Vadå "det duger nu"?!

Kvinnodagen har kommit och passerat, i år som så många år förr. Visst har mycket blivit bättre på 100 år, visst är vi idag väldigt jämställda.

Det är inte längre modernt att vara feminist, kvinnor skriker att "nu borde dem sluta med detdär feministsnacket, det står en upp i halsen". Ibland känner jag så själv. Jag känner så för att jag är otacksam och bortskämd, precis som alla andra kvinnor som inte förstår hur våra föregångare har slitit för att vi kvinnor idag, skall kunna ha det bra.

Otacksam. 

Tänker på den tiden då kvinnor var riktiga kvinnor och män var riktiga män. Där kvinnans liv kretsade kring att laga mat, föda barn och städa undan efter mannen - om man hade tur. Hade man otur så var man ogift, oförmögen att leva ett anständigt liv då inget jobb betalade en kvinna det som behövs för att ha råd med hus och barn.
Hade man riktigt otur blev man gift med en skitstövel och ens liv kretsade kring att servera maten lagom saltad/varm/i tid - annars hade mannen rätt att slå dig, att se till att pengarna räckte till kläder åt alla barnen - då mannen söp bort det mesta av lönen på fredagen...

En vän av mig skrev idag på Facebook:
Vem har bestämt att jag ska tjäna mindre än min manliga motsvarighet? Att jag ska klä mig vågat på klubben men på jobbet "med anständighet"? Och vem har bestämt att män ska var starka och inte visa känslomässig svaghet? Vem har sagt att de inte vill ha samma rätt och lika mycket pappaledighet? Alla jämställdhetstänkare - kvinnor som män - det här är vår dag! Låt oss stå upp tillsammans denna kvinnornas 100-årsdag.

Kommentarer
Postat av: Kärlekens Land(o)

man - kvinnor - skall aldrig nöja sig med mindre än vad som är berättigat.



Männen måste ge ifrån sig, och kvinnan måste få.



Och det är helt klart så att de män som har åsikten att 'det räcker nu', är samma (slags) män som haft samma åsikt de senaste hundra åren.

2010-03-09 @ 08:18:44
URL: http://landosteve.blogspot.com
Postat av: Candy

Eller hur! Män har alltid sagt att vi ska vara nöjda, att de säger det nu är knappast ett bevis på att vi verkligen borde nöja oss. Dels slet våra förmodrar som idioter för att vi skulle få rösträtt tex. och det är bara ungefär 100 år sedan män fick slå sina kvinnor här i Sverige, så länge det inte blev bestående skador.



Med det i åtanke tycker jag absolut att man bör fortsätta kämpa, inte fan vill man ju ha tillbaka det samhället + att det finns könsroller idag som ställer till problem både för män & kvinnor. För människor! För att inte tala om hur det ser ut i andra delar av världen- där är det ju för dessa kvinnor så som det var för oss för ett par hundra år sedan.



Förut tänkte jag: äsch, varför feminism och detta snack om jämställdhet? Men jag har tänkt om. Även om jag inte kallar mig för feminist då jag tycker att namnet klingar fel, så brinner jag för jämställdhetsfrågor och tycker att kampen är jävligt viktig. Jag önskar att fler kvinnor kunde tänka så här. Och fler män!



Mycket bra & viktigt inlägg, och jag gillar det din vän skrev om att det är mansdagar 364 dagar om året. Smart tänkt!

2010-03-09 @ 15:44:55
URL: http://www.eye-candy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback