero. Do you like it from behind?


Strike a pose


Oj, vad kan det vara jag har fått syn på, min spegelbild i regnet?

- Hur dränker man en blondin?
- Man lägger en spegel på botten av en sjö...

Cover me in 50's baby

Åh Anne Taintor's grejer är bara helt sjukt coola. Du kan antingen beställa hennes grejer på http://www.bluebox.se eller se hela sortimentet och återförsäljare på http://www.annetaintor.com/.

Jag vill ha allt men här är några av mina absoluta favoriter! (alla priser nedan är ifrån bluebox.se)


Passfodral - high maintenance doesn't begin to cover it
Pris: 165 kronorBagagebricka - domestically disabled
Pris: 85 kronor


Bagagebricka - she could see no good reason to act her age
Pris: 85 kronor

Glasunderlägg
- she was one cocktail away from proving his mother right
- ta-daa! now let's have a coctail
- I'm so happy it's happy hour
Pris: 6-pack 65 kronor


Glasunderlägg - A dirty house is a sign of a brilliant Party
Pris: 25 kronor
                                      

Air freshener - SOMEONE was going to have to set a bad example
Pris: 49 kronor


Air Freshener - Ran into my ex...Put it in reverse & hit him again
Pris: 39 kronor


Magnetblock - funny... I don't recall asking for your opinion
Pris: 65 kronor


Magnet - remember when stalkers called themselves "secret admirers"?
Pris: 45 kronor


Magnet - if looks could kill women wouldn't need frying pans
Pris: 45 kronor

Den bruttan skall inte komma här och komma här!

Herrejävlar, O-M-G, den där Anna Anka alltså, hon skall inte komma här och tro att hon är något. Vadå lycklig? Den enda lyckan som finns är den svenska standard-lyckan. Inte kan väll någon som lever på ett annat sätt än gemene man verkligen kunna kalla sig själv för lycklig?! Nej hör nu!

För att vara lycklig MÅSTE DU:

- Ha en villa i förorten

- Ha en hund (som du ska rasta själv minst 3 gång/dag)

- Ha 1 3/4 barn (ingen jävla barnflicka även om du har fler, det är FUSK!)

- Köra Volvo eller annan valfri kombi, men helst Volvo

- Äta knäckebröd och titta på Allsång på skansen

- Skrika att du är feminist så fort du tror att någon lyssnar

- Jobba som kvinna, hemmafruar är patetiska som inte vet bättre (dem stackars små liven)

- Se ner på människor som inte lever som en "vanlig" svensk gör ( dem osäkra, olyckliga stackars små liven)

- Berätta för alla vi möter utomlands hur bra Sverige är och förklara för dem hur sorligt deras skolsystem är (eller sjukvården, eller vägarna, eller allemansrätten osv)

- Vara nöjd med det du har, men ha ambition, utan att egentligen sträva efter att tjäna mer pengar för pengar är djävulen!

- Säga att du inte tror på Gud (men du tror på någonting *thihi)

- Män måste älska att vara småbarnsföräldrar (annars är dem SVIN, hör du det, SVIN!)

- Kvinnor måste defenitivt älska att vara småbarnsföräldrar (snoriga små bylten är ju bara toppen!)

- Hålla låg profil, all uppmärksamhet är dålig uppmärksamhet.

- Hålla tyst när du gjort något bra, tänk om någon uppfattar det som skryt!

- Och sist men inte minst, inte skilj dig ut, inte tro att du är något, glöm allt som heter alternativ livsstil (kötbullar är toppen!) och bli förnärmad varje gång en man bjuder dig på en drink (om du tror att han vill vara trevlig så tror du fel!)Läs vad Anna Anka säger om svenska pappor på Aftonbladet och gå sedan in på bloggportalen.se och läs vad alla sköna svenskar tycker om detta på sina bloggar

Min bimbo höst look

Nej, det är inte så illa som det låter. Eller så är det kanske det. Jag har en bimbo, det är ett spel på internet där man har en "bimbo" som man ger mat och köper kläder till (i princip). =)
Se själv på http://www.missbimbo.com

I vilket fall så använde jag spelet och satte ihop några stilar jag hade kunnat tänka mig själv denna hösten, modell är min bimbo -> MissConfident.


1. Gå och shoppa med ruffles och Wayfarer 2. Ut på krogen med den lilla svarta och pumps 3. Jeans, skinnjacka och söta ballerinas

Lite bilder ifrån helgen

Denna helgen så seglade vi ner till Fredrikstad med Honovis morbror och två av hans barn. Vi hade en jättetrevlig middag på fredagen på vägen ner med hans moster + man ute på havet. Som tur var hade Alice (mostern till Honovi) med en liten båt på deras segelbåt vilket gjorde det möjligt för Honovi att ro iland med Lilleman och rasta honom. På lördagen seglade vi i 12 timmar och kom som mest upp i 9.5 knop, vilket är väldigt snabbt för en segelbåt.
På söndagen var det dags för Honovis bror att konformera sig så vi var i kyrkan och sedan slutligen på en trevlig middag hemma hos hans mamma.

Här är lite blandade bilder ifrån helgen!


På väg ifrån Oslo, Lilleman har precis fått på sig sin nya flytväst och Honovi sitter vid rodret.


Honovi klockan 7 på morgonen rodde iland för att rasta Lilleman innan en lång dag på havet tog sin början.


Kanske skulle använt demdär glasögonen på huvudet! =)


Peter och lilla Elena (som inte riktigt ville vara med på bild)


fr.v: Teva (Honovis bror), Elena & Peter (morbror & dotter), Nodin (yngste bror och konfirmanten), Alice (Honovis moster), Chris (Honovis morfar).


Söta Emelie i sin bunad, Peters äldsta dotter som var med på resan.
I Norge använder både stora och små bunader (folkdräkter) till festliga tillfällen. Framför allt är dem väldigt dyra då det både är mycket tyg, broderier, guld, silver och ibland även pärlor på klänningarna.

Today is gonna be the day

Underbart vacker låt.. Obel - Just so

Idag fyller jag år, today is gonna be the day


Finns tillgänglig på spotify

Lilleman tar hand om mig

Schipperke är världens goaste hundras, dem kallas bland annat för little nurses för att om någon i familjen är sjuk så brukar dem ligga nära den personen som är dålig tills dem mår bättre igen. Så Lilleman ligger såklart vid min sida och sover i soffan.


- Jag älskar dig mest - Nej jag älskar DIG mest...


Söta lilla vännen!


I have a sick-day

Jag har lyckats bli sjuk. Jobbade extra på ett dagis förra veckan och efter det så var jag lite snuvig. Men idag när jag vaknade hade det blivit helt illa! Så jag stannar hemma och tar det lungt. Myser i Honovis skjorta med Lilleman och ligger i soffan och ser på Dr.Phil och dricker te.


Jag älskar min crazy te-kopp


Pausade Dr.Phil och fick en sjukt bra frysbild, he is such a poser!


I think I'm turning Vietnamese

Idag försökte jag och Honovi hitta en present till pappa (vad avslöjas inte här förän efter själva dagen). Vi gick in på Eger för att äta lunch, ett nytt high end köpcenter i centrala Oslo. På tredje våningen (om du klarar av att hitta dit bland alla trappor och enkelriktade rulltrappor) så finns det en väldigt trevlig Vitnamesisk restaurant. Vi tog en varsin dagens Lunchbricka...

 
Vi ser väldigt ledsna ut båda två men vi är bara fokuserade på den goda maten!


Övre rad fr v: Soppa med lök, annanas och Scampi. Stekt ris med ägg. Liten sallad med balsamvinägerdressing.
Nedre rad fr v: Lätt stekt tonfiskfilé med mangodressing och avokado. Grillat svin med jordnötssås. Friterad bläckfiskkaka med sweet chili sauce och rotfrukter.


Ooooh India de Lux!Åt på en supertrevlig restaurang på Aker Brygge med min kära. Stället heter Agra, kolla hemsidan här! Det är alltid fullt med folk där och har en "indisk" stämning. Jag har aldrig varit i indien så det är såklart bara ett antagande! =)
Dagbadet.no gör dem mest lästa recensionerna och detta är vad dem hade att säga om Agra. Dem har också Take Away vilket gjorde att jag kunde få en trevlig doggybag efter besöket (det var så mycket mat!)


My baby loves his nan!


Bettan just touched down from London town

Idag kom Elisabeth in en liten sväng ifrån London. Hon var här in business men jag låtsas såklart om att var här bara för mig!
Vi tog först fördrinkar på takterassen på Grand, åt på Olivia på Aker Brygge och avslutade med några glas Chablis på 2 etg på Continental. Love Oslo on a Wednesday ;)

Middagstips - Bianca's Bolognese4 personer

Pasta
(jag har valt ekologisk fullkornspasta)
Ruccola

500 g köttfärs
2 burkar krossad tomat (med eller utan smak)
olivolja
2 msk tomatpuré

½ Rödlök
½ Gul lök
1-2 vitlöksklyftor

2 morötter
4 plommontomater
1 grön paprika
5 championer
½ burk majskorn
½ Zuchini

1 finhackad chilifrukt
20 basilikablad
Oregano
Chilipowder
Salt
Peppar

Hacka löken och pressa vitlöken, fräs i olivolja i en stor gryta. Riv moroten och lägg i köttfärsen. Strimla eller tärna och ha i parikan, tomaten, zuchinin och tomatpurén. Tilsätt kryddorna (glöm inte att rensa chilifrukten på frön innan du hackar den.) Tillsätt den krossade tomaten. Ha slutligen i majsen och championen.
Låt det puttra under lock i 10 minuter, servera med Ruccola.


Eatable art


Världens godaste krossade tomater med sweet onions & rostad vitlök


Jag ska på Saltimbanco!!!

Live Nation Presents; SALTIMBANCO

Den 8 Oktober skall jag och Honovi gå och se Cirque Du Soleil premiären på Oslo Sprektrum.
Cirque Du Soleil var dem som uppträdde på eurovision i Ryssland i maj i år (för dem som kommer ihåg). Det kommer bli helt spektakulärt och jag längtar! Dem turnerar över hela europa i höst, se deras hemsida för när dem kommer till Sverige här.Det kommer bli helt fantastiskt!


Cirque Du Soleil Crew


Vi sitter på rad 5. Deet är 995 NOK för 1 biljett. I must have done something good...

Man kan väll inte bara ta bort alla glödlampor?

Nu kanske det verkar som att jag bor i ett hål i marken men jag hade ingen aning om att glödlampor skulle förbjudas. Visserligen bor jag i Oslo och då dem inte är med i EU här så får man sällan redan på sådant. Så kanske jag bor i ett hål i marken, lite i alla fall.

Men är det alla glödlampor som förbjuds och finns det redan ersättningar till glödlampor med andra former. Tex sådana man har i kristallkronor (avlång form). Det verkar ju väldigt märkligt. Och är det mer miljövänligt om man behöver ta bilen till en återvinningscentral för att kasta en glödlampa, verkligen?! Om man inte är villaägare behöver man väll dessutom betala pengar för att komma in på en återvinnincentral, kommer folk att orka bry sig???Atonbladet DN

RSS 2.0