Taket på Grand Hotel

I måndags var jag och Elin ute och drack öl på taket på Grand, ser det inte helt härligt ut?
Sen bar det av till Aker Brygge och middag och sen blev det fest, en måndag. Vet inte helt om jag återhämtat mig än ;)She's Comin' up, Comin up from Behind

Argh, lyssnade på Comin' up from behind - Marcy Playground allt för många gånger på jobbet idag så nu måste jag hem och se Cruel Intentions!


En inre önskan om att vara 14 år

Istället för att köpa ett serriöst fodral och ett något mer designat skin så kanske jag bara ska satsa på att jag är 14 år med en inre önskan om att vara häftig utan att veta hur. Vad tycks?
Skin to my Dear Little Friend

Jag tänkte på det idag, min stackars Macbook är ju alldeles naken. Det kan jag ju inte tillåta, man måste ju ta hand om det man håller kärt. Så jag gick in på samma sida där jag hittat skins till min ipod touch tidigare.
Istyles har produkter till allt ifrån ditt wii till din blackburry men också för de allra flesta Mac-produkterna.

Som vanligt vet jag inte helt vad jag skall välja men här är alternativen:Locket

I Love Moo

Big Bad Wolf

Cisco

Äntligen Äntligen Äntligen

Igår gick jag och köpte en laptop. Min gamla har dött så jag var tvungen att ha en ny. Men det var inte vilken laptop som helst utan min första Mac. Jag skulle aldrig av ren fri vilja ha införskaffat en sådan men skolan jag börjar på till hösten kräver det så då får man bara anpassa sig.
Mac är rätt knäppt, alla symboler finns tex inte utmärkta på tagentbordet en av dom är @. På en vanlig pc är ju snabelaet utmärkt och du anväder Ctrl+alt+2 eller Alt Gr+2. På en mac använder du däremot bara Alt+2. Att lista ut detta utan att veta gick inte så jag fick ringa Agnes (min mest mac-iga vän) och fråga. Härligt!

Den är väldigt pretty i alla fall. Det blev den nya Macbook Pro 13, så otroligt liten och smidig. Skall gå och köpa ett skyddsfodral till den idag. Vet inte om jag vill ha turkos eller rosa, skall inte ha svart i alla fall.


Haha, viker mig dubbel, älskar sarkasm

Pezster, en bloggare med varierande intelligenta åsikter har i alla fall rätt i en sak, iPad måste vara något av det dummaste som uppfunnits. Vem köper det? Jag har en iPod touch, iPaden är större, det är ungefär den enda fördelen. Gisses. Härlig liten filmsnutt nedan för dig som känner som mig. (Fast jag gillar ju Apple så det är inget generellt hat, bara mot iPaden då alltså).


Klockrent fel - so what?

Jag har uppenbara problem med att stava nuför tiden (nu för tiden?). Utan stavningsprogram är jag en vilsen själ i en djungel av norska och svenska ord som är alldeles för lika men som ändå stavas så olika. Det känns lite otryggt att jag skall börja på copywriter-linje till hösten när jag knappt kan stava mitt eget namn längre.

Så går vi vidare på temat och hamnar på språkpoliser för 500 kronor. Jag hatar språkpoliser. Jag kan visserligen känna att hack av irritation när jag läser en skönlitterär bok som blivit felaktivt översatt.
En blogg eller ett kommentarfält handlar om något annat. Det handlar om att få fram en åsikt. Kanske kunde dessa åsikter tas på större allvar rättstavat, då av dom ordälskande skitnödiga idioter som kommenterar på stavning. Å andra sidan behöver jag inte bekräftelse av folk som med vilje missar poängen för att istället lägga allt fokus på ett stavfel.

Till alla språkpoliser, you are not welcome here. Så stick över till Kissies eller F*kis blogg istället och ta ut era inre (rätt störda) känslor på dom, för jag är inte intresserad av era åsikter.


I know what to do with him

Han är så förbannat äcklig. Så jäkla jäkla äcklig. Göran Lindberg, polis, skydda och stå upp för dom oskyldiga. Inte det nej. Med sexleksaker som direkt tagna ur Pulp Fiction blir jag bara helt mållös. Jag säger bara som den gode Marsellus sa:

What now? Let me tell you "what now". I'ma call a couple of hard, pipe-hittin niggers to go to work on the homes here with a pair of pliers and a blow torch. You hear me talking, hillbilly boy?! I ain't through with you by a damn sight! I'm gonna get medieval on your ass!

