Meat Free Monday

Jag och några av mina medstudenter på Westerdals hade retorik på schemat denna veckan. En av uppgifterna var att hitta en sak vi ville övertyga andra om.
Vi valde att göra en liten film om konsekvenserna av att äta kött (ur miljösynpunkt).A norwegian film about Meat Free Monday, made by students by Westerdals School of Communication in Oslo.


Make a Change


Konsumtionen av kött ökar och ger redan nu större klimatpåverkan än världens alla transporter.

Hjälp!

Have a meat free monday för fanHemma hos oss

Ibland så har jag och Honovi helt menlösa diskussioner.
Honovi har skaffat en ny mobil och då följer det med en ful skyddsplast. Som den knäppisen han är blev han fullkomligt galen när jag tänkte ta av skyddsplatsen. Varför?

Jag resonerar såhär:
Du har en skyddsplast på mobilen för att den inte skall skadas innan du får den, det är viktigt för att du vill ha en fin skärm. Honovi vill ha kvar plasten på skärmen för att han inte skall repa den i fickan. Han vill inte att den skall repas för att han vill att skärmen skall se bra ut.
MEN NÄR DU HAR EN BUBBLIG PLASTFILM PÅ SKÄRMEN SÅ SER DET JU F*N INTE BRA UT!

Jag blir tokig, wtf?Eftersom jag satt med hans nya mobil i handen när vi hade diskussionen blev allt förevigat på film. Lovely.Photo Booth Art

Konst är överallt, eller? Om du skapar något och kallar det för konst så är det ju det. En svart prick på en vit duk kan vara konst. Idag är det serietidnings-effekten i Photo booth som är "min konst". Alla som har en Mac kan göra det och det är faktiskt ganska roligt. Så om du sitter med en Mac, slå dig lös och ta lite sjuka foton, du vet att du vill!vill ha vill ha vill ha

Jag är inte en stor tekniknörd och missar ofta stora tekniska nyheter. Smartpen lanserades i början av 2008 vilket gör mig ca 2½ år sen och du har förmodligen redan sett dethär. Men för mig är det nytt och spännande, så det får bara bli ett inlägg! =D


Detta är alltså en penna som du använder på ett speciellt anteckningsblock. På blocket finns koder som gör att pennan registrerar vad och när saker har blivit skrivna och vad som sades (ljudinspelning) mens du skrev det. Allt kan föras över på datorn och lagras & delas.
Det är svårt att förklara så la med två videos nedanför, fascinerande grejer!

Jag vill gärna ha en och hade jag haft 1690 nok till övers så hade det varit en Smartpen på väg hem till mig i skrivande stund. Kolla in Livescribe pulse pennan på hemsidan här!

One night in Oslo

Igår var en rolig kväll som inte helt gick som det skulle. Honovi försvann och vi hamnade på ett riktigt jäkla hak. Men vi var vid gott mod och hamnade på Beer Palace, ett annat riktigt jäkla hak. =DKlippt och skuret

Jag verkar inte kunna låta bli att klippa håret relativt kort. Varje gång som det börjar växa ut så är jag där med saxen (alternativt går till frisören). Den här gången kom jag aldrig till frisören utan bestämde mig för att dra fram en väldigt stor och skarp sax och bara klippa håret rätt av.

Sagt och gjort. Nu har det gått två veckor och jag är fortfarande nöjd. Andas ut.Redaktionsmöte

Hellu!

Why the Face?

This is propaganda

Dagens uppgift: 4 gamla vita gubbar slåss just nu om att bli ordfører i Oslo kommune. Uppgiften är att plocka fram en kandidat, verklig eller fiktiv som skall kunna banka ut de gamla gubbarna. I tillägg skulle vi laga en propaganda-poster.
Vi valde Vendela Kirsebom som våran postergirl, inte nödvändigtvis för att hon är så väldigt kompetent men för att vi kunde :p
Tillsammans är vi dynamit - rösta svenskt/norskt!

Se hit Norrmän!

På sistonde har jag varit väldigt frånvarande på min blogg, men det finns en god grund till det!
Jag håller nämligen på att starta upp ett internet magasin! Det är så sjukt spännande.
Det kommer bli ett kreativt och inspirerande nätmagasin och det finns en möjlighet för att alla kreativa människor "där ute" ska kunna bidra.

Just nu håller vi på att ha en namntävling. Eftersom magasinet är ett elevinitiativ på skolan (Westerdals) har vi vår huvuddel av tävlingen där i form av en stor poster med en förslagslåda (instuktioner, papper och penna hänger på väggen vid sidan av postern).
Vem som helst kan däremot delta men eftersom vinsten är ett universalgavekort som bara fungerar i norge så kan priset inte bli något annat även om du är svensk och vill delta.

I vilket fall som helst, norsk eller svensk. Om du vill delta i tävlingen eller läsa mer om magasinet så är du mer än välkommen till att besöka våran sida på Facebook!
Följ länk här!


Några vänliga själar ifrån Art Direction klassen tog på sig ansvaret att skapa ett plakat som skulle bli en showstopper i korridorerna, jag får väll säga att dom lyckades ganska bra med det.

Födelsedags "Mob"

Tänk att du har ett helt vanligt jobb, men på det här helt vanliga jobbet händer det något väldigt ovanligt.
Jag mår bra i hela kroppen när jag ser sådant här.
Jag röstar för mer glädje i vardagen och 10% fler överraskningar!
2.5 miljoner har redan sett videon, se den du också!
Text tänk Tage

Det är fredag och jag borde varit ute och festat eller i alla fall socialiserat, men som den gamla tanten jag är somnade jag innan klockan 21. Nu är jag vaken igen, fasiken.
Så nu sitter jag ensam hemma med hunden. WTF. På toppen av allt lärde jag mig att göra hjärtan på facebook, hur jävla idiotiskt är inte det?

