It-vecka, projekt

Den här veckan är det it-vecka på Westerdals. Vi lär oss olika Mac-program och går igenom illustrator, photoshop, final cut, garageband osv.

Dessutom fick vi ett projekt som skall vara färdigt till på måndag.

1. Göra någon typ av ljud-slinga. Det kan vara en låt eller bara en röst som läser upp text. Ljudet skall göras i programmet Garageband som följer med till alla nya mac:ar.
2. Gör ett CD-cover till låten. Använd Photoshop och Illustrator.

På måndag har jag resultatet färdigt så titta in för att se hur det blev tillslut!

Lido Relaxation centre i Riga

Om du någon gång åker till Riga kan det vara värt att ta bussen eller en taxi till Lido relaxation centre. Perfekt för barnfamiljer men också trevligt för par då du bland annat kan skjuta hårda bollar på varandra (vilket sätt att lösa problem!) äta god mat inne i världens största timmerstuga, det är över 500 rätter att välja mellan, eller bara se på sovenirer och omgivningen.

Maten kostar ifrån 5-30 kr per rätt och desserterna kostar mellan 3-10 kronor. Dom har en egen Lido öl som tillverkas på plats och som kostar 1 LS (12 kr) per glas.

 

 

 


Under my Umbrella

Hösten kommer...HÖSTEN KOMMER! Åh, min älskade höst. Rusk och regn stoppar inte mig. Du vet vad din mamma sa när du var liten? Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Därför kommer här en lite paraplyspecial. För jag älskar paraplyer. Kolla också in mitt lite äldre speciella-paraplyer-inlägg.

Ordet paraply kommer från franskans parapluie och betyder ordagrant mot regn. Paraplyer användes redan hos forntidens egyptier och kineser, främst hos härskare och de högt uppsatta personerna. I Europa började användningen av paraplyer någon gång på 1500-talet. Paraplyet fick ett stort genombrott år 1852 då Samuel Fox lanserade en stålställning som minskade vikten av den dåvarande otympliga accessoaren.


Detta underbart gammalrosa romantiska paraply är designat av Lisbeth Dahl och går att köpa på systerlycklig.se för 299 kronor.

Även det här paraplyet är ifrån Lisbeth Dahl, men vet inte helt om det säljs längre i Sverige. På ebay däremot finns det massvis med Lisbeth Dahl grejer så det är bara att shoppa lös!Spetsparaply ifrån Drömtorget, 498 kronorSom taget ur en Tim Burton film, detta paraply ifrån Oliver Bonas kostar 24£.


Behöver du med av ett miniparaply för handväskan finns dessa två sorter nedan att köpa på asos.com för 20 £.

Besatt av Blommor & Romantik

Jag skrev för ett tag sedan att jag ville ha mer romantik i mitt liv, inredningsmässigt vill säga. Nu har jag kommit på vad jag vill använda i inredningen för att få just det. Blommigt!
Blommigt är galet inne i år, alla inredningsbutiker har något blommigt så det är väll egentligen bara att ge sig ut och börja titta. På countrystyle.se finns det massvis med blommig och romantisk inredning till överkomliga priser.

Det här är mina vill-ha objekt!

Lie To Me

Är in love med introt till tv-serien Lie To Me. Ryan Star - Brand New Day.

Här kommer först introt och under kan du lyssna på hela låten.

Studentshopping!

Som student gäller det att lära sig att leva på en tight budget.
Så då hjälper det att få lite studentrabatt på olika grejer. Jag behöver en ny kjol och en rouge. Jag har en kupong på 50% på HM och 25% på Max Factor. Efter shoppingtimmen kan jag gå och hämta en gratis Aloe Vera dryck på Deli och sen forsätta tll solariet för en gratis soltimme. Blir jag hungrig är det okej, en Sub ifrån big bite för 19 kr fixar det. ;)


Skolprojekt del II

Jag besökte Deichmanske Biblioteket. Jag tog foton och studera miljön omkring mig. Det gäller att ta in hela miljön när du skall göra en beskrivning. Vilka lukter känner du, vilka ljud kan man höra, vilken stämning är det, människor, färger osv. Tillbaka på lektionen skulle vi skriva en obeservation av platsen vi hade besökt. Under bilderna är ett utdrag ur texten jag skrev.

Att folk håller tyst är inte alls samma sak som att det är tyst. Du kunde höra ljud ifrån precis allting, akustiken var fantastisk, en operasångares våta dröm.

 

En kvinna börjar gå ifrån receptionen, klick klick klick, hon har högklackat på sig. En vagn med böcker rullar förbi, rummet förstärker ljudet och det blir mer ett brummande än ett rullande.

 

Böcker tas fram och tillbaka i hyllorna, någon bläddrar i en tidning, prassel. Salen är full av datorer, folk slår på knapparna, trycker enter och backslash kraftigt och bestämt. Klick klick, broommh, prassel, knack, svisch. Svisch ifrån ventilationssystemet. Som en fläkt med ett dovt muller, som en arg hund flera hundra meter bort som med akustikens hjälp förstärks till ett oigenkännligt ljud.

 

Jag skriver och hör ljudet ifrån min penna, en dörr öppnas, du kan höra ett den är tung för den tar tid att öppna och svänger sedan sakta igen bakom någon, klick klick prassel, dörren går i lås och du hör en mekanism som tyder på att det är en dörr som låser sig själv. Jag har inte sett någon dörr som öppnats men det är å andra sidan ett ganska stort rum.

 

Du-tu, ett kraftigt ljud kommer ifrån utcheckningen, det är kösystem och nu är det någons tur, blipp blipp, böckerna till utlån scannas av en kvinna som inte säger något men jobbar snabbt. Du-tu, näste mans tur, klick klick, tangenter, prassel, dörr glider upp, host, blås, ventilationssus, du-tu, en mobil vibrerar.

 

Biblioteket är allt annat än tyst.Nytt skolprojekt

Nu har skolan kommit igång mer på alvar och vi har börjat skriva för fulla muggar. Vi har under måndagen och tisdag försökt oss på Automatic Writing. Man kan säga att det är när handen skriver utan att du stoppar upp för att tänka eller läsa det du har skrivit. Saker som punkt och kommatecken hinns inte med och det blir som att du skriver en som en ström. Vissa tror att ens undermedvetna kommer fram genom denhär metoden. I vilket fall som helst är det kul att bara få skriva.

I morgon börjar lektionerna klockan 12 för vi har fått i uppdra att gå ut och observera en miljö/plats i några timmar. Man skall bete sig som en fluga på vägen och skriva ner det man ser och upplever. Det är även okej att ta bilder osv, vilket jag kommer passa på att göra.

Kravet är att man skall besöka en plats där man aldrig har varit förut så jag tänkte bara sätta mig på färgan och hoppa av på en utav öarna utanför Oslo. Det spelar ju egentligen ingen roll var man är då varje miljö har sin unika aspekt. Efter lunch skall vi ta våra observationer och omvandla till berättande.

Första projektet på Westerdals

I onsdags började jag skolan och vi delades ganska direkt upp i grupper med en person ifrån varje linje (Tekst & Skribent, AD, Film & Media, Expo, Scenografi och Grafisk design).
Vårt uppdrag var att på 3 dagar skapa en ide eller en klocka som både visade tid och hade ett koncept om tid. Uppdraget skulle presenteras i ett A2 format och hängdes sedan upp i lunchrummet där alla elever röstade på sina favoriter.
Vi hade också lagt till ljud på klockan i form av hjärtslag (fäste en diktafon på baksidan) och tanken var att våra figurer "kommer" en gång i timmen när dom möts och han hamnar bakom henne. Så det blir som en ordlek samtidigt som att tiden kommer är en koncept. (Istället för tiden går).ALLT KOMMER MED TIDEN.
DET TAR TID ATT KOMMA.
NÄR KOMMER DU?

Droogas

I Riga finns det en butik som heter Droogas, dom har ett gigantiskt utbud av smink, hårprodukter hygienprodukter, strumpbyxor osv. Till halva priset än vad det annars kostar i Lettland. Så det är billigt! Sista dagen kunde vi inte låta bli att gå in där och jag "shoppade lös" för 400 kronor. Se vad jag fick för det!

7 par strumpbyxor. 6 par steps. 7 flaskor med nagellack. 1 täckstift. 1 läppstift. 3 läppglans. 2 ögonpennor. 2 maskaror. 1 nagelfil. 1 pennvässare.

 


The Last Airbender in Riga

När vi var i Riga så bestämde vi oss för att gå på bio (det var måndag och det regnade) och vi köpte biljetter till The Last Airbender.  Vi hade sett reklam om filmen på tv på hotellrummet men vi hade inte hört talas om filmen hemma i Norge. När vi kom hem idag kollade jag imdb.com och det visade sig att i Norge och Sverige har filmen först premiär den 17 september. Så det blev ju som att vara på den för-premiären!

Filmen var väldigt charmig med vackra effekter (om än lite lamt skådespel) men eftersom allt vi hade sett var en trailer på tv förstod vi inte att det var en trilogi. Dessutom är filmningen förskjuten så att vi måste vänta ända till 2012 tills nästa del kommer. Allt för länge tycker jag.

Här är i alla fall trailern till första delen. Filmen har fått ganska usel kritik på imdb med det var mest galna fans som inte tyckte att den stämde överens med serien. Men jag som aldrig läst boken eller sett den tecknade serien förstod inte helt vad dom pratade om!One night in Riga

For one night and one night only (eller kanske två) Bianca in Riga!

Jag ser så vaken ut, lite häftigt att vara full eller? ;)

Riga Tea Party


Ett mysigt tvåvånings innglasat uthus mitt i parken. Ett Tehus.


Man kunde både sitta på övervåningen på kuddar eller ute i grönskan.


Satt först på övervåningen...


...men gick istället ut i trädgården...


...och åt hallontårta med hasselnötsbotten och vin för 1 LS (12 kr).


Honovi med en öl, 0.5L för 1.2 LS (15 kr)

Billiga Bakverk i Riga

Det är billigt med bakvaror i Riga. Vi gick till ett bakeri och köpte med oss 2 piroger och 2 bakvaror tillbaka till hotellet. Den totala kostnaden blev 1.5 LS, ungefär 18 kronor.


Take a walk in the park

Många ställen i och runt gamla stan i Riga är otroligt vackra. Idag gick vi promenad längs vallgraven och tittade på broarna, båtar, fontäner och operan. Idag är det skinande sol och 32 grader, varmt!

Första kvällen i Riga

Nu ligger jag i sängen på hotellrummet och är fullkomligt utmattad. Att vi bara sov 3 timmar i natt gör sitt på kroppen. Klockan är 23.35 här, en timme + Sverige. vi har varit och shoppat (bilder kommer i morgon) och ätit en trevlig middag ute.


En trevlig sallad med tigerräkor. Under jättehögen med sallad döljer det sig en mikrosallad med paprika, tomat, gurka och jordgubbar tillsammans med jordgubbs-balsamvinäger. Plus ännu ett glas med rosè.


Du kanske undrar varför det är så mörkt? Klockan han bli över 22 innan vi fick vår mat.


På ett torg i närheten av där vi bodde var det livemusik och god stäming så vi avslutade kvällen där.


Jag tog en strawberry Mohito och Honovi tog en vanlig.


Honovi likes!Välkommen till Riga

Väckarklockan ringde klockan 03.20, men verken jag eller Honovi klarade av att gå upp då. 03.55 puttar Honovi på mig "Bianca, vi har försovit oss". Upp och göra sig i ordning och packa det sista, 20 min senare sitter vi i en taxi. Det var egentligen aldrig någon större stress, men det är obehagligt att försova sig när man skall ut och resa.


Breakfast for champions

Väl framme i Riga tog vi bussen för att spara pengar. (Bussen kostade 16 kronor för två personet, taxi 160 kr). Men ganska snart gick det upp för oss varför folk tog taxi. Bussen var 40 graders trångt oventilerat utrymme nästan utan möjlighet all hålla fast sig. Det blir taxi på vägen tillbaka om vi säger så.
Vi fick gå den sista biten med jag hade plockat upp en karta på flygplatsen och vi lyckades guide oss fram till hotellet på 10 minuter. Upp och duscha och sen ut för att äta lunch.


Vi beställde såklart en flaksa Rosé och det blev beefburger till lunch, sämre kan man ha det!


Idag var sista dagen på jobbet...

...och jag fick jättefina blommor ifrån min arbetsplats. Det känns verkligen trevligt att bli uppskattad och jag kommer lämna Telio med mest glada minnen. =)

 

 


Är detta verkligen på riktigt?

Jag kan bara inte tro att Samsung har gjort dethär. Det är små djur som använder en samsungmobil med stor skärm på 8 olika sätt. Men vem lägger på mycket tid (och pengar?) för att göra "reklam" utan att få betalt. Kanske det är smygreklam? För jag följde länken http://ultratouch.samsungmobile.com/ som youtube-klippet visar på slutet och där är det ingenting om denhär videon what so ever.

I vilket fall som helst. Den är söt och rolig så enjoy!
Det är ju egentligen helt genialt

Jag kommer ihåg vilket helvete nästan alla lektioner på högstadiet var. Killarna var så stökiga ibland att man blev helt tokig och kom hem alldeles utmattad och med huvudvärk. Dom förstörde lektionerna och inlärningen, som är grunden till att man går i skolan! Om dessa killar skulle ha sina föräldrar där när dom betett sig allt för illa tror jag dom skulle sluta bära sig illa åt. Förnedringen att behöva ha sina föräldrar där hade blivit för stor. Det skulle ha en fantastiskt avskräckande effekt.

För det första skulle föräldrarna bli såpass arga över att tvingas vara i skolan för att deras barn betet sig illa att de säkert hade tagit sitt barns uppfostran på större allvar. För det andra är det inga barn på högstadiet (som jag upplevde som den stökigaste perioden) som skulle vilja hänga med sina föräldrar. Dessutom är det inte lärarens jobb att uppfostra andras barn så om föräldrarna uppenbarligen har gjort ett såpass dåligt jobb att det ödelägger skolgången för 25 andra barn så får dom bara ta sig ledigt ifrån jobbet och försöka fixa vad dom ställt till med.

På det hela taget tycker jag att det är ett alldeles utmärkt förslag. Det skulle göra livet enklare för väldigt många av klasskamraterna som är i skolan för att lära, mobboffer som slipper sina plågoandar, lärare som håller på att bli alldeles utbrända av ungdomar som bara inte kan hålla käften 40 minuter i taget. Det är dags att sluta anpassa skolan efter dom som ställer till med bråk och hjälpa de elever som vill vara i skolan att trivas.

Av Aftonbladets läsare har dessutom 60% svarat att dom tycker att det är en bra ide, så jag är ju inte direkt ensam om att tycka det. Jag tror att dom som inte är för ett sådant här förslag är en person som slapp gå i en sådan högstadieklass som jag gjorde. Att folk ställer sig upp på stolar mitt under lektioner och börjar sjunga och fullkomligt ignorerar läraren eller att stänga en lärare ute ur klassrummet, det är fan inte normalt. Det behövs ett kännbart straff för att fördärva skolgången för andra elever.


Läs mer på Aftonbladet och Aftonbladet krönika

Hösten filmer 2010

Snart kommer hösten och vintern med allt vad det innebär. Man får ha på sig polotröjor, gummistövlar och gå på bio. Vissa kanske tycker att det är för blött, kallt, vått, blåsigt osv, men jag tycker om hösten och jag längtar nästan lite. Här är några filmer att se fram emot för resten av 2010 (oavsett vad du tycker om vädret).
Datumen om när filmerna har premiär i Norge och plot är hämtat ifrån imdb.com

September

Wallstreet, Money never sleeps - 24 september
Plot: As the global economy teeters on the brink of disaster, a young Wall Street trader partners with disgraced former Wall Street corporate raider Gordon Gekko on a two-tiered mission: To alert the financial community to the coming doom, and to find out who was responsible for the death of the young trader's mentor.

Oktober
The Adjustment Bureau - 29 Oktober

Plot: The affair between a politician and a ballerina is affected by mysterious forces keeping the lovers apart.

November

Harry Potter and the deathly Hallows part I - 19 november
Plot: Voldemort's power is growing stronger. He now has control over the Ministry of Magic and Hogwarts. Harry, Ron, and Hermione decide to finish Dumbledore's work and find the rest of the Horcruxes to defeat the Dark Lord. But little hope remains for them, so everything they do must go as planned

December

Narnia - The Voyage of the Dawn Treader - 26 December
Plot: Lucy and Edmund Pevensie return to Narnia with their cousin Eustace where they meet up with Prince Caspian for a trip across the sea aboard the royal ship The Dawn Treader. Along the way they encounter dragons, dwarves, merfolk, and a band of lost warriors before reaching the edge of the world.

Tänk på Miljön Take Away Refill

I GP kan du läsa om att Göteborgare kan bli mer miljömedvetna och skaffa en take away termos. Då får du rabatt varje gång du köper en stor kaffe latte på många av Göteborgs cafeer.I Oslo har vi inte något sådant system men jag tyckte att det var en så god idé att jag gick och köpte mig min egen termos. Så nu kan jag dricka mitt te på väg till skolan med gott samvete. 79 NOK på Åhlens.


Cupcakes is the best cakes in the world

Vad kan vara mer perfekt än en cupcake?
Oftast är Cupcakes löjligt söta och jag älskar det, men här är några med lite mer elegans.


På tal om nätmobbning

Ida Björs


För inte så länge sedan skrev jag några rader om nätmobbning, alltså folk som är elaka "digitalt". Idag skriver VG NETT om att mobbningen dom 3 senaste åren har ökat med 25 % och att 10% av ungdomar i åldern 9-16 har blivit utsatta för mobbning på internet. Mobbning är systematisk trakassering, alltså inte någon som bumpar in i dig på gatan och säger att du är dum utan det är folk som helt medvetet är ute efter att skada andra människor.

Artikeln handlar om 3 söta tjejer som får dödshot och otrevliga och äckliga meddelanden nästan dagligen på deras bloggar. Jag bara undrar vad det är för människor som tycker att dom har rätt att behandla andra på det viset?
Vad är poängen, jävla fega skitar som inte vågar något i verkligheten utan tar ut sin osäkerhet på i andra på ett tryggt avstånd bakom skärmen. Chickenshits säger jag bara!
Om det inte är något man skulle säga face to face så skall man inte heller skriva det till någon. Det borde vara en tumregel.

Marie Amanda Agapi (20) har bland annat fått dessa "trevliga" kommentarerna på sin blogg:

«Du er så tragisk at jeg håper du blir påkjørt av bussen»

«Hvis jeg ser deg på gata kommer jeg til å spytte på deg. Blir kvalm av å lese denne drittbloggen din»

«Jeg skal drepe deg»

God Morgon Världen

Jag och min älskade på väg till fest igår, är inte riktigt lika fresh idag, så trött!


Kärlek!

Extra Terrestrial

Det var ett medelålders par som tyckte livet började bli ganska trist och tråkigt. De bestämde sig därför att de skulle liva upp vardagen lite och gick till bolaget och köpte en dyr flaska vin. Sen gick de och köpte sig lite goda räkor med tillbehör som de gick hem och dukade upp och sen satte de sig till bords.


Efter en liten stund fick de se att ett UFO som landade i deras trädgård, och båda rusade till fönstret. Ut ur UFO :t kom en manlig och en kvinnlig utomjording. Mannen tittade på frun och sa: -Ska vi bjuda in dem?-Ja, det gör vi! sa frun.


Utomjordingarna kom in och satte sig och åt av det som bjöds. Mannen såg på frun och frågade med glimten i ögat: - Vad säger du om att byta partner?- Ja, kanske det? Svarade frun. Sagt och gjort, frun i huset och den manliga utomjordingen gick upp i sovrummet och mannen och den kvinnliga utomjordingen stannade nere.


Frun och den manliga utomjordingen klädde av sig. Hon tittade på utomjordingen och utbrast: - Är den inte lite väl liten!?- Jaså? säger utomjordingen och vred på sitt högra öra, då började den växa och blev precis lagom lång. - Men är den inte lite väl smal, säger frun?!- Jaså, säger utomjordingen och vred på sitt vänstra öra och i ett nafs växte den till sig och blev till belåtenhet.


Natten gick och morgonen kom. Frun i huset gick ner för trappan och i köket mötte hon sin man som frågade hur har natten varit.- Helt underbar, svarar frun. Hur var din?- Det ska jag säga dig, att aldrig mer en utomjording! Hon höll ju för fan på att vrida öronen av mig…

My Mood Today

Du vet hur en låt kan representera hur du känner dig en viss dag? Ja, denhär är min dag i ett nötskal.Liquido - Ordinary life
Uploaded by popefucker. - Explore more music videos.

Superlyxig Mini Cooper

Skulle du vilja vara ägare av en Mini Cooper designad av Diane von Furstenberg, Kenneth Cole eller Calvin Kleins designer Francisco Costa? Allt du behöver är 40 000 Euro och så stöder du ett gott ändamål. Wiens life ball (stötte för Aids) gick av stapeln den 17 Juli och bilarna på den röda mattan fick minst lika mycket uppmärksamhet som kändisarna. Vilken bil skulle du vilja ha av dessa tre? Jag hade lätt valt Coles Swarovski-mini med 8000 handapplicerade kristaller. Bling!Källa: bilder

Lite Viktigt info... för mig

Om en vecka har jag sista dagen på jobbet. Jag kommer inte jobba heltid igen på 3 år. För den 18 augusti sätter jag mig i skolbänken och VT 2013 har jag min Bachelor i handen.
Jag har väntat så länge med att börja studera men nu känns det verkligen helt rätt så jag är ändå glad för att jag väntat såpass länge.


Nya lokalerna till Westerdals som står färdiga i 2011. Men första året kommer jag få gå i dom gamla lokalerna.

Nu är det inte lång tid kvarOm en vecka+ så åker jag och Honovi till Riga, helt underbart. Har inte haft semester i år och det blir bara 1 vecka sen börjar jag studera, men vilken vecka det kommer bli!

Jag har bokat in oss på ett riktigt roligt hotel med medeltidsstil typ, mitt i gamla stan i Riga. Frukost är inkluderat och det är gångavstånd till allt. När jag beställde fick jag rabatt och fick därför ett superior rum för samma pris som ett vanligt. Annars är det ett 4-stjärnors hotel med allt vad det nu kan innebära.Hotelrummet där vi ska boBilder på Staden

Äter du vad SLV tycker att du ska?

Livsmedelsverket, hur mycket vet dom egentligen om god kosthållning? I en tid när vi vet att bröd inte är särskillt bra för kroppen och att kolhydrater gör dig fet, rekomenderar dom fortfarande 6-8 skivor med bröd om dagen. Dom rekomenderar också 1/2 kg frukt och grönt per dag varav hälften tycker dom skall vara frukt. Varför skall hälften vara frukt? Man vet ju att en Kiwi mer än nog täcker in dagens c-vitaminbehov.

Jag hade hellre sett att dom rekomenderade vad man skall äta av och så begränsad mängd av detta. Ner på frukt och bröd och upp med grönsaks och köttintaget (som ligger på futtiga 100 gram per dag).

Dessutom skall vi tydligen trycka i oss 1/2 liter mjölk om dagen (även fast ett glas är nog för en vuxen människa), dessutom skall man vara rädd för fett och använda "magert smörgåsfett" till sina 6-8 skivor.

Jag tycker att detta verkar som ett sjukt sätt att äta på men om du vill prova att äta enligt slv:s rekomendationer så skall du äta:


 • Minst ½ kilo frukt och grönsaker per dag. 50/50
 • Minst ½ dl kokta baljväxter (ärter, bönor, linser) per dag.
 • 1-2 portioner potatis, ris, pasta eller gryn per dag.
 • 6-8 skivor bröd och en portion flingor/gryn per dag
 • Cirka ½ liter mager mjölk/fil/yoghurt rekommenderas dagligen, varav en del kan utgöras av mager ost.
 • I genomsnitt en portion (ca 100 g) magert kött (nyckelhålsmärkta charkuteriprodukter) per dag.
 • 2-3 portioner (120 gram/portion) fisk och/eller skaldjur per vecka.
 • Till matlagning rekommenderas flytande margarin eller olja, till brödet magert smörgåsfett.

Glöm goda såser och sallader meta feta. Glöm omelett till frukost och häll i dig flingor på morgonen. Att ens försöka få i sig 8 skivor bröd på en dag eller att inte äta mer än 100 gram kött är ju en jävla prestation bara det. Jag vet ingen som äter enligt dessa rekomendationer och jag kan aldrig se att det skulle vara bra.

Och så kommer vi ju till undantagen då, för tydligen kan man "unna sig" lite, motsvarande 300 kcal per dag.

Detta motsvarar för en hel vecka

 • 1 bulle
 • 1 dl glass
 • 50 gram choklad
 • 50 gram smågodis
 • 1 dl chips
 • sylt/mos till gröt, köttbullar, blodpudding
 • marmelad till två smörgåsar
 • 1 glas vin
 • 1 lättöl.

Detta under förutsättning att livsmedelsrekommendationerna i övrigt följs, det vill säga ytterst lite grädde i matlagningen, och nästan uteslutande nyckelhålsmärkta mejeri- och charkuteriprodukter.

 

Yey, säger jag bara. Vilket ovanligt deprimerande sätt att gå genom livet på. Jag är inte en bil som skall tankas upp med rätt mängd energi för att rulla. Jag är en fuckings Ferrari och jag vill ha V-power.

 

Källa: Livsmedelsverket

Jag vill ha romans i mitt liv

Jag vill börja innreda mer romantiskt, jag har alltid en sån strikt stil men jag älskar att komma in i shabby-chic butiker, blomsterbutiker och andra ställen där kräm och ljusrosa regerar.
Skapade min egen lilla romantiska värld på Polyvore.Fashion Trends & Styles - Polyvore

My Romance


My Romance by biancaioslo on Polyvore.com

Large cream suitcase with stud detail
520 GBP - mysugarland.co.uk
More luggage »

 

IL CARATO - CRYSTAL ROSE PIN
6.800 EUR - luisaviaroma.com
More brooches »

 

Angel Face Botanicals Web Store
$16 - angelfacebotanicals.com


 

Burberry - Summer Eau De Toilette Spray (2010 Limited Edition)...
$65 - yesstyle.com


 

Songbird Chest - Dressers & Storage - Bedroom & Bath - Furniture -...
$251 - poshliving.com


 

Z Gallerie - Lotus Stem - White Set of 3
$45 - zgallerie.com


 

Pier 1 Imports - Beach Shelf Baskets
$10 - pier1.com


 

Zara Home - Bathroom - Pack of 3 Stone Coloured Basic Towels
5,95 EUR - zarahome.com


 

To Have and To Hold, Wall Words and Decals by Trading Phrases
$24 - tradingphrases.com


 


So Pure With Garnier

Hade tänkt pröva Garnier Pure i en vecka för att se om jag verkligen får renare hud. Började i Lördags och igår la jag första ansiktsmasken. Man skall rengöra och scrubba varje dag och lägga mask 2-3 gånger i veckan. Efter rengöring anvädner jag Pure Active som skall motverka orena porer, håller tummarna.
Hoppas att huden blir ren och fin nu!

RSS 2.0