Fredag I'm in Löv

Å vad jag älskar fredagar. Det är en sån bra stämning i luften hela dagen. Alla är glada på fredagar, varför hänga läpp, det är ju snart helg! Ikväll skall jag och Anette ut vilket vi inte har gjort sedan i julas så det är något att se fram emot!
Har till och med gjort en playlist på Spotify, så nu kan du lyssna på samma som mig ikväll!
Klicka här för att lyssna: Annette & Bianca goes bananas


Theme song for Tonight - Rock that body


En två tre alla brudar ner på kne

Årets roligaste, gladaste låt, Kissie shakear sina överdimensionerade boobs som aldrig förr och alla brudar skall tydligen ner på kne (inte knä). But I don't care. Detta är något av det roligaste jag har sett på länge. Det är så dåligt att det blir bra. Like like like!Människor kan vara så förfärliga

Igår satt jag på trikken (spårvagnen i Oslo) och helt plötsligt så ser jag genom rutan en man som har fallt till marken och som inte klarar av att ta sig upp själv. Står med en hand på bänken och ett knä på marken och med huvudet nerböjt. Folk bara går förbi, tittar inte ens på honom. Jag fick panik inom mig, tänk om han har andnöd, hjärtfel eller något annat hemskt.
Bara för att han är sliten förtjänar han väll ändå inte att dö? Jag hoppade av vid nästa trikkhållplats och skyndade mig tillbaka. Då hade två yngre killar stannat för att hjälpa honom. Jag blev så lättad. Det visade sig att han hade trillat och pga ålder inte kommit upp själv, men det hade kunnat vara så mycket värre!

Folk borde skämmas, att inte hjälpa någon som ligger nere på marken är fan skammligt. Att bara sätta näsan i vädret och gå förbi någon som är uppenbart skadad. Jag var helt vansinnig, jag ville skälla ut någon, men vem?

Det tog mig lite extra tid att ta mig hem igår men det var värt det. Jag skulle inte bara kunna åka vidare och tänka att där låg han och dog och ingen ville hjälpa. Men tyvärr åker dom flesta bara vidare, struntar i hur det går med andra. Jag blir illamående, alla människor är någons förälder eller bror, syster osv. Borde inte vara lov att vara så likgiltlig.

Dagens Outfit 24.06.2010

Idag har jag på mig en kjol som jag köpte igår på Gina Tricot, blusen är densamma som jag hittade på Warehouse förra veckan och västen är gammal men den kommer ifrån Wera.

Separerade vid födseln?

Helt plötsligt kände jag och Anette att våra outfits påminde om någonting. Sen slog det oss!
(scrolla längst ner)

Anette & Bianca

Bianca & Anette?


Tradition är som skygglappar


Jag är inte religiös på något sätt, faktiskt så tycker jag inte religion hör hemma i ett modernt samhälle. Jag ser inte poängen.
Om bibeln inte hade varit känd sedan länge, världens mest tryckta bok, hade då någon som gått in i en bokhandel idag kunnat plocka denna boken ifrån hyllan och trott på ett enda ord i hela boken?
Hade denna personen gått ifrån klarhet till klarhet och tänkt "aha" detta är det jag sökt i hela mitt liv.
Självklart inte och det är ju för att utan tradition så hade alla kunnat se vad religion egentligen är, en massa påhittat nonsens. (Nej, jag attackerar inte jesus som historisk person, mer det där om Guds son/jungfrufödsel/gått på vattnet aspekten av det hela.)

Tradition är som skygglappar. Där ute finns världen och jag kan höra den och jag kan lukta den med jag kan inte se den. Jag vet att den är där men jag väljer att ignorera detta faktum.

Men jag gillar tradition. Jag gillar att dansa runt midsommarstången, fira jul och jag tycker om att vi har ett kungahus. Det är tradition. Det kostar varje svensk 14 kr om året att upprätthålla kungahuset, jag hade kunnat tänka mig att betala det dubbla, om det nu skulle vara så.
Dessutom är det ju bra för turismen och vad jag har förstått så drar kungahuset in mer pengar till Sverige i publicitet än vad vi betalar för dom. Det är alltså en god affär, det bidrar till välfärdssamhället.
Men det är inte därför jag gillar kungahuset, jag tycker helt enkelt att det är en fin tradition.

Det är en del av Sverige, vi är en monarki. Att våran stadschef är mer av en gallionsfigur än någon med faktisk makt förändrar inte det. Att det totalt strider emot allt som har med yttrandefrihet och religionsfrihet att göra stör mig inte heller, vilket kanske är det allra konstigaste.

Jag spenderade lördagen med att se på det kungliga bröllopet. Jag såg förberedelserna, när dem sa JA och talen under middagen. Jag tittade på dom stora folkmassorna (uppskattningsvis 1/2 miljon människor), när dem skar tårtan och vem som hade vilken kläning. Det var roligt, det var folkfest, det var ett bröllop.

Självklart är det nu dags för kommunister och socialister att opponera sig. För dem gillar tydligen inte tradition, eller har i alla fall en väldigt bestämd åsikt på vilken tradition som skall tillåtas. Att börja prata om att Sverige inte skulle vara demokratiskt gör mig bara illamående, vilka är dessa människor?

Jag antar att monarkin kommer leva kvar så länge som kungahuset har stöd av majoriteten av Sveriges befolkning. Och det är ju demokrati i högsta grad, för demokrati handlar om att göra det som majoriteten vill, vad än man nu tycker om det.

En händelserik helg

Jag vet inte om det är möjligt. Jag var på en lång fest i fredags och lyckades inte ta en enda bild. Vad jag däremot lyckades med var att få en armbåge i ansiktet på övre delen av näsan, blöda näsblod och på grund av att det gjorde så ont gå hem i förtid. Man kan se på bilderna nedan hur näsan fortfarande är väldigt bred högst upp. Personalfester är alltid händelserika. =)


Men idag har jag på mig skjortan jag köpte i torsdags och tog även bilder på väskan. So here we go.
Sommarfest med jobbet imorgon

Och jag har beslutsångest om vad jag skall ha på mig. Jag brukar alltid klä upp mig rätt rejält när jag skall ut men eftersom så många skall gå direkt ifrån jobbet och dresscoden var casuall sommer så känns det lite fel. Så istället tror jag att jag kommer satsa på kjol, sandaler och en vit blus av något slag och så kanske istället ha lite fancy smycken. Vill hitta en såndär underbart luftig blus som bara sitter sådär perfekt mot kroppen utan att se tight ut. Gärna långa ärmar så man slipper ha jacka på kvällen. Så jag är inte lite kravstor!


Blus ifrån Ellos - Twist & Tango

 

Blus ifrån Asos - Reiss

Ibland blir jag bara så upprörd

Ursäkta mig men ibland bli jag bara så irriterad på företag. I det här fallet msn. Loggar in som vanligt på jobbet (ja vi använder faktiskt msn här på kontoret, dock ej ens privata) och så kommer det upp den äckliga reklamen längst ner i rutan.
Barn, små små barn använder msn, detta är ju bara disturbing enligt mig. Urk!

Hur kvinnoförnedrande är det okej att reklamen på msn är egentligen?
(eng: Jenny is actually very shy! But on C-Dating Jennys shows how naughty she can be!)

D & JB's Wedding

I helgen gifte sig ett vännerpar till mig och Honovi. Detta var de första i samma ålder som oss som har "tagit det stora steget". Otroligt fint bröllop med vigseln i domkyrkan i Oslo och sedan kaffe & kaka (fest) på Bygdøy där ett swingband stod redo att underhålla.


Den vackra bruden med hennes far


Första dansen till Fly me to the moon


The Best m(a)en


Full fest kvällen lång


Och så blev det limbo


Som brudparet vann...


...med lite hjälp :)Studentfest på Westerdals

Igår var det studentfest på Westerdals för alla nya Westerdøler (studenterna på skolan kallas det). Jag hade egentligen tänkt vara hemma till 19:30 men trillade först innanför ytterdörren klockan 00.00. Jag hade en del förberedelser att göra inför en vänninas möhippa som kommer ta plats under dagen idag, men jag fick sändt pojkvänen på butiken istället. Han är så söt.

Det började med mingel med sina framtida klasskamrater och så fanns det faddrar att prata med som hjälpte en att känna sig välkommen. Hade med en flaska vin och så fick man dessutom en liten välkommsdrink. Vi hade quiz om Westerdals och det gick sådär. 4 plats av 6 klasser, inte så illa, inte så väldigt bra.
Sedan gick vi till en lagerlokal på Grüneløkka och när vi kom fram ställde dem sig och bankade på dörrarna, när vi kom in var det fullt med folk som hade bildat en lång gång, musiken pumpade (Madcon-Glow) och alla Westerdalselver ifrån dem äldre årskullarna stod och klappade i händerna och gjorde high five och skrek. Så oroligt roligt sätt all välkommna dem nya eleverna.

I can't wait to start school!!!!

It's Only a Paper Moon

Say, its only a paper moon, Sailing over a cardboard sea. But it wouldn't be make-believe, If you believed in me.


Tom Cruise shakear loss på MTV-galan

Säga vad man vill om Tom Cruise men dethär var sjukt kul att se på. Jag måste se det igen och igen och igen och... Ja, du förstår poängen. Nattens mtv-gala bjöd på många höjpunkter men som sagt, en Tom Cruise utklädd till Les Grossman (hans karaktär i Tropic Thunder) som gör en dirty dance med JLo, det är underhållning! Se videon och du förstår säkert vad jag menar!

 

Läs mer om nattens höjdpunkter på Aftonbladet


Ny Mobiltelefon - Hurra Hurra Hurra

Det var egentligen inga större fel på min gamla mobiltelefon. Kameran fungerade inte längre och den var ifrån 2007 men ändå, den va toppen. Trots detta är jag ändå rätt glad för att ha fått en ny mobiltelefon i present av min kära. Det är ju dessutom alltid bra att ha en telefon i reserv (alltså min gamla samsung då).


Det är en Sony Ericsson W995, en Walkmanmobil med 8GB minne och en kamera med 8.1 megapixel. När du har tagit en bild kan du direkt välja att lägga ut den på facebook. Videokameran är youtube-ready och du kan snabbt lägga upp dina videos med youtube-programmet. Den har Wi-fi och Walkmanfunktion, röststyring, radio, trackID, fotoredigeringsprogram och ja, mycket mer. Dessutom är den rätt snygg.

Party Weekend

Denna helgen har det varit full fart. Det började med att vi hade helt fantastiskt fredag och jag & Honovi hade en date i parken med vin och grill (efter jag hade spenderat över 3 timmar på stan för att hitta en sommarkläning). Gick ut på krogen och mötte några vänner efter det. Efter bara några timmars sömn var det dags att kliva upp. Jag och honovi började Lördagen med att åka ut och segla i några timmar för att sedan hamna på trägårdsfest med grill i Holmenkollen.
Så man kan ju tänka sig att jag var hemskt trött idag. Men there is no rest for the wicked, upp "tidigt" idag också för att träffa Anette i parken. Låg och solade till klockan fyra, sen var jag bränd hummer.
Så detta är i alla fall grunden till att jag inte har bloggat i helgen, har helt enkelt inte varit hemma. =)


På skaugum i Oslo


Jakten på den perfekta sommarkläningen

I morgon skall jag och Honovi på trädgårdsfest i Holmenkollen och eftersom min garderob är väldigt begränsad hade jag idag tänkt ge mig ut på sommarklännings-jakt. Jag tycker egentligen inte om att shoppa efter något när man vet vad man vill ha, för då hittar man ju aldrig nånting! Men förhoppningsvis så har jag tur...
Jag vill ha något supersommrigt och femninint, tex en blommig kläning i 50-tals stuk. Den får inte heller kosta för mycket, så detta kommer att bli en utmaning.Hade jag hittat en som denhär hade dagen varit räddad.Mina mål och förhoppningar

Såg en jätterolig artikel på Aftonbladet om en sida som heter 43things.com. Den går ut på att du bör ha 43 drömmar/mål med livet/önskningar och lista dessa på deras sida. Jag blev såklart medlem direkt, jag älskar att göra listor.
På sidan kan du också se hur många andra som har samma mål i livet som du. Flest personer har listat att bli smal som ett mål med livet. Jag har visserligen också listat att komma i form men inte som nummer 1 på listan direkt.

Några av mina mål är:

1. Go to College - Detta är något som snart kommer infrias då jag börjar på Westerdals till hösten. (4215 people)5. Travel to New York - Något jag verkligen vill göra och som jag känner är en dröm som kan bli sann inom snar framtid. (105 people)7. Write a book - Jag älskar att skriva, behöver jag säga mer? (27 565 people)12. Learn to Windsurf - Detta var något jag provade första gången i vintras på semester och som jag vill lära mig mer av! (123 people)Läs mer på Aftonbladet här

Parklife - To the End

Sweet, sommaren är här. Den 1 juni kom och gick och det var den hitills varmaste dagen på året. Det är som om världen vet att nu blev det juni och då vill vi ha sommar. Så självklart var man tvungen att gå ut och sätta sig i en park med några kalla öl och njuta av det fina vädret. Fick denna gången sällskap av Elin (som nyss kommit till Norge ifrån goa GBG) & Honovi (kameraman).


RSS 2.0