My Favourite Thing

Min värld har blivit lite bättre. Nu behöver jag inte diska teklypor varje gång jag skall ha en kopp te.
Har införskaffat engångspåsar som man fyller själv och trär på en pinne. Perfekt!Det mest googlade ordet

Såg på Oprah idag och det pratades lite om vad som var normalt beteende.
Programmet avslutades med att Oprah frågade publiken om vilket ord de trodde var det mest googlade och alla svarade såklart sex och det var ju det jag trodde också, men det var fel.

Det mest googlade ordet är LOVE.En av många bilder som kom upp på google bildsök.

Underbar Schipperke

Om du älskar din hund kan du ta ett foto och skicka till Sian Keegan som sen gör ett 3D-porträtt av din hund. Men egentligen så är det ett gosedjur om du frågar mig. Antar att 3D-porträtt låter mer vuxet.
Dom handgjorda gosedjuren kostar mellan 125-200 dollar, wuh!


Klicka här för att komma till sidan.Hittade en lite Schipperke på sidan, det är samma hundras som min Lilleman!

Här är lite fler hundar ifrån hemsidan som bara var för söta för ord.

Jämställdhet kommer inte av sig själv

Varför skall man vara rädd för att några barn, kanske, om vi har tur, blir mer jämställda än dess föregångare. (Se artikeln i Aftonbladet om ett mer jämställt/könsneutralt dagis.)
Varför skall man bli arg för att någon provar något nytt? Uppenbarligen fungerar inte det vi gör nu, könsrollerna är fortfarande lika snedfördelade, lika idiotiska.

Hemma hos mig är det min sambo som diskar och tvättar nio gånger av tio. Jag kan inte föreställa mig ett liv där jag skulle göra allt hemma och passa upp på en man bara för att han är född med en penis. Vad är det med den där förbannade svällkroppen som gör 50% av befolkningen så mycket bättre än mig? Jag kan tyvärr inte se det.

"Män med makt fascinerar. Kvinnor med makt provocerar." Hanne-Vibeke Holst.

Varför är det fortfarande så. Varför är jag en bitch om jag gillar att bestämma eller om jag "tar makten". Det är för att män inte tycker att den tillhör mig och att jag snällt skall sitta och låta dom riktiga karlarna bestämma.
Någonstans på vägen, någon gång i livet händer det här med oss, det som gör att vi känner så.

Jag tror absolut att det börjar redan på dagis. Att tjejerna skall leka med dockor och killarna med bilar. Jag hatade att leka med dockor som liten, ändå hade jag flera i min ägo för att andra utomstående tyckte att jag minsann skulle vilja leka med dockor.

Jag menar inte på att vi inte skall vara män och kvinnor. Jag tycker inte att jämställdheten sitter i kjolar och byxor. Den sitter i våra huvuden och desto tidigare i livet som vi kan börja ändra vårt tänkesätt, desto bättre lättare blir det att uppnå ett jämställt samhälle.


Magnus Betner säger det ganska bra, han är en av många pappor som inte vill att hans dotter skall växa upp i ett samhälle där hon alltid ses på som lite sämre.


VIDEO 1

VIDEO 2


Dead in the Family

Jag håller på att läsa den senaste boken i Sookie Stackhouse-serien.
Blev så sur över att jag inte fick tag i den amerikanska utgåvan då framsidan på min bok är en bild ifrån serien true blood. Det hade kanske inte vart ett så stor sak för mig om inte en av karaktärerna på framsidan har varit död i 7 böckers tid. Uppenbarligen har inte den som gjort framsidan läst några av böckerna. Lite pinsamt.

Har bara 80 sidor kvar, vill inte att boken skall ta slut.
Vad är konst?


Kan vem som helst vara en konstnär? Vem är konstnär?
Svaren blir som oftast att om något är konst är upp till konstnären och denna någon är en konstnär så länge den personen själv eller någon annan anser att den är det.
Så konst kan vara allting och allting kan vara konst.
Konst är helt enkelt lätt identifierbart samtidigt som det är väldigt oidentifierbart.

Jag gillar att måla. Är jag konstnär då? Jag målar just nu en naken kvinna i en utmanande ställning mot en amerikansk flagga. Är det fortfarande konst eller är det porr? Är erotik konst eller kanske snarare vilken konst är inte erotisk? Hon ser billig ut! Det är meningen.

Så här långt har jag kommit, vad tror du det skall stå i pratbubblan?
Skrivtips till dig som vill författa

Att skriva är inte som man ser på tv. Du kan inte tända levande ljus och dricka rödvin eller bara sätta dig på en brygga vid sommarstugan och förvänta dig att det rinner fantastiska historier ur dig.

Att skriva kan vara som att pressa blod ur en sten. Du skriver du tar bort du skriver du känner självförakt. Du skriver och du undrar vem som skulle vilja läsa det här egentligen.

Idag hade vi Inger Bråtveit på besök i skolan idag och vi pratade en del om författande. I morgon kommer Audun Mortensen och på fredag kommer Nikolaj Frobenius.

Här kommer några skrivtips inspirerade av intervjun med Bråtveit.1. Skilj mellan skrivaren och redigeraren. Skrivaren är den personen du måste vara när du skall börja på din novell eller roman. Du får inte försöka vara duktig eller tänka för mycket över vad du skriver. När du är färdig med att skriva kan du se på din text med ett kritiskt öga och först då vara redigeraren.
Write drunk, edit sober.

2. Hitta en miljö du kan skriva i. Det hjälper kanske inte på kvaliteten på texten men utan en bra arbetsmiljö kan det vara svårt att få något gjort.

3. Skriv varje dag. Oftast handlar det bara om att sätta sig ner och skriva och skriva om. Vissa delar i en text kan vara svåra att skriva men dom delarna får man bara jobba sig igenom.

4. Det är inte målet, det är resan. Det handlar inte om att bli färdig så fort som möjligt (även fast det är viktigt att fullföra). Det roliga med att författa är ju att skriva så njut av det när det händer, njut av resan.

5. Sitter du fast? Gör små skrivövningar. Ta ett foto och gör en miljöbeskrivning. Sätt dig på ett café och hitta på en karaktär och en plot kring personen som jobbar där. Kanske kan du använda något av det du skrivit om i din text?


I'm a Tiger, hear me roar

Ring with a killer instinct.Frisk som ett äpple

Har äntligen fått köpt mig en ny parfym. Själva parfymen är inte så väldigt ny men den luktar fantastiskt gott och fräscht vilket är det viktigaste för mig.
DKNY - Be Delicious

Fantastiska illustrationer ifrån the Ark Project

Åh, när jag såg artikeln om Ark Hotel i Aftonbladet var jag tvungen att googla det.
Då hittade jag även en förklarande bild i dailymail om hur det kommer att se ut inuti och fungera.

Det skall ju vara ett hotel som kan stå emot naturkatastrofer (översvämning, jordbävningar osv) och man undrar ju om det behövs, var det behövs och vem som skall betala för det.

Jag vet inte vart jag ska, men jag ska komma dit


Frustrerande, att ligga hemma och vara sjuk.
Utan bättring.
C-Vitamin-överdos utan hjälp.
Klarhet till klarhet.

Mens de andra får vara ute och leka.
En ensam person under täcket.Cremefärgad Vår

Idag har jag beställt lite varor på Asos.com. Handlade på rean så det blev riktiga studentpriser.
Längtar nu till varmare väder.ASOS Drape Back Top
Efter jag beställde blev varan "out of stock".


ASOS Twist Front Top

ASOS Lace Scarf Chiffon Blouse


ASOS Stone Set Studded Hedgehog Ring

Ät mer Choklad, du vinner på det!


Livet blir bättre med choklad, det finns det vetenskapliga studier på. Dina blodkärl vidgas och choklad minskar risk för sjukdomar som kopplas ihop med hjärt-och kärlsjukdomar. Självklart gäller det mörk choklad men vad gör det mig, jag älskar ju all sorts choklad!

När jag säger mörk choklad så menar jag 70% och uppåt, den är full av antioxidanter som vill dig väl.
Om du är trött skall du äta 45 gram av choklad som är 85% och uppåt. I alla fall enligt Aftonbladet. Jag tänkte prova det, vet inte helt hur jag skall mäta effekterna men men.

Mörk choklad tas inte heller upp i tarmsystemet på samma sätt som ljus choklad vilket innebär att du blir mindre fet av samma mängd mörk choklad som ljus. Du får också en större mättnadskänsla av mörk choklad vilket förhoppningsvis gör att man klarar sig med lite mindre mängder.

Så nu vet du! Koka dig en kopp te och bryt loss några bitar ifrån din chokladplatta, läs en bok eller sätt på din favoritfilm så skall jag lova dig att du mår bra även under den gråaste vinterdag!

Här är chokladen jag brukar äta.


Humans since 1982

Kolla in två av verken ifrån svenska Humans since 1982.

Hair clip on hair by humans since 1982, 2010 from Humans since 1982 on Vimeo.

The clock clock by humans since 1982, 2010 from Humans since 1982 on Vimeo.
Suckerpunch Posters

Jag älskar planscherna ifrån filmen Suckerpunch som kommer på bio i mars.
Det är ganska tydligt att det är samma regissör som har gjort 300 och Watchmen när man ser stilen.

Klicka på bilderna för större storlek.

Such a Doglover

Jag kan inte förstå att någon kan vara en kattmänniska när man kan vara en hundmänniska.
En hund älskar dig och är glad för att se dig. Och när du kommer hem ifrån skolan och är trött och bara vill vila så kommer hunden och håller dig varm.
Dessutom är han löjligt söt!


Etsy

Finns massvis med saker på Etsy som jag vill ha!
Här är några av dom.
Klicka på bilderna för att komma till produkten på Etsy.Kalender ifrån bloggaren bakom Paperfashion.
$29 USD


Anteckningsbok av Thelma Lugo
$12 USD


Anatomiskt hjärta med teksten You Are Here
$30 USD


Vintage Resväska i rosa och vitt
$58 USD


Franska dekorramar till sovrummet att fästa direkt på väggen.
$42 USD


BINGO

När folk undrar vad jag utbildar mig till brukar jag svara Copywriter, problemet är att ingen riktigt förstår vad jag menar så då förklarar jag att jag vill jobba med reklam.
Reaktionen blir då....

Tja, bilden förklarar bättre än jag.Bilder som får dig att rysa

Läs det senaste inlägget i Engine Magazine som har varit på besök i ett slakteri.
Många saker man kommer att tänka på och känslor som rörs upp till ytan.

If a slaughterhouse had walls of glass everyone would be vegetarian.
- Paul McCartney

Engine Magazine
- Varning för starka bilderEn Twittrare en Kvittrare

Idag har jag återupplivat min Twitter-profil och tänkte försöka ge det ett försök.
Du kan kolla in min profil genom att klicka på fågeln.

Mitt användarnamn är Kvitterering.
Lord Tennyson was a wiseguy


It's a black and white world we live in my friend

But I'm in a colorful state of mind...

I Wanna be Americano

I Engine Magazine har vi publicerat en fotoserie med bilder ifrån USA tagna med systemkamera och svartvitfilm.

Besök EngineMagazine.netArtikel av Vegard Krogh Johansen

Take a Bow Granny

Det bor en liten tant i mig som vill komma ut!
Chanel, pärlor och skinnloafers.
Klicka på bilden för att komma till priser och inköpsställen.

Granny


"Galileo" and "Dead All Along"

Ibland tänker jag på hur det ser ut i vissa animatörers huvud. Det måste var en vacker plats.


Galileo lever isolerad uppe på en ö i himlen, han är besatt av att komma högre upp.En film som är både ryslig och vacker gjord av studenter på UCLA.New Look

Idag har jag klippt lugg, jag gjorde det själv och jag måste säga att jag blev ganska så nöjd!
Inte konstigt att dom dekorer stora husfasader med mig!
Fantastiska Alberto Cerriteño


Alberto Cerriteño är en mexikansk illustratör & designer som har bor i Amerika/Portland.
Starkt inspirerad av urbana vinylleksaker, alternativa serier och den pop-surrealistiska rörelsen, har Alberto Cerriteño utvecklat sin mycket personliga teknik och stil. Alltid närvarande är inslag av traditionella mexikanska konstnärliga influenser som man kan se i hans hantering av texturer och dekorativa mönster.
Illustrationerna är slående och han blandar ofta mättade färger och bläck, och har gärna en vintage kaffe finish. Alberto, med mer än tio års erfarenhet som Art Director flera byråer har gjort reklam, tryck, interaktiva, installationer och pedagogiskt arbete. Nu arbetar han som oberoende konstnär och samarbetar med begåvade människor som har udda och kreativa idéer med fokus något där han kan tillämpa sina unika skapelser.
www.albertocerriteno.com


Gör din egen kalender

Hittade en rolig sida där du kan redigera dina foton på ett lite annorlunda sätt.
Du kan till exempel göra antikeffekt på fotot, animera dina bilder eller göra en egen kalender.
Idag har jag gjort kalender för de första 6 månaderna i år.
Klicka på bilderna för större storlek.

PhotoFunia.com

PhotoFunia.com

The girl and the Typewriter

Det här inlägget dedicerar jag till alla unga människor som aldrig har hört plinget ifrån en skrivmaskin och som aldrig blivit sur när en tangent satt sig fast och fått bläck på fingrarna.

Jag hade en skrivmaskin när jag var liten och jag saknar den.


“There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.”
- Ernest Hemingway

Writers Block

Läste precis att en vän av mig också hade skrivkramp så jag var tvungen att hitta fram något som lättade lite på humöret. Här är Just Jack - Writers Block.Livet är en slump

Idag fick jag kommentaren (se förra inlägget):

Postat av: Maria

När man börjar se det som en slump att man fötts eller att världen kommit till av en slump...Då är det dags att packa ihop och gå hem = )

 

 

I agree to disagree!Den här kampanjen sattes upp i England av människor som var trötta på att se religiösa budskap varje dag på väg till jobbet. Den fick en massiv respons. Jag tar av mig hatten för dom.

En lite rolig grej som blev i kölvattnet av kampanjen är att du nu kan göra din egen buss-skylt på internet.
Här är min!
Gå till Bus Slogan Generator

Hahhhahaha...hahhahahaha

- Vi bakade och delade ut 200 semlor i anslutning till semmeldagen. De flesta på skolan blev glada. Och vi känner att vi inte är ensamma i detta utan att vi får hjälp. Ta en sådan konkret sak som att vi hade köpt för lite grädde. Vi räknade ut att det skulle bli 0,3 deciliter per semla så vi bad till Gud att det skulle räcka. Det gjorde det och vi som var där är rätt säkra på att vi la på mer än 0,3 deciliter, berättar han.


Läs hela artikeln på expressen!


När man börjar se Gud i en semla så tror jag det är dags att packa ihop och gå hem

En dörr blir en väg blir en hylla blir en gång

Har du tröttnat på dina tråkiga dörrar? Är du uttråkad när du ser dess vita fason?
Nej, inte jag heller, men vi kan väll låtsas?
För ibland hade det väll varit roligt att dörren du stod framför såg ut att leda till något annat än sovrummet eller köket.

På couturedeco kan du köpa dessa roliga tapeter!


Snöoväder och Förkylning

Det går hand i hand och jag är drabbad.
Vägen hem ifrån skolan är i alla fall vacker...
Siss og Unn och Frykten och Roman

Vi fick i uppdrag att läsa tre böcker till mitten/slutet av januari, jag har försökt mig på Roman av Audun Mortensen, jag kom 20 sidor. Sen gick jag över till Siss og Unn av Inger Bråtveit, även här går det ganska segt med jag har tagit mig igenom halva.
En bok jag däremot ser fram emot och som verkar vara en bok för mig är Nikolaj Frobenius -
Jeg skal vise dere frykten.Jag har hittat världens mest fantastiska grej!

Håll i hatten för jag har hittat något som kallas för mirakelnudlar, en portion är bara 10 kcal och det är helt utan fett, kolhydrater och gluten.
Antar att det nästan är rent fiber. I vilket fall som helst går det att köpa i en japansk affär i Oslo så dit skall jag i morgon, men alla glada svenskar som har avlagt nyårslöfte och lovat att bli smala kan bara beställa på internet!

Klicka här för att komma till hemsidan!
(finns även ris)

Självdisciplin tack!

Hej Tomten, detta kanske är lite sent påtänkt men jag skulle vilja önska mig lite självdisciplin tack.
Efter jag börjat skolan har jag blivit en riktig pösmunk, en soffpotatis en zapare.

Så lite självdisciplin som gjorde att jag började träna igen hade varit fint...TACK!Bild på mig i Maj, vad hände sen?

Fyrverkerier ifrån Aker brygge


Något av det bästa med nyår är ju fyrverkerierna, här är ett urval ifrån Aker Brygge och uppskjutningen ifrån rådhusplatsen i Oslo.


RSS 2.0