"Å jag tycker om dig nuss nuss <3"

"nej duuuu puss puss <3 <3 <3"

Jag tror att jag mår illa. Jag tar och läser lite Tage Danielsson, kanske du borde göra detsamma? Jasså, du har inte en stor Tage Danielsson-samling, det var ju dumt. Jag bjuder på lite text nu så kan du gå ut och köpa "Tage Danielssons paket" i morgon. Alright?
Tankar - Av Tage Danielsson
  • Jag tänker, alltså gör jag mig till.
  • Om Gud hade funnits hade han väll inte varit så dum att han skapat hedningar?
  • Enligt hälsovårdsnämndens beslut äga hundar icke tillträde till livsmedelsbutiker. Äro då vi människor så garanterat osnuskiga att vi själva bör släppas in? Nej! För övrigt är hälsovårdsnämndens beslut meningslöst, eftersom butikerna ändå vimla av insmugglade hundar, förklädda till korvar.

Det romantiska sällskapet

Att foto i ljus som bara består av stearinljus gör inte min canon glad. Det mesta gör min canon glad men svagt inneljus är inte en av de sakerna. Hur kommer det sig att man ser så trött ut av blixt? Jag vill ha en ny kamera, vet inte helt vad jag vill ha men något bättre i alla fall, med extra objektiv.Tillbaka ifrån middag på Kloster

Inte ett riktigt kloster då, vad dum du är! Bara en kloster-inspirerad restaurang. Maten var väldigt god och stämningen fenomenal.
Det var sparrissoppa som aptitretare, laxtartare till förrätt, hjort med svamp och rödvinssås till huvudrätt och en limesorbet och chokladmosse som avslutning. Massa gott att dricka och såklart ett väldigt trevligt sällskap.

www.klosteret.no

Stort hemligt projekt

Håller på med ett projekt i skolan just nu. Det enda jag kan säga är att det är stort och involverar väldigt många människor. Det kommer vara tillgängligt för alla som är intresserade och målet är att det skall ligga uppe på internet inom en månads tid.

När jag känner att jag kan berätta mer kommer jag skriva om det här på bloggen så glöm inte att följa med på vad som händer!Och ni trodde att Kissie var dum i huvudet

Ny norsk bloggtjej som redan har fått över 170 000 views på youtube (8/9 kl:19:00). Bruden kan inte läsa av klockan på datorn och tycker att man skall skratta åt gamla människor som trillar.

Fejk eller äkta? Tänkte först att det här måste vara fejk men å andra sidan, det finns vansinnigt mycket dumma människor "out there".It-vecka projekt, resultat


Okej, så vi skulle göra ett CD-cover förra veckan och använda oss av photoshop och illustrator. Eftersom jag är en nybörjare i båda programmen blev mitt cover inte så väldigt...fancy. Men här är resultatet i alla fall.
(Är väldigt glad att jag går text-linjen och inte grafisk design)


Picnik.com

Hittade ett bildredigeringsprogram som till och med jag klarar av att använda (photoshop är för avancerat för mig). Du kan göra om en bild på 1 minut och få ett ganska bra resultat, dessutom är det gratis, men premium kostar nästan ingenting heller.
Gå in på www.picnik.com och prova själv.

Här är 2 foton jag gjorde om idag :)Nedtoning av gulhet, hade jag fortsatt att jobba med fotot hade det antagligen gått att få ännu bättre. Men för att ändra färg och skärpa var det bara två snabba funktioner.
På det här fotot använde jag först "crop"-funktionen för att få bort ett halvt huvud och hår nere till vänster. Sedan använde jag neutralverktyget för att få fotot att se gammalt ut. Tyckte att det fick rätt stämning.
Functional Wallpaper

This Pixelnotes wallpaper, by designer Duncan Wilson, consists of four layers of varying grey tones. Each layer is like a post-it note and every time you split a layer, the individual pixel gets darker.Se mer; klicka här

En gammal klassiker

Kommer ni ihåg den här ifrån svt-programmet Kobra? Så vansinnigt roligt, jag dör!MTV Commercial

Det här är en video som gjordes av några Westerdalselever (min skola) och som sen sändes på MTV.
Klicka på bilden!Get Your Own Goddamn Bag from Westerdals School of Communicati on Vimeo.


Spin Doctor

Ikväll var jag på förpremiär av en ny pjäs på Oslo Nye Teater. En humoristisk och politisk uppsättning originalt skriven Alistair Beaton översatt av Knut Nærum.
Som namnet säger handlar det om en spin doctor, eller ja, flera faktiskt. En spin doctor är en talskrivare, en kommunikationsrådgivare.

Det är en politisk satir som handlar om vad människorna bakom kulisserna gör för att fortsätta vinna val. Gränser korsas och moral, vad är det? Manipulativa Even håller gruppen med en järnhand och ser till att få sina medarbetare att dansa efter hans vissla. Ett problem uppstår när hans exfru Lisa, har fått nys om en skandal som rör en av partiets medarbetare. Lisa måste tystas.

Samtidigt följer vi livet kring FG i två dagar där medarbetarna gör att för att göra FG glad. FG står för Full Gas, fast många översatte f:et till något helt annat.

Betyg? 4 stjärnor. Du kan inte undgå att bli underhållen.Rolig grej: På hemsidan rätt under priserna står det också "Vi gjør oppmerksom på at det røykes på scenen to ganger i løpet av forestillingen."

RSS 2.0