Fel låt vann, eller?

Jag brukar inte se melodifestivalen, schlager är inte riktigt min grej. Trots detta fastnade jag och Honovi framför tv:n igår och såg finalen på svt (jajemen, vi har Svt i Norge). Jag blev positivt överraskad, roliga programledare och många bra bidrag. Men vinnarbidraget, var det verkligen särskillt bra? Jag tycker inte det. Tråkig låt, hon sjöng konstigt och ser ut som en liten fågel i fula converse. Jag tror inte att hon kommer ha en chans i finalen i Oslo.
Röstade folk på henne bara för att Aftonbladet hade förhandstippat henne som vinnare? Eller var det för att "hon är ju bara 18 år och hon blir ju såååå glaaad när hon vinner". Jag vet inte men jag har inte fått uppfattningen om att det var en så omtyckt låt, men uppenbarligen var det ju det eftersom hon vann...

Personligen skulle jag vilja att en låt med lite mer liv i vann, mina favoriter var Keep on Walking-Salem Al Fakir och Kom-Timoteij. (Som du kan lyssna på nedan)

Vilken var din favorit? Var det verkligen Anna?


Timoteij - Kom
Salem Al Kafir - Keep on Walking


Kommentarer
Postat av: Dan

Det var den rette låten som vant. Den desidert beste og mest egenartede i gårsdagens finale. Anna Bergendahl blir nok ikke å nå til topps i Oslo, til det har sangens hennes ikke nok freak-show preg. Jeg tror freakshow + referanser til utdaterte uttrykk fra 90-tallet er oppskriften på seier i år. Derfor havner også Norges Didrik langt ned på listen.

2010-03-14 @ 19:39:25
URL: http://norskkultur.wordpress.com/
Postat av: Bianca

Jag tror inte att det kommer gå något vidare bra för Anna, kanske ligger Norge bättre till men den påminner om någon annan låt vilket känns fel. Jaja, det blir ju spännande att se i alla fall.

2010-03-14 @ 22:50:03
URL: http://biancaioslo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback