Det är ju egentligen helt genialt

Jag kommer ihåg vilket helvete nästan alla lektioner på högstadiet var. Killarna var så stökiga ibland att man blev helt tokig och kom hem alldeles utmattad och med huvudvärk. Dom förstörde lektionerna och inlärningen, som är grunden till att man går i skolan! Om dessa killar skulle ha sina föräldrar där när dom betett sig allt för illa tror jag dom skulle sluta bära sig illa åt. Förnedringen att behöva ha sina föräldrar där hade blivit för stor. Det skulle ha en fantastiskt avskräckande effekt.

För det första skulle föräldrarna bli såpass arga över att tvingas vara i skolan för att deras barn betet sig illa att de säkert hade tagit sitt barns uppfostran på större allvar. För det andra är det inga barn på högstadiet (som jag upplevde som den stökigaste perioden) som skulle vilja hänga med sina föräldrar. Dessutom är det inte lärarens jobb att uppfostra andras barn så om föräldrarna uppenbarligen har gjort ett såpass dåligt jobb att det ödelägger skolgången för 25 andra barn så får dom bara ta sig ledigt ifrån jobbet och försöka fixa vad dom ställt till med.

På det hela taget tycker jag att det är ett alldeles utmärkt förslag. Det skulle göra livet enklare för väldigt många av klasskamraterna som är i skolan för att lära, mobboffer som slipper sina plågoandar, lärare som håller på att bli alldeles utbrända av ungdomar som bara inte kan hålla käften 40 minuter i taget. Det är dags att sluta anpassa skolan efter dom som ställer till med bråk och hjälpa de elever som vill vara i skolan att trivas.

Av Aftonbladets läsare har dessutom 60% svarat att dom tycker att det är en bra ide, så jag är ju inte direkt ensam om att tycka det. Jag tror att dom som inte är för ett sådant här förslag är en person som slapp gå i en sådan högstadieklass som jag gjorde. Att folk ställer sig upp på stolar mitt under lektioner och börjar sjunga och fullkomligt ignorerar läraren eller att stänga en lärare ute ur klassrummet, det är fan inte normalt. Det behövs ett kännbart straff för att fördärva skolgången för andra elever.


Läs mer på Aftonbladet och Aftonbladet krönika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback