McDonalds hatar din kropp

Är det någon som är förvånad, verkligen, egentligen? Alla "vet" att Donkan är skit. Eller ja, alla i Sverige i alla fall där vi är såpass upplysta om kalorier, tillsattser, transfetter och saltmängd.

McDonalds har vid flera tillfällen försökt lansera sig som ett nyttigt alternativ, för att dem har några trista små sallader och en fruktpåse till barnen. Jag läste för några år sedan en undersökning som gjorts om snabbmatkjedjor och det visar sig att när det finns alternativ som sallad på en bild brevid tex pommes frites och hamburgare så är folk mer benägna att välja det onyttiga alternativet. Detta måste ju McDonalds veta men skyltarna dem hänger ju där och dem kallar sig nyttiga.

Smaktillsatser och höga fett och sockermängder gör att kroppen får ett beroende, en längtan till den typen av mat. För folk kommer ju tillbaka, folk vill ha mer, även fast stanken (som påminner om svettig sportsocka) möter dig redan innan du kliver in i "restaurangen".

Och nu visar det sig alltdå att förutom att vi praktiskt taget blir förgiftade av att sätta i oss en BigMac & co så är det inte ens färsk mat som serveras. Anställda med minimilöner och utan utbildning byter datumstämplar och sägs åt att hålla tyst om det.

Om du köper en BigMac Meny med mellan pommes och mellan läsk så får du i dig 1030 kcal. Istället hade du kunnat äta:

200 g kyckling
300 g potatis
1 kg tomat
100 gram salsa
200 kcal till något valfritt annat
Obegränsat med kolsyrat eller vanligt vatten

Poängen är inte att du skall äta just det jag skrev ovan, men man måste inse hur mycket energi 1030 kcal är och då är det bra att jämföra med sundare matvaror som också är billigare och blir massor av måltider. Bra för dig och bra för din plånbok.

Så sluta äta snabbmat, det gör inget för dig (utom att göra dig fet och osund). McDonalds bryr sig inte om hur du mår, så länge du betalar. Så ge inte dina pengar till ett företag som hatar din kropp.

Aftonbladet, DN, Expressen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback